Home Merken Fazua elektrische Motoren

Fazua elektrische Motoren

Krachtig, klein en makkelijk te integreren in het kader, Fazua maakt golven in de e-fiets markt

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

Fazua is een Duitse fabrikant die bekend staat om zijn innovatieve bijdragen aan de e-bike industrie. Het bedrijf, opgericht in 2013, heeft zich gevestigd als een pionier in de productie van lichte en efficiënte e-bike motoren.

Fazua staat voor kwaliteit en duurzaamheid, met een focus op het leveren van hoogwaardige producten die de fietservaring verbeteren. In Juni 2022 werd het merk opgekocht door Porsche, een opvallende aankoop.

Merk en Reputatie

Fazua heeft een sterke reputatie opgebouwd door de productie van betrouwbare en efficiënte e-bike motoren. Ze zijn bekend om hun compromisloze benadering van kwaliteit en hun toewijding aan innovatie. Hun elektrische motoren zijn aan de dure kant, maar je koopt kwaliteit en prestaties.

Fazua’s motoren zijn ontworpen om een naadloze integratie met de fiets te bieden, wat de makers de mogelijkheid geeft hun fiets mooi af te werken. Met verbeterde esthetiek en functionaliteit als gevolg.

Modellen en Gebruik

Fazua heeft een reeks motoren ontwikkeld die geschikt zijn voor verschillende soorten e-bikes. Enkele van hun meest populaire modellen zijn de Ride 50 en de Ride 60.

Ride 50

De Ride 50 is een lichte en efficiënte motor, ideaal voor stadsfietsen en forenzen. Het biedt een soepele en responsieve rit, waardoor het een uitstekende keuze is voor dagelijks woon-werkverkeer. Deze middenmotor is niet geïntegreerd en biedt 58 nm aan kracht.

ride 50 van fazua elektrische motor
ride 50 van fazua elektrische motor

Ride 60

De Ride 60, geïntroduceerd in 2022, is een upgrade van de Ride 50 en biedt 60 nm aan kracht. Het is een motor die bijna 200 wattuur meer capaciteit biedt dan zijn voorganger. De revolutionaire Ride 60 is permanent geïntegreerd in het frame van de e-bike, wat resulteert in een gestroomlijndere look en een veiligere motorplaatsing. Deze motor is bijzonder geschikt voor sportieve e-bikes, dankzij zijn verhoogde vermogen en koppel, maar vooral door het lichte gewicht. Het is momenteel de lichtste elektrische motor voor sportieve e-bikes.

ride 60 ingebouwd in sportieve mountainbike
ride 60 ingebouwd in sportieve mountainbike

Ideale Gebruiksscenario’s

Fazua’s motoren zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt in een breed scala aan e-bikes. Stadsfietsers die een lichte en efficiënte rit waarderen voor hun dagelijkse woon-werkverkeer zullen de lichtheid en hoge capaciteit van de Fazua motoren waarderen. Sportieve rijders en mountainbikers die een krachtige motor nodig hebben voor off-road trails zullen profiteren van het verhoogde koppel en vermogen van modellen zoals de Ride 60.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info