Home Merk nieuws Fazua ride 60

Fazua ride 60

Een innovatie met de komst van lichte geïntegreerde elektrische motoren

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

In de snel evoluerende e-bike industrie is Fazua, een Duitse fabrikant, een pionier geworden. Bekend om hun lichte en efficiënte e-bike motoren, introduceerde Fazua de Ride 60 in 2022. Hoewel het al even bestaat, wordt het nu pas mainstream door de adoptie door vele grote merken.

De Ride 60 – licht en geïntegreerd

De Fazua Ride 60 is niet zomaar een upgrade van het vorige Ride 50 model; het is een revolutie. Tegenover de vorige Ride 50 is het niet echt lichter, maar heeft het bijna 200 wattuur meer vermogen

De meest significante verandering is echter dat, in tegenstelling tot de Ride 50, de Ride 60 permanent geïntegreerd is in het frame van de e-bike. Deze ontwerpverandering heeft gevolgen voor zowel de esthetiek als de functionaliteit van e-bikes, waardoor ze een gestroomlijndere look en een veiligere motorplaatsing hebben.

nieuwste fazua ride 60 wordt volledig geintegreerd in het kader van elektrische fiets

De Motor en Versnellingsbak

Het hart van de Ride 60 is de motor en versnellingsbak, samen bekend als de Drive Unit. Met een gewicht van slechts 1,96 kilogram is het een van de lichtste op de markt, waardoor het een uitstekende keuze is voor rijders die waarde hechten aan behendigheid en snelheid (denk koersfietsen of mountainbikes).

Het koppel van de motor is verhoogd van 58 Newton meter op de Ride 50 naar 60 Newton meter op de Ride 60. Deze toename in koppel betekent dat rijders een responsievere en krachtigere prestatie kunnen verwachten, vooral bij het beklimmen van heuvels of bij het versnellen.

De Batterij die hierbij hoort

De Ride 60 wordt aangedreven door de nieuwe Energy 430 batterij. Met een capaciteit van 430 wattuur is het ontworpen om te voldoen aan de verhoogde energiebehoeften van het systeem.

lichte krachtige fazua ride 60 elektrische motor

De batterij komt in twee versies: een die verwijderbaar is en een die permanent geïnstalleerd is. Deze flexibiliteit stelt e-bike fabrikanten in staat om fietsen te ontwerpen die voldoen aan verschillende rijdersvoorkeuren.

Voor stadsfietsen zouden de verwijderbare versie beter kunnen zijn voor gemakkelijk opladen, terwijl mountainbikers zouden kunnen kiezen voor de permanent geïnstalleerde versie voor extra duurzaamheid.

De Besturingseenheden

De Ride 60 beschikt over een LED Hub geïntegreerd in de bovenbuis, die de oplaadstatus en ondersteuningsmodus weergeeft. Er is ook een Ring Control op het stuur, die wordt gebruikt om de aandrijving te activeren, de lichten aan en uit te schakelen, de duwhulp (walking assist) te bedienen en de rijmodi te veranderen.

De Control Hub, een derde besturingseenheid, combineert de functionaliteiten van zowel de LED Hub als de Ring Control. Deze scheiding van controle- en display-eenheden zorgt voor een intuïtievere en veiligere rijervaring, aangezien rijders gemakkelijk van modus kunnen veranderen zonder hun handen van het stuur te hoeven halen.

Canyon roadlite ON met een lichte elektrische motor fazua ride 60
Canyon roadlite ON met een fazua ride 60

De Ride 60 in de Markt

De Ride 60 is geadopteerd door grote fietsmerken zoals Riese & Müller en Canyon, wat aangeeft dat het geaccepteerd is in de industrie. Het is ideaal voor een scala aan e-bikes, van e-stadsfietsen tot e-gravel bikes, e-wegfietsen en e-mountainbikes. Deze brede toepasbaarheid is een bewijs van de veelzijdigheid van de Ride 60.

Het heeft twee grote voordelen. Het ontwerp van de fiets wordt verbeterd omdat de motor niet meer zichtbaar is. Anderzijds is hybride fietsen makkelijker voor stadsfietsers en genieten sportieve e-fietsen van het extra lichte gewicht.

Voor een e-koersfiets wil je nog steeds een zo licht mogelijke fiets. Een zware batterij en motor maken het koersen moeilijk. Met deze lichte ontwerpen maak je het jezelf makkelijker. Bovendien zorgt het geïntegreerde ontwerp voor een betere gewichtsverdeling, wat zorgt voor uitstekende stabiliteit, wat vooral gunstig is voor sportieve E-MTB’s.

ride 60 ingebouwd in sportieve mountainbike

De lichtste elektrische motoren

De Fazua Ride 60 vertegenwoordigt een significante stap voorwaarts in het ontwerp van e-bike motoren. Het lichte ontwerp, aangepaste vermogen en geïntegreerde besturingseenheden maken het een uitstekende keuze voor e-bike fabrikanten en rijders.

Ook andere merken zien hier het nut van in en richten zich nu op lichtere motoren met veel koppel en trekvermogen. We zien dit bij Bosch die met de SX een extra licht model op de markt brengt. Maar ook andere merken zijn hiermee bezig. Deze lichte middenmotors bieden kwalitatieve alternatieven voor achterwielmotoren.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info