Home Elektrische fiets Upway, tweedehands E-fietsen met garantie

Upway, tweedehands E-fietsen met garantie

We bekijken het concept, aanbod en de garantie van de 2dehands elektrische fietsen op Upway

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

Opgericht in 2021 door voormalige Uber-collega’s Toussaint Wattinne en Stéphane Ficaja, heeft Upway, een Frans bedrijf, in hun eerste twee jaar een indrukwekkende 30 miljoen euro aan investeringen binnengehaald. Hiermee heeft Upway zich gevestigd als misschien wel de beste en grootste webshop voor tweedehands elektrische fietsen met garantie.

Dit kapitaal, afkomstig van prominente investeerders zoals Sequoia Capital, JFC en Origins Capital, stelt hen in staat hun markt uit te breiden naar Nederland, Duitsland, België en andere Europese landen.

Volledig nagekeken en gereviseerd door opgeleide mechaniekers

Tweedehands E-Fietsen met Garantie

Een tweedehands elektrische fiets is een uitstekende manier om de kosten van een elektrische fiets te drukken. Hoewel een tweedehands fiets al gebruikt is en mogelijk enige slijtage heeft, biedt Upway een unieke oplossing: refurbished fietsen.

Elke fiets wordt gecontroleerd op 20 verschillende punten, waaronder de wielen, remmen, banden, bedrading, elektrische motor, display, frame, enz. Defecte of beschadigde onderdelen worden allemaal vervangen. Let op, dit is meestal niet hetzelfde onderdeel als standaard op de fiets. Onze Riese Muller Multicharger kwam bijvoorbeeld met een gloednieuwe ketting van een vrij onbekend merk.

Kijk deze andere onderdelen even na bij het ontvangen van de fiets. Deze onderdelen vallen namelijk niet onder garantie. Toch heeft Upway belang bij het voorzien van kwalitatieve vervangingsonderdelen. De duurzaamheid van de fiets speelt in hun voordeel, kwaliteit is één van hun verkooppunten.

Vervangen onderdelen worden allemaal gerecycled door Upway zelf. Want ook milieu is iets waar ze vaak over communiceren.

Hoe werkt de Upway Garantie precies?

Upway biedt een garantie van één jaar op de producten die via hun website worden verkocht. Aangezien het om gebruikte maar refurbished fietsen gaat, is de wettelijke Belgische garantie van twee jaar niet van toepassing.

Batterij, motor en elektrische onderdelen

Deze garantie dekt bepaalde onderdelen van de elektrische fiets, waaronder de batterij, de elektrische motor, de daaraan verbonden elektrische onderdelen en het frame van de fiets. Let op, sommige andere onderdelen, zoals de ketting, remmen of de vering, vallen niet onder deze garantie. Als deze kapotgaan, zijn de kosten voor de gebruiker.

Op hun blog bieden ze ook heel wat advies over het gebruik en het onderhoud. Enkele tips voor de batterij te onderhouden; zoals tijdig laden of de juiste opslagplaats kiezen. Op deze manier kan je de levensduur van de tweedehands fiets verhogen en vermijd je reparaties. Schade aan de batterij door slecht onderhoud (in de regen of vrieskou laten staan) vallen niet onder deze garantie.

Ook zelf controleren

Kijk de fiets goed na wanneer die toekomt. Dit doe je door alle onderdelen (ketting, remschijven, banen, zichtbare schade…) eens te bekijken en hun kwaliteit na te gaan. Zoek de merken op als dit geen standaard onderdelen zijn, of ga langs bij de fietsenwinkel om een extra mening te krijgen.

Uit hun termen en condities: “Het is belangrijk dat de koper bij levering controleert of het product geen zichtbare gebreken vertoont. Als dat wel het geval is, moet hij dit binnen een korte termijn na levering aan Upway melden om aanspraak te kunnen maken op schadevergoeding. Een termijn van 2 dagen na de levering wordt als kort beschouwd.”

Koop je een elektrische tweedehands fiets met garantie dan heb je nog steeds het recht om, zoals de Belgische wet aangeeft, de fiets binnen de 14-dagen te retourneren.

tweedehands elektrische fiets met garantie

Reparaties voor je tweedehands fiets onder garantie

Als je binnen 12 maanden na aankoop een probleem ondervindt met een van de onderdelen die onder de garantie vallen, neem je contact op met de support via support@upway.shop. Zij antwoorden snel, binnen de 4u hadden we antwoord. Ze vragen dan extra informatie en mogelijk wat afbeeldingen.

Upway garantie in het kort:

  • Neem contact op per email.
  • Leg het probleem uit, voorzie hen van bewijs (afbeelding, offerte, ….)
  • Ga naar de fietsenmaker na een akkoord, of stuur je fiets op.
  • Wacht op reparatie.

In geval van een probleem dat onder de garantie valt, zal Upway proberen de fiets te repareren of laten repareren door een fietsenwinkel dicht bij jou in de buurt.

Je kan meestal terecht bij je lokale fietsenmaker (mits een akkoord van Upway – neem best altijd eerst contact op). Upway heeft een heel netwerk van samenwerkingen, vooral voor specifieke merken is de juiste expertise belangrijk. Vraag een offerte van de reparatie en bespreek die dan met Upway. Kan het niet lokaal, dan haalt Upway de fiets op zonder extra kost.

Houd er rekening mee dat het reparatieproces dus iets langer kan duren, aangezien je eerst contact moet opnemen met de support van Upway en vervolgens moet wachten op een akkoord of tot zij de fiets ophalen, repareren en terugsturen.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat claims ingediend moeten worden door de koper wiens naam op de Upway-factuur staat vermeld. Claims van latere kopers worden niet geaccepteerd. Een garantie van Upway kan dus niet met de e-fiets ‘doorverkocht’ worden.

refurbished fietsen met garantie bij upway

Van waar komen deze tweedehands e-fietsen

Upway heeft een heel process opgesteld om de elektrische tweedehands fietsen met garantie te verkopen. Hiervoor hebben ze ook een constante aanlevering van gebruikte fietsen nodig. Hiervoor rekenen ze op twee kanalen.

Fietsenwinkels, verhuuurbedrijven of e-bike leasing en stock-modellen of etalage-modellen kunnen hun afgeschreven maar onverkoopbare e-fietsen via Upway alsnog verkopen. Op de webshop van Upway kan je niet zien van waar ze komen, maar als je slechts 5 tot 18 km op de teller ziet is de kans groot dat het om een etalage-model gaat. Met veel kilometers is de kans groot dat het om een leasing-fiets gaat.

Je eigen elektrische fiets verkopen

Ook particulieren, jij, kan je elektrische fiets aan Upway verkopen. Ze hebben hier een pagina voor waar je een vragenlijst invult. Dit gaat over het gebruik, het merk en model, de gemaakte kilometers en hoe de fiets onderhouden is. Tien vragen en enkele afbeeldingen later sturen zij je een voorstel van aankoopprijs voor. Ga je akkoord dan halen ze de elektrische fiets op.

Meer hierover op de “Fiets verkopen” pagina van Upway.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info