Home Merken Specter Bike

Specter Bike

Door Slim Abid
Specter bike speed pedelecs

Specter Speed Pedelecs

 • Opgericht: 2021
 • Land: België
 • Assortiment: Speed pedelecs
 • Prijssegment: Premium prijssegment
 • Reputatie: Jong innovatief Belgisch merk dat kwaliteit en prestaties biedt
 • Uitstraling: Premium s-pedelec met oog op afwerking en prestaties
 • Algemene kwaliteit: Hoog
 • Levensduur: jong merk, voorlopig weinig klachten op lange termijn
 • Klantendienst: Goed
 • Dienst na verkoop: Goed

Wie of wat is Specter?

Specter is een Belgisch speed pedelec merk dat speed pedelecs maakt. Bekend om zijn innovatieve ontwerpen, vooral het carbon kader en de cockpit met een groot display. Ze bevinden zich in het absolute topsegment en zijn van hoge kwaliteit – zeer licht en snel.

Het bedrijf werd opgericht in 2021, heeft zich snel een naam gemaakt en kan concurreren met andere grote speed pedelec merken zoals Stromer. Specter stelt de speed pedelecs samen in eigen huis, zodat kwaliteit en innovatie gegarandeerd zijn.

Wat maakt Specter speed pedelecs goed of uniek?

De carbon kaders  en het aerodynamische ontwerp maken de speed pedelecs licht en snel. Ze kunnen zelf heel goed de stijfheid bepalen en carbon is ook geschikt om een bepaalde graad van schokken op te vangen. Dit resulteert in hogere productiekosten, maar je krijgt er veel voor terug. Omdat deze opdracht moeilijk is, zijn er weinig concurrenten die deze weg inslaan.

Een tweede kenmerk is het tweemotorensysteem. Ellio heeft ook zo’n motorensysteem, maar deze werken toch totaal anders. Specter gebruikt een middenmotor en bij de Specter 1 Long Range wordt deze aangedreven door een voorwielmotor.

De technologie en connectiviteit zijn ook kenmerken van Specter speed pedelecs. Sommige andere merken kiezen voor een minimalistische aanpak, met zo min mogelijk afleiding. Bij Specter, met een groot display als cockpit, kan je echter niet naast de geavanceerde technologie kijken. Het weer, je route, muziek, …

Dankzij de middenmotor, die zeker in combinatie met de voorwielmotor werkt, word je omhoog getrokken in plaats van geduwd, wat het geval is bij achterwielmotoren. Hierdoor is de Specter 1 Long Range uitzonderlijk goed in het beklimmen van hellingen en bergen, zelfs vanuit stilstand.

Specter speed pedelecs lineup van 2024

Voor 2024 heeft Ellio een indrukwekkende reeks speed pedelecs geïntroduceerd, ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen, van dagelijkse woon-werkverkeer tot meer gespecialiseerde vereisten. Hier is een overzicht van hun huidige aanbod:

1. Specter 1 Long Range

 • Categorie: High-performance speed pedelec
 • Prijs: € 10.690
 • Beschrijving: De premium versie met dubbele aandrijving. Hierdoor laat je anderen in de achteruitkijkspiegel. Hier zit ook een tweede batterij bij die de autonomie (ook met 2 motoren) hoog houdt.
 • Wielmaat: 28″ – sportieve rijhouding.
 • Concurrenten: Stromer ST7, Opium S, …

Lees onze volledige review hier.

2. Specter 1

 • Categorie: Performance speed pedelec
 • Prijs: € 8.990
 • Beschrijving: Zonder dubbele motor of batterij, maar door het lichte en aerodynamische carbon kader nog steeds zeer snel.
 • Wielmaat: Heeft 28″ wielen.
 • Concurrenten: Ellio Max, Stromer ST3, Klever X series, Opium T, …

Door de hoge aankoopprijs worden de Specter speed pedelecs vaak in leasing of op afbetaling aangekocht. Dit kan dan via het werk, of met een mobiliteitsbudget. Voor velen is dit de meest interessante optie.

Sinds kort biedt Specter een gecertificeerd tweedehands programma, Specter Plus,  waarbij bijna nieuwe Specter speed pedelecs een tweede leven krijgen. Als je zoekt naar een koopje dan kan je die daar waarschijnlijk vinden.

Concurrenten van Specter

Specter kwam tot stand omdat de oprichter op zoek was naar de perfecte speed pedelec maar deze niet kon vinden. Dus besloot hij zelf aan de slag te gaan om deze te maken. De perfecte speed pedelec is duur… en in dit absolute topsegment is de markt een heel wat kleiner.

Specter werd meteen ook gelabeld als zeer innovatief, of zelfs te innovatief, bijna Spartaans. Inmiddels heeft Specter echter wel bewezen dat hun Specter 1 geen fantasieproduct is en het beter doet dan concurrenten op bepaalde punten. Snelheid is centraal bij het merk, net zoals Stromer of Opium hier ook sterk op inspelen. Snelheid gecombineerd met lange afstanden, terwijl er tegelijkertijd topkwaliteit gewaarborgd moet blijven.

Specter bevindt zich met zijn Long Range versie in het hoogste segment, vlakbij een Stromer ST7 of een Opium S-serie. Dit zijn de duurste speed pedelecs van het moment.

De Specter 1, niet de long range, die al wat minder spectaculair is, moet concurreren met een Stromer ST3, ST5, een Opium T-serie of een Ellio Max met enkele opties. Ook ander middenmotor opties zoals Riese & Muller zijn dan interessante alternatieven, al zijn die minder snel.

De keuze zal dan vooral afhangen van de voorkeur van de klant tussen snelheid, acceleratie en fietservaring tegenover rijcomfort.

Onze artikels over Specter

Specter timeline

2022 – Ontstaan Specter Bike

2023 – Launch Specter 1

2024 – Introductie van de Radar en eigen ontworpen zadelpenvering, alsook de start van Specter Plus.

FAQ over Specter speed pedelecs

Is de Specter speed pedelec goed?

Een makkelijke vraag met een makkelijk antwoord. Ja de Specter speed pedelecs zijn goed, maar ze moeten wel bij je gebruik en traject passen. De Specter 1 is een sportieve s-pedelec en is hiervoor ontworpen. Het biedt een goed rijcomfort voor zijn ontwerp, maar is niet voor mensen die mooi rechtop met vering willen zitten.

Hoe snel kunnen Specter speed pedelecs gaan?

Specter speed pedelecs kunnen snelheden tot 45 km/u (makkelijk) bereiken, waardoor ze worden gecategoriseerd als speed pedelecs. Ze doen dit ook snel door het lichte gewicht van de carbon speed pedelec. De Specter 1 Long Range met dubbele motor doet dit wel heel wat sneller als de Specter 1. Misschien zelfs wel de snelste speed pedelec van het moment.

Wat is aankoopprijs van de Specter 1?

Nieuw betaal je minstens 8990 euro voor een Specter 1. Met Long Range upgrade, dubbele motor en batterij, is dit 10.690 euro. Je kan wel eens kijken naar hun tweedekans programma Specter Plus.

Zijn Specter speed pedelecs geschikt voor steile heuvels?

Door de middenmotor zijn de Specter 1 en Specter 1 Long Range geschikt voor steile heuvels. Vooral de  Long Range met extra voorwielmotor kan makkelijk klimmen en zijn snelheid behouden.

Het verschil tussen Specter 1 en Specter 1 Long Range?

Naast het ‘long range’ dat spreekt over de extra batterij is er ook een extra voorwielmotor in de Specter 1 Long Range. Hierdoor heb je meer kracht, maar dus ook twee-wielaandrijving wat deze speed pedelec nu net zo speciaal maakt.

Specter Bike contacteren

Voor meer informatie over Specter en hun productassortiment, bezoek hun officiële website en volg ze op sociale media om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en community-nieuws.

 • Specter Official Website
 • Specter email klantendienst
 • Specter telefoonnummer klantendienst
 • Specter Facebook
 • Specter Instagram
 • Specter X
 • Specter Youtube
 • Specter TikTok

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info