Home Over ons Samenwerken

Samenwerken

Door Slim Abid

Velofietser.be

Met velofietser wouden we een probleem oplossen dat we zelf vaak tegenkwamen. Te weinig informatie en reviews over bakfietsen. Deze zoektocht begon in 2019, beetje als early adopter (sorry aan die dat nog sneller waren). Websites maken konden we, een bakfiets analyseren, testen en beschrijven nog niet.

We zijn nu heel wat jaren verder. De website velofietser.be is in leven geroepen midden 2022 en is uitgegroeid tot een sterke bron voor e-fiets informatie. Voornamelijk curieuzeneuzen in bakfietsen, longtail fietsen, vouwfietsen en speed pedelecs vinden hier antwoorden op hun vragen. We nemen koersfietsen, mountainbike, gravel en de gewone stadsfietsen er graag bij maar er zijn er gewoon zoveel.

Groei en bereik

Eén bezoeker werd enkele duizenden eens de mensen de elektrische longtails en bakfietsen leerden kennen. Ook speed pedelecs (en de Belgische merken hierachter) kenden een grote boom. Wij als kleine website zijn mee gegroeid. Elke dag proberen we op jullie vragen in te spelen met verse content.

In 2023 sloten we af op 120 000 bezoekers. Met een sterke groei in de laatste maanden.

In 2024 hopen we nog meer mensen op weg te helpen naar een (e)fiets. Om ook Franstaligen op weg te helpen hebben we een Franse elektrische fiets website opgericht. Voor overblijvende talen is er onze wereldwijde website – WattsNotGas.

Adverteren

Adverteren en content over jouw merk kan op velofietser.be verschillende manieren.

Display advertenties

In de sidebar en footer is er plaats voor advertenties. We proberen onze lezers zo weinig mogelijk te storen tijdens dat ze zich informeren. In content advertenties zijn (misschien) mogelijk, maar dan moet het voor de perfecte reden zijn, en passen bij de content.

Branding

Geen advertentie maar eerder een sponsor van ons goede werk. Wordt onze sponsor, maak ons een ambassadeur van je merk, de mogelijkheden zijn op zich eindeloos. Het enige dat je niet kan doen is onze mening kopen. Laten we beginnen met een logo in de footer, of een pagina over je merk als sponsor.

Samenwerken

We werken veel liever samen dan advertenties te plaatsen. Onze lezers zijn ‘onze klanten’, maar ook jullie echte klanten. Heb je een goed product, dienst of zoek je meer online bekendheid dan klop je hier aan de juiste deur. Wij testen liefst producten die zorgen voor positieve ervaringen met goede reviews als gevolg.

Product reviews

Gratis product reviews, waar gaan we dat schrijven… hier dus.

Compensatie vragen voor het reviewen van een product is de start van een foute samenwerking. Onze mening is het enige dat wij op tafel leggen, en die is niet te koop. Omdat we niet anders kunnen bieden we product reviews gratis aan.

Stuur niet zomaar iets op! Neem eerst contact op.

Video reviews

We doen ook video reviews. Hier zit dan wel een productiekost aan, want we kunnen niet alles zelf.

Dit kan op twee manieren.

Een basisreview, authentiek en echt, met enkele beelden van het product in actie.

Een tweede manier is een professioneel review. Met hulp van een video crew gaan we je een uitgebreid review afleggen met schitterende beelden en belichting. Hierbij ook heel wat content van het product in gebruik. Content dat jullie zelf ook mogen gebruiken op marketingkanalen.

Branded content

Wil je iets vertellen over je product? Een probleem van de markt aankaarten en hoe jouw product hier perfect op inspeelt. Zolang alles klopt en je dit kan aantonen zijn wij luisterend oor.

Eigen voorstel

Denk je dat je het beter kan dan deze snel uitgeschreven pagina over de samenwerken met velofietser, dan zijn we niet verrast. We gaan dit echt nog updaten.

Diensten

Voor we over fietsen schreven deden we ander werk. Minder onze passie, maar we waren er wel verdacht goed in. Van nature zijn we online growth marketeers. Nu doen we het gewoon voor e-fietsen, een passie meer dan een beroep.

SEO voor elektrische fietsen

Een groot voordeel van hier al even over te schrijven is dat we enorm veel data ontvangen hebben van google over zoekwoorden verbonden aan elektrische fietsen. Niet alleen e-bikes, vooral zoekwoorden rond vouwfietsen, bakfietsen, longtails en speed pedelecs.

Kan wel eens interessant zijn voor de merken! Hebben we daarbij ook gezegd dat we SEO experts zijn die een volledige audit uit kunnen voeren?

Goed mogelijk dat je hiervoor bij een SEO bureau aanklopt. Het probleem hier is dat hun programma’s deze zoekwoorden nog niet echt kent, en geen actuele data heeft. Wie weet kloppen zij hier aan om het jou aan te rekenen :).

Stuur ons snel een email. Alles begint bij een eerste contact.