Home Elektrische bakfiets De 4 bakfietsen voor de hond

De 4 bakfietsen voor de hond

Kies de juiste bakfiets, aangepast voor jouw hond

Door Velofietser
Gepubliceerd: Laatste update

De auto is voor sommige honden een hatelijke ervaring. Ze kunnen niets zien, worden misselijk en voor je het weet geven ze over. In dit artikel gaan we op zoek naar een mooie alternatief, een elektrische bakfiets voor de hond te vervoeren.

Dit zijn gewone bakfietsen, net zoals die voor kinderen te vervoeren, met één klein verschil. Deze elektrische bakfietsen hebben een deurtje voorin voor je hond binnen te laten. Binnen in de bak moet er een aanhechtingspunt zijn om je hond vast te maken.

Onze keuze bakfietsen voor honden

Onze selectie is een mening op basis van extensief onderzoek. Wij proberen zoveel mogelijk fietsen te testen maar hebben niet alle modellen in handen gehad. Meer alternatieven vind je in de lijst beste bakfietsen, of bakfietsen op drie wielen.

De beste driewieler bakfiets met kantelsysteem tegen vallen

De voordelen

 • Premium onderdelen
 • Kantelmechanisme helpt tegen misselijkheid
 • Zeer goed rijcomfort
 • Deurtje voor de hond (optioneel)

De nadelen

 • Duur
 • Zwaar

Butcher&Bicycles kennen we reeds van onze vergelijking van e-bakfietsen. Het is een zeer kwalitatieve bakfiets met als orgelpunt het kantelmechanisme. Die zorgt ervoor dat de bak mooi recht blijft waardoor de hond altijd comfortabel zit.

Je hond zal minder misselijk worden omdat de bak met de fiets mee beweegt. Er is ook geen risico op kantelen, en je hond zal veel langer blijven stilzitten. De rit is aangenaam voor hond en bestuurder, want met de Bosch onderdelen heb je veel (en vlotte) elektrische ondersteuning.

Alle onderdelen zijn van de hoogste kwaliteit. Je hond zal zeer blij zijn met deze elektrische bakfiets, je portefeuille iets minder. Met een aankoopprijs tussen 6500 en 7500 euro (afhankelijk van accessoires) is het zeker geen goedkope bakfiets voor honden.

Het deurtje vooraan de bak is optioneel, let hier dus op bij het aankopen. Je hond kan hierdoor makkelijk opstappen en plaatsnemen in de bak. Even de riem vasthechten en je kan vertrekken.

Beste voor grote hond: Babboe Edog

Elektrische driewieler bakfiets voor honden van babboe

De voordelen

 • Bak voor honden
 • Polyvalent gebruik
 • Goedkoop

De nadelen

 • Basis kwaliteit
 • Achterwielaandrijving
 • Weinig koppelvermogen
 • Zwaar

Voor grote honden heb je een extra ruime bak nodig. Hoe dieper hoe beter, want je hond kan er makkelijk uitspringen. Een aanhechtingspunt is dus ook ten zeerste aangeraden. Gelukkig heeft Babboe hieraan gedacht.

Het deurtje klapt naar beneden toe waardoor je grote hond ook een loopplank heeft om de bak in te kruipen. Deze kan je uitrusten met een antislip oppervlak voor extra grip. Spijtig genoeg is dit niet standaard, had wel gemogen.

De Babboe bakfiets voor honden is iets minder kwalitatief dan de MK-1. Een mindere motor en batterij, zwaarder, lomper en minder oog voor veiligheid en afwerking. Uiteraard is hij ook heel wat goedkoper. Ze zijn bijna niet te vergelijken, de MK-1 is dubbel zo duur. Je kan de Babboe E-dog al voor 2800 euro vinden.

Beste voor kleine hond: Gazelle Makki

gazelle makki bakfiets ook voor kleine honden

De voordelen

 • Meer dan voor honden
 • Goede bouwkwaliteit en onderdelen
 • Veilige bak
 • Handige opstap

De nadelen

 • Duurder dan gemiddeld

Voor kleine honden is het vinden van een geschikte bakfiets al iets moeilijker. Een fietskar of een fietsmand op de elektrische fiets lijkt dan een betere oplossing. Het belangrijkste is dat de hond kan meekijken. Een kleine hond geraakt vaak niet boven de bak uit.

Kiezen we dan toch een elektrische bakfiets voor een kleinere hond dan kiezen we de Gazelle Makki. Een bakfiets die eigenlijk bedoeld is voor het veilig vervoeren van kinderen. Waarom voor honden? De Gazelle Makki heeft een handige opstap, een verlaagd deel in de bak. Zit de hond in de bak dan kan het via deze uitsparingen makkelijk meekijken.

Daarbij is de Gazelle Makki een zeer veilige bakfiets. Er werd veel aandacht besteed aan het ontwerp, en vooral de gekozen materialen van de bak. Het ingebouwde bankje is ook hoog en breed genoeg voor een kleine hond. Gewoon zien dat je een veilig aanhechtingspunt vind om de leiband vast te maken.

De Gazelle Makki is niet goedkoop, logisch voor de hoge kwaliteit en onderdelen. Koop deze fiets zeker niet als je gewoon je hond wil vervoeren, de Makki is gemaakt voor veel meer. Veilig, krachtig, hoog rijcomfort, …. De Makki kom je ook tegen als je zoekt naar de beste elektrische bakfiets.

Niet-elektrische bakfiets voor honden: Babboe Dog

babboe niet elektrische bakfiets voor honden

De voordelen

 • Goedkoop

De nadelen

 • Zwaar

Een niet-elektrische bakfiets kan ook. We begrijpen het zeker, je wil wat meer sport doen! Of elektrische bakfietsen zijn wat te duur. Het is ook niet nodig de elektrische ondersteuning, gewoon heel mooi meegenomen.

Voor de E-Dog had Babboe al een niet-elektrisch ontwerp, de Babboe Dog. Deze is identiek maar iets lichter omdat er geen motor en batterij is. Het is een alternatief voor mensen die geen elektrische ondersteuning willen.

Deze fiets is redelijk zwaar, zeker met bak en hond zal het moeilijk zijn de berg op te fietsen. Is het vaak plat? Dan raden wij deze fiets zeker aan. Heb je wat heuvels op te fietsen dan is de elektrische steun welgekomen.

Tot zover onze vergelijking van de beste bakfietsen voor de hond te vervoeren. Deze bakfietsen zijn speciaal aangepast om onze viervoeters te accommoderen. Uiteraard is dit geen must, en kan je ook voor een andere elektrische bakfiets gaan zonder deurtje.

Bakfiets voor honden

Waar op letten bij bakfietsen voor honden?

Net zoals alle elektrische bakfietsen moet je letten op een aantal zaken zoals; bouwkwaliteit, de elektrische onderdelen, remmen en banden, ….

Voor een hond komen er dan nog twee belangrijke punten bij. Het instappen via een speciaal aangepast deurtje, en de veiligheid van je hond.

Bakfietsen met een deurtje voor de hond

Dit kan aan de zijkant of vooraan. Aan de zijkant is handig, ook voor kinderen die de bak inwillen.

Aan de voorkant heb je nog meer opties. Zo kan het deurtje (zoals de Babboe Edog) ook openklappen om als loopplank te dienen.

Een grote hond kan zo heel makkelijk de bakfiets in zonder te moeten springen. Er is dan ook minder risico dat je elektrische bakfiets omvalt.

Vastmaken aan een aanhechtingspunt

Ook in de bakfiets hou je je hond best aan de leiband. Hier is het belangrijk om je hond aan te leren van niet uit de bak te springen. Een hond moet goed blijven zitten. Springt je hond toch dan moet je zeker zijn dat de leiband kort en vast zit. Zo kan de hond niet naast de bak belanden, en neem je minder risico op zelf neergehaald te worden.

Antislip

Een hond blijft best zitten wanneer hij het gevoel heeft van veilig te zijn. Voelt de hond zich onveilig dan zal die uit de bak willen, en uit de bakfiets springen. Een anitslip op de vloer van de bak geeft de hond meer grip. Hierdoor heeft de hond ook een gevoel van controle en zal die langer blijven zitten.

Veilige bak

Een hond kan wel tegen een stootje. Maar als je mag kiezen uit het botsen in een houten bak of één uit een zacht schokabsorberend materiaal dan is de keuze snel gemaakt.

Sommige bakken zijn beter uitgerust en bieden meer comfort dan de lompe houten bakken. Uiteraard heeft dit ook invloed op de prijs, een belangrijk punt dus in jouw keuzeprocess.

Cargofiets voor honden

Lees ook de volgende artikels

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akoord Meer info