Home Merken Oxford fietsen

Oxford fietsen

Door Slim Abid
Oxford elektrische fietsen

Oxford fietsen

 • Opgericht: 1925
 • Land: België
 • Assortiment: Stadsfietsen, cargofietsen, vouwfietsen en speedfietsen
 • Prijssegment: gemiddelde prijsklasse
 • Reputatie: Betrouwbaar Belgisch merk, bekend om zijn robuuste en duurzame e-bikes die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden en wegen.
 • Uitstraling: Duurzaam en innovatief, met een focus op milieuvriendelijke productie en geavanceerde technologie.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met gebruik van onderdelen van topmerken zoals Bafang, Bosch en Shimano.
 • Levensduur: Hoog, met sterke en duurzame ontwerpen die lang meegaan.
 • Klantendienst: Uitstekend, met persoonlijke aandacht en uitgebreide service.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor klanttevredenheid en langdurige ondersteuning.

Wie of wat is Oxford ?

Oxford is een van de oudste Belgische fietsmerken, opgericht in 1925. Het merk is gevestigd in Sint-Niklaas in de Vlaamse regio van België. Oxford is bekend om zijn robuuste en duurzame fietsen die zijn ontworpen om de uitdagingen van verschillende weersomstandigheden en wegen te weerstaan.

Het bedrijf begon met traditionele fietsen en introduceerde in 2007 elektrische fietsen. Tegenwoordig biedt Oxford een breed scala aan elektrische fietsen, waaronder stadsfietsen, cargofietsen, vouwfietsen en speed pedelecs.

Wat maakt Oxford fietsen goed of uniek?

Ze zijn een uitstekende oplossing voor prijsbewuste consumenten. Oxford richt hun ontwerpen op een goede prijs / kwaliteitsverhouding te bieden. De prioriteit is kwaliteit, maar het moet betaalbaar blijven.

Oxford-fietsen zijn ontworpen om robuust en betrouwbaar te zijn, geschikt voor alle weersomstandigheden en wegen, wat ze ideaal maakt voor Belgische omstandigheden. Het prijssegment van Oxford ligt in het midden tot lagere prijssegment. Je zal niet dezelfde onderdelen vinden dan op premium merken, maar dit is ook de bedoeling.

Oxford elektrische fietsen van 2024

Onze artikels over Oxford

Oxford geschiedenis

Oxford werd opgericht in 1925 en begon als producent van traditionele fietsen. Het bedrijf heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en in 2007 introduceerde het zijn eerste elektrische fiets. Sindsdien heeft Oxford zijn assortiment uitgebreid met verschillende typen e-bikes. Oxford staat bekend om zijn duurzaamheid en milieuvriendelijke productiemethoden, en blijft innoveren om aan de veranderende behoeften van de markt te voldoen​​.

Tijdslijn van Oxford 

 • 1925: Oprichting van Oxford.
 • 2007: Introductie van de eerste elektrische fiets.
 • 2018: Uitbreiding van het assortiment met speedfietsen.
 • 2023: Blijvende innovatie en focus op duurzaamheid, met gebruik van zonne-energie en milieuvriendelijke materialen in de productie​​.

News of Oxford in 2024

In 2024 heeft Oxford verschillende persberichten uitgebracht die hun voortdurende inzet voor innovatie en duurzaamheid benadrukken. Ze hebben nieuwe modellen geïntroduceerd die zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en materialen, en hebben hun productieprocessen verder geoptimaliseerd om milieuvriendelijker te zijn. Oxford heeft ook nieuwe samenwerkingen aangekondigd met toonaangevende leveranciers van fietsonderdelen om de kwaliteit en prestaties van hun e-bikes verder te verbeteren/

Oxford contact en garantie

Oxford biedt uitgebreide garantievoorwaarden op hun fietsen, wat getuigt van hun vertrouwen in de duurzaamheid en kwaliteit van hun producten. Klanten kunnen rekenen op ondersteuning bij eventuele problemen en hebben toegang tot een uitstekende klantenservice. Voor meer informatie kunnen klanten de volgende contactgegevens gebruiken: