Home Speed Pedelecs Belgische speed pedelecs

Belgische speed pedelecs

Kwaliteit, comfort en veiligheid, dit zijn de speed pedelecs van België

Door Velofietser
Gepubliceerd: Laatste update

België heeft altijd een voorliefde gehad voor fietsen, en deze passie heeft nu een nieuwe wending genomen met de opkomst van speed pedelecs. Deze hoogwaardige elektrische fietsen, die snelheden tot 45 km/u kunnen bereiken, zijn snel populair geworden voor woon-werkverkeer en recreatief gebruik. In dit artikel richten we ons Belgische speed pedelec merken die een belangrijke rol spelen in deze groeiende markt.

Speed pedelec merken uit België

Ellio

Ellio was het snelste op de markt. De Ellio Original bestaat al even, maar bleef voorlopig nog wat onder zijn potentieel. Jet ontwerp van de lage compacte speed pedelec is anders dan de populaire Stromer. De Ellio Original was vroeger gekend als de Ahooga Speed. Een samenwerking met een ander Belgisch fietsmerk.

Op Eurobike 2023 in Duitsland maakte Ellio hun nieuwste speed pedelec bekend. De Ellio Max is hun tweede ontwerp na de eerste Ellio Original. Deze keer gaan ze voor een speed pedelec met 27.5 inch wielen om te concurreren met de andere merken, en in te spelen op de voorkeuren van de consument. Een goede keuze.

rideellio.com

ÅSKA

ÅSKA, een jonge Belgische start-up opgericht in 2020, zet vol in op duurzame e-mobiliteitsoplossingen. Ze hebben als missie om een duurzame en aangename rijervaring te bieden. Hun huidige aanbod bestaat uit een speed pedelec, die een perfecte hybride is tussen een weg-speed pedelec en een mountainbike.

Het merk onderscheidt zich door haar sterke focus op innovatie, schone energie en verantwoord gebruik van materialen. Alle ÅSKA speed pedelecs worden in Europa gebouwd, specifiek met het oog op woon-werkverkeer en licht offroad gebruik.

Het frame van hun fietsen wordt geproduceerd in Aalst, België, waarbij ze gebruik maken van gepatenteerde plaatmetaalconstructie. Hierdoor hebben hun fietsen een tijdloze en premium look-and-feel. ÅSKA maakt gebruik van hoogwaardige Europese componenten en lokale productielijnen. Het comfort wordt verhoogd door een volledig geveerde configuratie. Ze bieden een reeks specificaties en componenten van gerenommeerde fietsmerken.

Aska-bike.com

Specter

Specter, een andere Belgische start-up, maakt indruk met zijn innovatieve en hoogwaardige speed pedelec. De Specter 1 is een bewijs van het potentieel van speed pedelecs, waarbij geavanceerde technologie wordt gecombineerd met een uitzonderlijk ontwerp. Ze gaan voor een snelle speed pedelec met een middenmotor, een uniek stukje technologie waardoor ze de eerste zijn om dit te doen.

De missie van Specter is om mobiliteit te herdefiniëren door woon-werkverkeer snel, aangenaam en veiligte maken. Dit wordt bereikt door buiten de gebaande paden te denken en veel aandacht te besteden aan het ontwerp. Van het innovatieve aandrijfsysteem tot de 4G-verbonden cockpit, Specter vaart zijn eigen koers en biedt ongeëvenaarde connectiviteit en prestaties.

Alle Specter-fietsen worden lokaal ontwikkeld en gebouwd in Vlaanderen, België, wat de toewijding aan kwaliteit en lokale productie benadrukt.

https://www.specter.bike/nl

Toekomst van Belgische speed pedelecs

Zo merken we meteen dat er verschillende merken zich opgooien als Belgische speed pedelec. Dat de productie in België blijft en de onderdelen (zoveel mogelijk) uit Europa komen is goed voor de kwaliteit en de logistieke problemen.

De fietsen zullen hierdoor wel meestal tot het hoogste prijssegment behoren – premium speed pedelecs – want met de goedkope merken kunnen we hier niet concurreren. In onze vergelijking van de beste speed pedelecs van 2023 houden we ook rekening met deze Belgische merken. Zij zijn gemaakt door mensen die onze wegen (en infrastructuur) kennen, en hierop inspelen. Voor Belgische consumenten is dit voordelig, waardoor het merk ook punten scoort.

Dit wil zeggen dat de toekomst van speed pedelecs er goed uitziet in België. Kijk naar Duitsland dat bekend staat om bouwkwaliteit en hoog technologische toestellen. We kunnen hier uit leren en zo een nieuwe weg inslaan. Sinds de komst van de elektrische fiets zijn er heel wat nieuwe Belgische fietsmerken, en nu dus ook Belgische speed pedelec merken.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akoord Meer info