Elektrische fietsen kennen we ondertussen allemaal. Ze bestaan in allerlei vormen, plooifietsen, mountainbikes, stadsfietsen, … De meeste worden gebruikt als alternatief voor de auto. Vervoer tussen woon en werk of als ontspanning in het weekend. Steeds vaker zien we de elektrische motors nu ook op gadgets toegepast worden.

Fatbikes en chopper fietsen zijn populaire voorbeelden. Deze fietsen dienen niet om lange afstanden te fietsen maar zijn bijvoorbeeld eerder het perfecte accessoire voor een vakantie aan zee, korte afstanden naar de bakker of even kort cruisen.

Omdat deze elektrische choppers geen echt typische fietsen zijn moet je goed letten op de kwaliteit van de batterij en motor. Hier is geen nood aan een krachtige kwalitatieve Bosch motor, maar toch opletten dat het enkele jaren kan meegaan.

Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende modellen van Ruff, Rayvolt en Varaneo. Daarbij hebben we rekening gehouden met het bereik, het comfort en de motor. Lees hieronder om de beste elektrische chopper fiets voor jouw budget te vinden.

De beste e-chopperfietsen van 2024

Wat is een elektrische Chopper fiets?

Een chopper fiets is een fiets dat het uiterlijk van de bekende chopper motors overneemt. Lowriders, Choppers, het is allemaal afkomstig van de Verenigde Staten. In België is dit vooral een gimmick, maar ze zijn soms wel erg mooi en cool. Een elektrische chopper fiets is zo’n fiets met een toegevoegde elektrische motor en batterij.

Ruffian beste elektrische chopper

Voordelen:

 • Beste kwaliteit onderdelen
 • Bosch motor + Enviolo naaf
 • Beste ontwerp
 • Verschillende kleuren

Nadelen:

 • Duur

Zoeken we de beste elektrische chopper fiets op basis van ontwerp en kwaliteit, zonder budgettaire beperkingen, dan steekt de Ruffian er boven uit. Mooi is subjectief, maar dit is echt wel de mooiste chopper fiets dat je in België kan kopen. Beschikbaar in 5 verschillende kleuren, de ene nog mooier dan de andere.

Iets dat wel te meten valt is de kwaliteit van de onderdelen. De Ruffian is ook op basis van onderdelen de beste elektrische chopper. Een Bosch motor voorziet je van 85 nm koppelvermogen. De fiets kan zo tot 120 kg de berg opduwen. Met een Enviolo naaf geniet je ook een soepele automatische versnelling. Deze onderdelen zijn van hoge kwaliteit, we vinden ze ook terug in merken zoals Riese Muller, Urban Arrow of Cube.

De grote banden, gebogen retro kader, stuur & koplamp, vintage zadel en de typische houding maken deze chopper fiets volledig af. Uiteraard hangt er ook een hoger prijskaartje aan verbonden. Deze hangt af van je keuze van batterij. Met 300Wh kan je 50-60 km fietsen. De upgrade naar 500Wh verdubbelt dit bereik. Het prijsverschil is zo’n € 500.

Elektrische beach cruiser - de Rayvolt Cruzer

Rayvolt Chopper Cruzer

Beste prijs / kwaliteit elektrische cruiser

Voordelen:

 • Mooi ontwerp
 • Comfortabele vering zadel
 • XL batterij
 • Grote wielen – extra stabiliteit
 • Drijfriem

Nadelen:

 • Lange levertijd in België
 • 33 kg
Rayvolt Cruzer e-chopper

Elektrische chopper fietsen zijn nog nieuw en voorlopig moeilijk te verkrijgen. Zeker in België zijn er weinig webshops met chopper fietsen. Net over de grens kan je de Rayvolt Cruzer kopen. Een elektrische chopper met een goede prijs / kwaliteit verhouding. Door het speciale ontwerp zijn deze fietsen doorgaand iets duurder dan gewone elektrische fietsen.

Je kan de fiets kopen in medium of groot formaat. Daarnaast kies je uit 4 verschillende kleuren en moet je weten of je de standaard of extra batterij wil. Standaard heb je een 550Wh Samsung batterij, goed voor 50-60 km. Ga je voor de upgrade (1100Wh) dan verdubbel je de radius tot 120 km. Let wel op, deze fietsen worden niet aangeraden voor lange ritten door de slechte ergonomische houding.

De fiets wordt verbonden met de smartphone waar je kan zien hoe snel je fietst en hoeveel batterij er er in de tank zit. Deze wordt ook opgeladen bij het remmen, al is dit zeer beperkt.

Medium: 189 x 99 x 720 cm | Large: 2165 x 1030 x 720 cm

Varaneo Café

E-fiets met inspiratie van de klassieke ’70 Café racers

Elektrische fiets in brommer ontwerp - Varaneo Café Racer

Voordelen:

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Moderne chopper ontwerp
 • Fatbike wielen 26″ (ideaal voor strand)

Nadelen:

 • Minder stevig kader
 • Iets zwaarder
 • Batterij niet uit te halen
Varaneo e-brommer Cafe cruzer

Deze fiets wordt omschreven als een populaire Café Racer uit de jaren ’60-’70. Maar oogt toch zeer modern met de ruwe zwarte afwerking. Deze Varaneo Cafe Racer is een betaalbare, geen goedkope, elektrische chopper fiets. Het doet wat denken aan de stoere films en Rock’n’Roll. Voor ons is het vooral een ideale fiets om aan zee en op het strand te gebruiken. Dit voornamelijk door de dikke fatbike wielen.

De batterij zit meteen goed, geen upgrade nodig. Met een 626Wh Lithium-ion accu van Samsung heb je voldoende voor 70-80 km. Maximum 25 km/u met de Bafang motor (250W). Enige ‘nadeel’, als je dit zo kan noemen, is de ketting versnelling. Ga je veel in het zand dan is een ketting misschien zelfs beter omdat het makkelijker af te spoelen is.

Remmen doe je met hydraulische schijfremmen van Tektro. Door de 26 inch Kenda Juggernaut fatbike banden heb je ook veel tractie en stabiliteit. We kennen deze van de Ape Ryder Buffalo F. Zeker in het zand kan dit handig zijn. Let wel op, een extra paar fatbike banden is redelijk duur.

Deze elektrisch chopper fiets ziet er zeer stoer uit in het zwart. Maar je kan even  goed voor één van de andere 4 kleuren gaan.

Rayvolt Beachin

Goedkope chopper fatbike

Rayvolt beach cruiser ebike

Voordelen:

 • Zeer betaalbaar
 • Ideaal voor het strand
 • Mooi ontwerp
 • Verschillende kleuren

Nadelen:

 • Geen topkwaliteit

Nog zo’n elektrische chopper fiets bedoeld voor op het strand. De Rayvolt Beachin ziet er anders uit als de bovenstaande Cruzer. De Cruzer heeft een echte chopper look, de Beachin is wat classieker en heeft ook fatbike wielen om ook op het zand goed te rijden.

Daarnaast wordt deze elektrische fiets ook aan een voordelige prijs verkocht. Dit door het ontbreken van hoog kwalitatieve onderdelen. Deze zijn niet slecht, het is gewoon geen Bosch of Enviolo zoals we gewoon zijn in de meeste premium fietsen.

De 26 inch dikke fatbike banden zijn wit, samen met het babyblauw zorgt dit voor een 70’s strandvibe. De batterij is handig geplaatst en is goed voor een kleine 80 km autonomie. Ook hier is gekozen voor een ketting, geen drijfriem. Dit zorgt voor lagere prijs, en is mogelijk ook beter voor het rijden in het zand.

elektrische beach cruiser in chopper ontwerp

Onze mening over E-Choppers

Ze zijn nog niet zo populair. Het is een echte niche. Daarom zijn er nog heel weinig modellen op de markt. Voorlopig houden we het bij merken die er speciaal naartoe bouwen.

Het is ook geen typische elektrische fiets, ze halen hun inspiratie voor het ontwerp vooral uit oudere brommers, ‘choppers’ en over het algemeen minder sportieve bromfietsen. Hierdoor kijken we ook een stuk minder naar de ergonomische fietshouding die nodig is bij het perfecte elektrische fietsen.

Als we verder kijken naar de elektrische onderdelen, merken we dat door deze fietsstijl de werking van de motor ook minder uitmaakt. Daarom zien we dat er vaker achterwielmotoren worden gebruikt, omdat het geen vereiste is. Echter, de premium merken zijn er wel om de voordelen en vooral de kwaliteit van goede middenmotoren te benutten.

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info