Home Nieuwe modellen Nieuw: De Riese & Muller Carrie

Nieuw: De Riese & Muller Carrie

De nieuwste compacte bakfiets van Riese & Muller, een uitdager voor het segment van Muli

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

De introductie van de Carrie door Riese & Müller markeert een belangrijke evolutie in de bakfietsmarkt. Net zoals de auto-industrie in de loop der jaren verschillende segmenten heeft ontwikkeld – van compacte stadsauto’s tot SUV’s en luxe sedans – zien we nu een soortgelijke trend in de wereld van bakfietsen.

De Carrie vertegenwoordigt een nieuw segment in deze markt: de compacte bakfiets. Net zoals stadsauto’s zijn ontworpen om gemakkelijk te manoeuvreren in drukke stadsstraten, is de Carrie ontworpen om flexibel en wendbaar te zijn, zelfs in de drukste stedelijke omgevingen. Met zijn compacte formaat en flexibele opslagmogelijkheden is de Carrie ideaal voor stadsbewoners die veel te vervoeren hebben, maar weinig opslagruimte.

Met een lengte van 2 meter en 9 centimeter is deze compacte long john bakfiets slechts iets langer dan een standaardfiets, maar kan hij een indrukwekkende hoeveelheid vracht vervoeren.

Compacte bakfiets riese muller
Afbeelding: Riese & muller

Innovatieve bak-ontwerpen

De Carrie is verkrijgbaar met twee boxvarianten: de Basic Box en de Flex Box. De Basic Box, gemaakt van robuust polypropyleen plastic, kan een standaard Eurobox van 30 x 40 cm bevatten. De Flex Box, daarentegen, kan worden geopend en gesloten en kan, wanneer geopend, grotere items of zelfs tot twee kinderen vervoeren.

Compacte maar krachtige bakfiets

De Carrie is uitgerust met de krachtige en stille Bosch Performance Line motor, aangedreven door een 545 Wh PowerPack-batterij. Deze batterij kan indien nodig worden opgewaardeerd naar 725 Wh voor een nog groter bereik. De Carrie is verkrijgbaar met twee versnellingsopties: de Touring, een 10-speed derailleurversnelling, en de Vario, een continu variabele Enviolo naafversnelling.

Riese Muller carrie front view
Afbeelding: Riese & muller

Het gewicht van de Carrie begint bij 34 kg, inclusief de batterij. Dit is een gemiddeld gewicht voor een bakfiets met een long john-ontwerp. Dankzij de krachtige Bosch Performance Line motor is de Carrie echter uitstekend uitgerust voor heuvelachtige gebieden, zelfs wanneer de fiets volledig beladen is.

Concurrentie (en bevestiging) voor Muli

Met de introductie van de Carrie bevestigt Riese & Müller de visie van Muli, die al eerder een opvouwbare bakfiets op de markt bracht. Hoewel de Carrie niet opvouwbaar is, toont zijn komst aan dat er ruimte is voor innovatie en concurrentie in de markt voor compacte bakfietsen.

riese muller Carrie side view
Afbeelding: Riese & muller

In de toekomst kunnen we verwachten dat dit segment van compacte bakfietsen verder zal groeien. Net zoals autofabrikanten steeds meer crossover SUV’s op de markt brengen, zullen we waarschijnlijk meer fabrikanten van bakfietsen zien die compacte modellen introduceren. Dit zal leiden tot meer keuze voor consumenten en zal de bakfietsmarkt als geheel diversifiëren.

De specificaties van de Riese & Muller Carrie

 • Lengte: 2 meter en 9 centimeter.
 • Gewicht: 34 kg
 • Twee boxvarianten: Basic Box en Flex Box: 30 cm x 45 cm.
 • Flex Box gemaakt van geëxpandeerd polypropyleen, versterkt met stalen stutten.
 • Afmetingen Flex Box wanneer geopend: 65 cm.
 • Flex Box kan worden afgesloten met een slot.
 • Flex Box kan worden aangepast voor het vervoer van maximaal twee kinderen.
 • Motor: Bosch Performance Line 85 nm, 250 Watt.
 • Batterij: 545 Wh PowerPack, kan worden opgewaardeerd naar 725 Wh.
 • Twee versnellingsopties: Touring (10-speed derailleurversnelling) en Vario (Enviolo naafversnelling).
 • Standaard controle-eenheid: Purion 200 met een 1,6-inch kleurendisplay.
 • Maximum systeemgewicht: 200 kg.
 • Box kan tot 80 kg dragen.
 • Optionele RX Chip voor beveiliging.
 • Beschikbaar in drie kleuren: aqua, anijs en schaduw.
 • Frame gemaakt van 81% gerecycled en ASI-gecertificeerd aluminium.
 • Alle textiel gemaakt van gerecyclede materialen.

Release date: De Riese & Muller Carrie zal vanaf mei 2024 verkocht worden.

Meer informatie op de R&M website

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info