Home Merken Riese & Müller

Riese & Müller

Door Slim Abid
Riese Muller elektrische fietsen

Riese & Muller elektrische fietsen

 • Opgericht: 1993
 • Land: Duitsland
 • Assortiment: E-bikes en cargo e-bikes voor verschillende doeleinden, zoals stadsritten, lange afstandstochten en zwaar transport.
 • Prijssegment: Hoog segment
 • Reputatie: Innovatief merk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit, technische vooruitgang en duurzaamheid in de fietsindustrie.
 • Uitstraling: Premium e-bikes met geavanceerde technologieën, aandacht voor design en gebruiksgemak.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met nadruk op robuuste constructie, innovatieve oplossingen en langdurige prestaties.
 • Levensduur: Zeer duurzaam, bekend om hun lange levensduur en betrouwbaarheid, weinig klachten dankzij hoogwaardige componenten en bouwkwaliteit.
 • Klantendienst: Uitstekend, met focus op klanttevredenheid, uitgebreide garanties en ondersteuning via een wereldwijd dealernetwerk.
 • Dienst na verkoop: Uitgebreid, met diverse service- en onderhoudsmogelijkheden, inclusief een online configurator en premium serviceopties.

Wie of wat is Riese & Muller?

Riese & Müller, opgericht in 1993 door Markus Riese en Heiko Müller in Mühltal, Duitsland, is een toonaangevende fabrikant van e-bikes. Wat hen onderscheidt, is hun focus op technische innovatie, duurzaamheid en kwaliteit. Ze staan bekend om hun integratie van Bosch-motoren en dual-batterijsystemen, wat resulteert in ongeëvenaarde actieradius en prestaties. Daarnaast richten ze zich op comfort en gebruiksgemak, wat hun fietsen ideaal maakt voor zowel stadsgebruik als lange afstanden. Hun voortdurende inzet voor duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid, zoals het gebruik van gerecycled aluminium, maakt hen uniek in de e-bike industrie. R&M wil zo snel mogelijk uitstoot-neutraal zijn, een unicum voor een fietsmerk.

Uniek of kenmerkend aan Riese & Muller fietsen

 • Stap-door Ontwerp: Veel modellen hebben een lage instap, wat ze toegankelijk maakt voor rijders van alle leeftijden en fysieke vaardigheden​​.
 • High-end Componenten: Ergonomische handvatten, comfortabele zadels, en verstelbare stuurpennen voor een premium rijervaring​​.
 • Rohloff Versnellingssysteem: Een optie voor een 14-speed interne naafversnelling die een breed bereik biedt en bijna onderhoudsvrij is​​.
 • Gates Carbon Belt Drive: Biedt een stille, soepele en vrijwel onderhoudsvrije rit in plaats van een traditionele ketting​​.

Onze Riese & Muller artikels

Het 2024 gamma van Riese & Muller

Stadsfietsen (Urban E-Bikes)

Deze fietsen zijn ontworpen voor dagelijks gebruik in stedelijke omgevingen. Ze bieden comfort, gebruiksgemak en efficiënte ondersteuning voor pendelaars en stadsbewoners. De Charger4 en Roadster van Riese & Müller combineren elegantie met functionaliteit, wat ze ideaal maakt voor stedelijke ritten.

Tourfietsen (Touring E-Bikes)

Tourfietsen zijn perfect voor lange afstanden en avontuurlijke ritten. De Delite en Superdelite modellen van Riese & Müller zijn speciaal ontworpen om lange afstanden aan te kunnen dankzij hun dual-batterijsystemen, wat zorgt voor een lange actieradius en betrouwbaarheid op diverse terreinen.

Cargofietsen (Cargo E-Bikes)

Deze categorie is ideaal voor mensen die zware lasten of kinderen willen vervoeren. De Load en Packster series van Riese & Müller zijn ontworpen met ruime laadbakken en krachtige motoren, waardoor ze een uitstekend alternatief zijn voor auto’s in stedelijke omgevingen.

Cargofietsen zijn ook longtails. Met de Multicharger en Multitinker richt R&M zich op ouders die deze vorm van cargofietsen verkiest. Ook de komst van de compacte bakfiets, de Carrie, is welgekomen.

All-Terrain Fietsen

All-terrain fietsen zijn gebouwd om verschillende terreinen aan te kunnen, van stedelijke wegen tot ruige paden. De Homage van Riese & Müller biedt comfort en stabiliteit dankzij het full-suspension frame en dual-batterijsysteem, wat ideaal is voor lange trektochten en avonturen.

Door hun focus op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid, blijft Riese & Müller een toonaangevend merk in de e-bike industrie, geliefd bij zowel stedelijke forenzen als avontuurlijke rijders. Ze zijn wel duur, Riese & Muller bevindt zich in het hoge prijssegment.

Geschiedenis van Riese & Muller

Riese & Müller, een Duits merk opgericht in 1993 door Markus Riese en Heiko Müller in Darmstadt, is uitgegroeid van een bescheiden begin tot een toonaangevende fabrikant van premium e-bikes, cargo bikes en vouwfietsen. Hun verhaal begon met een revolutionaire vouwfiets, de Birdy, die de basis legde voor hun reputatie op het gebied van innovatie en kwaliteit. Deze passie voor technische precisie en duurzaamheid is diep verankerd in hun bedrijfsfilosofie en is terug te zien in elke fiets die ze maken​​.

Met een sterke focus op e-bikes heeft Riese & Müller zich gepositioneerd in het premium segment van de markt, bekend om hun duurzame, comfortabele en technologisch geavanceerde modellen. Hun assortiment omvat verschillende soorten e-bikes, van stadsfietsen tot cargo- en toerfietsen, elk ontworpen met het oog op specifieke behoeften van de gebruiker. Veel van hun modellen zijn uitgerust met vooruitstrevende technologieën zoals volledige vering, Bosch displays voor connectiviteit en geavanceerde rijgegevens, en opties voor dubbele accu’s voor een grotere actieradius. Dit wordt verder versterkt door de keuze voor hoogwaardige componenten zoals ergonomische handvatten, comfortabele zadels en verstelbare stuurpen, die samen een ongeëvenaarde rijervaring bieden​​.

Riese & Müller heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en streeft ernaar om tegen 2025 het meest duurzame bedrijf in de e-bike sector te zijn. Dit streven komt tot uiting in hun productieprocessen en de keuze voor materialen, waarbij ze een aanzienlijk deel van hun energiebehoefte dekken via hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen. Dit commitment aan duurzaamheid gaat hand in hand met hun missie om de mobiliteit van de toekomst vorm te geven, door het aanbieden van fietsen die mensen aanmoedigen om vaker de auto te laten staan ten gunste van een groener alternatief​​.

Het assortiment van Riese & Müller omvat meerdere modellen die elk zijn ontworpen voor specifieke gebruikersprofielen en behoeften. Van de Nevo, bekend om zijn lage instap en comfort, tot de Superdelite voor lange afstanden en off-road avonturen, en de Homage die uitblinkt in veelzijdigheid en performance. Ondanks de premium prijsstelling van hun fietsen, biedt Riese & Müller een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, dankzij de duurzame constructie, geavanceerde functies en uitgebreide after-sales ondersteuning​​.

Klanten die geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een Riese & Müller e-bike worden aangemoedigd om dit te doen via geautoriseerde dealers. Dit biedt niet alleen de mogelijkheid om verschillende modellen te testrijden en persoonlijk advies te ontvangen, maar zorgt er ook voor dat de fiets perfect afgestemd is op de behoeften en wensen van de koper. Deze benadering verzekert een optimale klantbeleving en ondersteunt de premium positionering van Riese & Müller in de markt​​.

1993: Oprichting van Riese & Müller door Markus Riese en Heiko Müller in Darmstadt, Duitsland.
1997: Introductie van het eerste Birdy-model, een innovatieve vouwfiets.
2008: Introductie van elektrische fietsen met Bosch-motoren.
2013: Opening van het nieuwe hoofdkantoor in Weiterstadt, Duitsland.
2014: Lancering van de Delite-modellen met geavanceerde elektrische ondersteuning.
2016: Introductie van de Packster cargo e-bike.
2017: Winnaar van de Eurobike Award voor de Packster 40.
2018: Bereikt een jaarlijkse omzet van €76 miljoen.
2019: Sandra Wolf wordt de derde CEO van het bedrijf.
2020: Introduceert nieuwe modellen zoals de Load 60 en Load 75, en verbetert bestaande modellen met de nieuwste technologieën.
2022: Vernieuwing van hun elektrische stadsfietsen en SUV-ebikes.

2023: Lancering van modellen zoals de Multitinker en de vernieuwde Multicharger.

2024: Riese & Müller introduceert veel nieuwe modellen en richt zich ook volledig op de Cargofietsen zoals longtails en bakfietsen.

FAQ over Riese & Müller

Wat maakt Riese & Müller e-bikes uniek?

Riese & Müller e-bikes staan bekend om hun hoogwaardige constructie, innovatieve technologieën zoals dual-batterijsystemen, en hun focus op comfort en duurzaamheid.

Welke modellen biedt Riese & Müller aan?

Riese & Müller biedt een breed scala aan modellen, waaronder de Charger4, Roadster, Delite, Superdelite, Load, Packster en Homage.

Waar zijn Riese & Müller e-bikes te koop?

Riese & Müller e-bikes zijn verkrijgbaar via hun wereldwijde netwerk van dealers en kunnen ook online worden gekocht.

Hoe lang gaat de batterij mee?

De batterijduur varieert afhankelijk van het model en de rijomstandigheden, maar modellen zoals de Superdelite kunnen tot 260 km afleggen op een volle lading dankzij het dual-batterijsysteem.

Biedt Riese & Müller garantie en service?

Ja, Riese & Müller biedt uitgebreide garanties en een premium service voor hun e-bikes, inclusief een online configurator en een netwerk van erkende dealers voor onderhoud en reparaties​​.

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info