Home Meningen Hoeveel kost tweedehands E-fiets?

Hoeveel kost tweedehands E-fiets?

Een onderhandeling tussen restwaarde, gebruik en onderhoud

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

De populariteit van elektrische fietsen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Niet alleen zijn ze milieuvriendelijker en gezonder dan de auto, maar ze zijn ook nog eens een stuk sneller dan in de file te zitten. Het enige nadeel is dat ze vaak vrij prijzig zijn. Gelukkig is er een alternatief: de tweedehands elektrische fiets. Maar wat is een redelijke prijs voor een tweedehands fiets?

Merk, model en specificaties

De prijs van een tweedehands elektrische fiets hangt af van verschillende factoren. Zo speelt het merk een belangrijke rol. Een tweedehands fiets van een bekend en gerenommeerd merk zal over het algemeen duurder zijn dan een fiets van een minder bekend merk. Ook het model en de specificaties zijn van invloed op de prijs. Hoe meer kracht, hoe hoger de kwaliteit van de onderdelen en hoe groter de batterij, hoe duurder de fiets zal zijn.

Waar moet je op letten bij een 2dehands e-fiets

Als je op zoek bent naar een tweedehands elektrische fiets, zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te weten hoe oud de fiets is en hoeveel kilometer de batterij heeft gereden. Ook is het verstandig om te vragen of het onderhoud regelmatig is uitgevoerd en of er nog garantie op de fiets zit.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de staat van de fiets. Een elektrische fiets kan lang meegaan, toch moet je opletten. Zijn er beschadigingen of mankementen? Werken alle onderdelen nog naar behoren? Als je niet zeker bent van de staat van de fiets, kun je deze het beste laten keuren door een specialist.

kostprijs tweedehands bakfiets

Een goede prijs voor een tweedehands elektrische fiets

Het is lastig om een exacte prijs te noemen voor een tweedehands elektrische fiets, omdat de prijs afhankelijk is van de verschillende factoren maar ook het type fiets, het merk, het model, de kwaliteit van de onderdelen en de staat van de fiets.

Een goede manier om de tweedehands prijs te berekenen is door te kijken naar de aankoopprijs van een nieuw model. Hier kan je dan 20% tot 50% van de prijs afdoen, afhankelijk van de staat van de fiets, en waar je de fiets tweedehands koopt. Wil je nog garantie op de fiets dan koop je hem best refurbished of bij een fietsenwinkel.

Een simpele elektrische fiets zal bijvoorbeeld onder de 1000 euro kosten, terwijl een bakfiets in tweedehands nog altijd tussen de 3000 en 4000 euro kan kosten. Een premium e-bakfiets dat nieuw tussen de 7000 en 10.000 euro kost, zal tweedehands eerder tussen de 6000 en 7000 euro kosten. Voor elektrische longtailfietsen ligt de gemiddelde prijs tussen de 3000 en 5000 euro.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info