Home Merken Stromer

Stromer

Door Slim Abid
Stromer speed pedelecs

Stromer Speed pedelecs

 • Opgericht: 2009
 • Land: Zwitserland
 • Assortiment: Speed Pedelecs
 • Prijssegment: Hoge prijssegment
 • Reputatie: Bekend als een premium merk dat voorop loopt in technologische innovatie en veiligheid, gericht op hoogwaardige prestaties en geavanceerde connectiviteit
 • Uitstraling: Premium afwerking met een strak, modern design; veel aandacht voor esthetiek en functionaliteit
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met veel aandacht voor detail en duurzaamheid
 • Levensduur: Bekend om lange levensduur en betrouwbaarheid, ondersteund door uitgebreide garanties en positieve gebruikerservaringen
 • Klantendienst: Uitstekend, met focus op klanttevredenheid en ondersteuning
 • Dienst na verkoop: Zeer goed, met een uitgebreid netwerk van dealers en ondersteuning via de officiële website en app

Wie of wat is Stromer

Stromer is een Zwitsers bedrijf, opgericht in 2009 in Oberwangen, nabij Bern. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van hoogwaardige Speed Pedelecs, elektrische fietsen die snelheden tot 45 km/u kunnen bereiken met trapondersteuning. Stromer is bekend om zijn geavanceerde technologieën, waaronder geïntegreerde connectiviteit, krachtige motoren en innovatieve veiligheidskenmerken zoals ABS (anti-blokkeersysteem).

Wat maakt een Stromer goed of minder goed?

Een Stromer fiets staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, innovatieve technologie en stijlvolle design. De krachtige motoren en lange batterijduur maken het ideaal voor woon-werkverkeer over langere afstanden. De integratie van technologie, zoals de Pinion Smart.Shift en de OMNI-app voor volledige connectiviteit, verbetert de gebruikerservaring aanzienlijk.

Aan de andere kant zijn de hoge kosten een mogelijk nadeel, wat Stromer minder toegankelijk maakt voor het brede publiek. Ook kan de geavanceerde technologie voor sommige gebruikers ingewikkeld zijn om te gebruiken en te onderhouden.

Wat is hun USP en hun prijssegment?

Stromer’s unieke verkoopargument (USP) is de combinatie van krachtige prestaties, innovatieve technologie en premium Zwitsers vakmanschap. De fietsen zijn ontworpen voor hoge snelheden en lange afstanden, met geavanceerde functies zoals geïntegreerde ABS en Pinion Smart.Shift technologie. Het prijssegment van Stromer ligt aan de hoge kant, met modellen zoals de ST7 die beginnen rond de €12.000, wat het een premium product maakt gericht op de veeleisende consument.

Wie is de doelgroep?

De doelgroep van Stromer bestaat voornamelijk uit forenzen en stadsbewoners die bereid zijn te investeren in een hoogwaardige, betrouwbare en snelle e-bike voor dagelijks gebruik. De fietsen zijn ideaal voor mensen die lange afstanden moeten afleggen en waarde hechten aan technologie en comfort. Met een prijssegment dat begint bij enkele duizenden euro’s, richt Stromer zich op het hogere marktsegment.

Concurrenten van Stromer

Ook Klever, Ellio, Oxford, Flyer, Aureus Drive en Riese & Muller vechten om het speed pedelec segment. Daarbinnen zijn Opium en Specter de meest directe concurrenten. Samen maken zij het premium segment op, met modellen tot (en zelfs boven de) 12.000 euro.

Stromer speed pedelecs lineup van 2024

Stromer staat bekend om zijn premium speed pedelecs, die een unieke combinatie bieden van kracht, esthetiek en innovatieve technologie. De modellen variëren van de ST1 tot de ST5, elk ontworpen om een specifieke behoefte in de markt aan te spreken. Hieronder vind je een overzicht van de Stromer-modellen, inclusief hun categorie, prijssegment, en enkele van hun voornaamste kenmerken en concurrenten​ (stromerbike.com)​​ (stromerbike.com)​​ (stromerbike.com)​​ (Cyclobility)​.

Stromer ST1

De ST1, beschikbaar in zowel Comfort als Sport configuraties, is ontworpen als een hoogwaardige speed pedelec tegen een concurrerende prijs. Het achterwiel heeft een motorvermogen van 670 W, waarmee je gemakkelijk de maximale snelheid van 45 km/u kunt bereiken, ideaal voor dagelijks woon-werkverkeer. De ST1 valt op door zijn strakke, sportieve look en kwalitatief hoogwaardige frame.

Stromer ST2

De ST2 is volledig verbonden en heeft een krachtigere achterwielmotor van 750 W vergeleken met de ST1. Het model onderscheidt zich door zijn onderhoudsvrije en slijtvaste riemaandrijving. Het is een efficiëntere en krachtigere optie dan de ST1, ontworpen voor de veeleisende gebruiker.

Stromer ST3

De ST3, beschikbaar in Pinion Sport en Pinion Comfort varianten, combineert een sportieve rijervaring met comfort. Met een motorvermogen van 820 W biedt het model zowel kracht als snelheid voor zowel vlakke als heuvelachtige terreinen. De ST3 onderscheidt zich door zijn elegante design en hoge rijcomfort.

Stromer ST5

De ST5 is het vlaggenschipmodel van Stromer, uitgerust met topkwaliteit componenten zoals het Shimano XTR Di2 schakelsysteem, Supernova M99 Pro koplampen en Pirelli Cycl-e banden. Het model biedt een ongeëvenaarde kracht en bereik, met een motorvermogen van 850 W en een actieradius van tot 180 km. De ST5 is ontworpen voor de ultieme prestaties en uitstekende rijdynamicak, en is bekroond met meerdere designprijzen.

Stromer ST7

De Stromer ST7 zet een nieuwe standaard voor speed pedelecs met zijn geavanceerde technologie en exclusief design. Het model is perfect voor forensen die lange afstanden willen afleggen. Uitgerust met de krachtigste achterwielmotor van 940 W en een koppel van 52 Nm, biedt het ondersteuning tot 45 km/u. De indrukwekkende batterij van 1440 Wh levert een bereik tot 260 km.

Uniek aan de ST7 is het Pinion Smart.Shift C1.12i elektronische schakelsysteem, gecombineerd met een Gates Carbon Belt Drive voor bijna onderhoudsvrije prestaties. Dit systeem maakt razendsnelle schakelacties mogelijk en kan automatisch schakeladviezen geven.

De ST7 is verder voorzien van ABS-remmen, krachtige koplampen en grote 27.5″ banden die uitstekend zijn afgestemd op forensengebruik.

Geschiedenis van Stomer

Stromer werd opgericht in 2009 in Oberwangen, Zwitserland. In 2011 fuseerde het met BMC, een Zwitserse fietsfabrikant, wat hielp bij de technologische ontwikkeling en marktuitbreiding. In 2016 werd Stromer weer zelfstandig na nieuwe investeringen, wat hen in staat stelde zich volledig te concentreren op hun core productlijn van premium speed pedelecs.

Sindsdien heeft Stromer verschillende baanbrekende modellen gelanceerd, waaronder de ST1, ST2, ST3, ST5 en ST7, elk met toenemende technologische innovaties en prestaties.

Stomer tijdlijn

 • 2009: Oprichting van Stromer in Oberwangen, Zwitserland.
 • 2011: Fusie met BMC, uitbreiding van technologische capaciteiten.
 • 2013: Lancering van de Stromer ST2 met geïntegreerde connectiviteit.
 • 2016: Stromer wordt zelfstandig na investeringen, focus op speed pedelecs.
 • 2020: Introductie van de ST5 met geïntegreerde ABS.
 • 2021: Lancering van de ST7, Stromer’s meest geavanceerde model tot nu toe.
 • 2023: Stromer blijft innoveren met nieuwe modellen en technologieën, versterkt marktpositie.

Nieuws Stromer in 2024

In 2024 ontving Stromer de prestigieuze “Speed Pedelec of the Year 2024” award voor hun ST3 Pinion ABS model, wat een bewijs is van hun voortdurende innovatie en toewijding aan kwaliteit. Daarnaast heeft Stromer nieuwe updates en modellen aangekondigd, waaronder verbeteringen in hun connectiviteitssystemen en uitbreidingen naar nieuwe markten, zoals Noord-Amerika​.

Stomer garantie op speed pedelecs

Voor Stromer speed pedelecs biedt Stromer een garantie die bestaat uit twee delen: een garantie van 2 jaar op elk model en een langere garantie van 10 jaar op de frames. Daarnaast bieden ze ook een garantie voor de batterij, waarbij 75% van de capaciteit binnen 2 jaar gegarandeerd wordt​​.

Wat betreft de aftersales service, als je problemen ondervindt met je Stromer product, kan je deze niet direct terugsturen naar Stromer. In plaats daarvan moet je contact opnemen via e-mail, waarna geregeld wordt dat je het product terugbrengt naar je lokale winkel. Voor het retourneren van accessoires wordt een retourlabel verstrekt. Buiten batterijen om kun je items binnen 14 dagen na je bestelling retourneren​.

Stromer contacteren

Stromer biedt een garantie van 10 jaar op het frame van hun fietsen, wat getuigt van hun vertrouwen in de duurzaamheid en kwaliteit van hun producten. Voor andere componenten varieert de garantieperiode, vaak rond de 2 jaar. Voor specifieke voorwaarden en details kunnen klanten terecht op hun officiële website.

Stromer is ook actief op sociale media en biedt ondersteuning en updates via kanalen als Facebook, Strava, Instagram, LinkedIn, en YouTube, waardoor je op meerdere manieren met hen in contact kunt komen en op de hoogte kunt blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen.

Contactinformatie: