Home Merk nieuws Bosch elektrische motoren

Bosch elektrische motoren

Het nieuwste gamma aan elektrische bosch motors, en een vergelijking van de modellen

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

Bosch, een toonaangevend merk in de eBike-industrie, heeft een lange geschiedenis van innovatie en kwaliteit. Het kiezen van de juiste eBike-motor is cruciaal voor de rijervaring en dit artikel is bedoeld om een diepgaand overzicht te geven van de verschillende Bosch eBike-motor modellen, inclusief de nieuwste en lichtste Performance Line SX.

Bosch eBike Motor Modellen

Active Line

De Active Line is een simpel model dat weinig koppel biedt en vooral efficiënt is. Het is ideaal voor stedelijke omgevingen en voor diegenen die kalme platte rit willen. Het is ontworpen voor optimale efficiëntie en minimale geluids- en trillingsproductie.

Met een koppel van 40 Nm zorgt het voor een zachte acceleratie en biedt het tot 250% ondersteuning voor gemakkelijk fietsen. Ideaal voor simpele ritjes, of bijvoorbeeld voor kinderen /jongeren of zelfs senioren die pas leren fietsen met een elektrische fiets.

verschillen bosch cx en bosch sx

Active Line Plus

De Active Line Plus is gewoon iets krachtiger. Het is geschikt voor langere ritten en biedt meer kracht en betere prestaties. Met een koppel van 50 Nm zorgt het voor wat acceleratie en biedt het tot 270% ondersteuning. Het is ideaal voor Active Line gebruikers die ook bergen of heuvels op hun traject hebben.

Performance Line

De Performance Line is ontworpen voor veelzijdig gebruik, van stadsritten tot fietsroutes en heuvels. We zien ze vooral gebruikt worden op elektrische stadsfietsen met een middenmotor (van Bosch). Met een koppel van 65 Nm zorgt het voor krachtige acceleratie en biedt het tot 300% ondersteuning voor veelzijdig gebruik. Dit is de meest gemiddelde motor van Bosch en ideaal voor degenen die geen krachtige 85 nm CX nodig hebben.

Performance Line Speed

De Performance Line Speed wordt vaak gebruikt op speed pedelecs en biedt krachtige ondersteuning tot 45 km/u. Met een koppel van 85 Nm zorgt het voor krachtige acceleratie en biedt het tot 340% ondersteuning voor snel woon-werkverkeer.

Krachtige bosch cx line

Performance Line CX

De Performance Line CX is de krachtigste motor van Bosch. Er zijn verschillende versies, de verschillen zijn miniem en vooral software-gebonden. Ze zijn ontworpen voor cargo- en eMountainbikes en bieden een dynamische rijervaring met veel tractie en krachtige acceleratie.

Het heeft speciale rijmodi voor sport en eMTB, slimme ondersteuning en een hill hold-functie voor meer controle. Ook zeer handig op grote en zware fietsen zoals een longtail of bakfiets.

Performance Cargo Line CX

De Cargo Line is specifiek ontworpen voor cargo– en bakfietsen en biedt krachtige ondersteuning, zelfs bij het dragen van zware lasten. Met een koppel van 85 Nm zorgt het voor krachtige acceleratie met zware lasten en biedt het tot 400% ondersteuning voor zware vracht.

Bosch e-motor voor eMtb

Performance Line CX Race Limited Edition

De Performance Line CX Race Limited Edition is ontworpen voor eMTB-races en biedt krachtige, directe ondersteuning met een exclusieve Race-modus en verlengde boost. Met een koppel van 85 Nm zorgt het voor krachtige acceleratie en heeft het een lichtgewicht ontwerp voor verbeterde handling en maximale prestaties.

Performance Line SX

De Performance Line SX is de nieuwste, lichtste en meest compacte aandrijfeenheid van Bosch eBike Systems. Het is ontworpen voor maximaal plezier en is ideaal voor sportief fietsen. Met een koppel van 55 Nm zorgt het voor snelle acceleratie en biedt het tot 340% ondersteuning voor sportief fietsen.

Dit nieuwe model moet concurreren met andere lichte elektrische motoren zoals de Fazua 60. De huidige trend bij sportieve elektrische fietsen is het gewicht beperken, en een goede compacte motor kan daarbij helpen. Ook de batterijcapaciteit wordt beperkt.

elektrische mountainbike met bosch sx

Het Kiezen van de Juiste Bosch eBike Motor

Bij het kiezen van een eBike-motor moet u rekening houden met factoren zoals het type fietsen (stedelijk woon-werkverkeer, langeafstandstoeren, vrachtvervoer, mountainbiken, enz.), het fitnessniveau van de fietser en het terrein. Elke Bosch-motor past in deze overwegingen.

Performance CX Performance Line Active Line Plus Active Line Cargo Line Performance Line SX
Best voor Mountainbiken Mountainbiken. Lange afstanden of snel toeren Pendelen of ontspannen toeren Pendelen of vrijetijdsritten Cargo fietsen, zware ladingen dragen Sportief fietsen
Ondersteuningsniveau %+ Turbo: 340, eMTB: 140-340, Tour: 140, Eco: 60 Turbo: 300, Sport/eMTB: 120-300, Tour: 120, Eco: 55 Turbo: 270, Sport: 180, Tour: 100, Eco: 40 Turbo: 250, Sport: 170, Tour: 100, Eco: 40 Turbo: 400, Sport: 240, Tour: 140, Eco: 60 Turbo: 340, Sport: 180, Tour: 100, Eco: 40
Maximaal mogelijk koppel (Nm) 85 65 50 40 85 55
Maximaal ondersteunde cadans (rpm) 120 120 105 100 120 120
Opstartgedrag Zeer sportief Dynamisch Glad en behendig Glad Krachtig Gevoelig
Gewicht Ongeveer 2.9kg Ongeveer 3.2kg Ongeveer 3.2kg Ongeveer 2.9kg Ongeveer 2.9kg Ongeveer 2.05kg

Ook interessant