Home Vouwfiets Nieuw: De Ahooga MAX

Nieuw: De Ahooga MAX

Het Brusselse fietsmerk steekt een tandje bij met de lancering van hun nieuwste e-vouwfiets

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

De wereld van elektrische vouwfietsen is volop in beweging, met nieuwe modellen en innovaties die voortdurend op de markt komen. Een van de meest opwindende  releases is de Ahooga Max, een premium elektrische vouwfiets van het in Brussel gevestigde merk Ahooga.

Wij waren uitgenodigd op de launch conferentie van Ahooga, waar CEO Gokce Dogru en Brussels staatssecretaris Barbara Trachte de fiets kwamen voorstellen. Deze nieuwste Ahooga Max is ‘Made in Belgium’, de fietsen worden in België ontworpen en samengesteld in de Brusselse faciliteiten.

unveiling van de ahooga max met ceo en staatssecretaris van brussel

Geen upgrade maar een premium versie

De Ahooga Max, een product van het in Brussel gevestigde merk Ahooga, is een bewijs van de inzet van het bedrijf om hun merk te verbeteren. Het is niet zomaar een upgrade van de Ahooga Folding bike; het is een premium versie ervan. De Max behoudt de originele identiteit en ontwerp van Ahooga. Het unieke driehoekige kader is eigen aan Ahooga.

De Ahooga Max is iets zwaarder en steviger dan de Folding bike, met een totaalgewicht van 18 kilo. Alle onderdelen zijn nu geïntegreerd, waardoor de vouwfiets er mooi en scherp uitzien. Ondanks zijn lichtheid is de fiets stabiel en stevig tijdens het rijden. Ahooga heeft hard gewerkt om het rijcomfort op de Belgisch straten te verbeteren. Voornamelijk bekend om hun kasseien, tramrails en andere weginterferenties zoals putten en plotse oneffenheden.

Compacte stadsfiets die ook vouwt

Het werd snel duidelijk, de Max is niet alleen een opvouwbare fiets voor woon-werkverkeer; het is een compacte stadsfiets die ook opvouwbaar is. Dit blijkt uit hun keuze om de 20-inch banden te behouden. Die bieden voldoende grip en contactpunten met de grond om te functioneren als een echte stadsfiets. Eenmaal opgevouwen is de Max compact, maar nog steeds iets groter en breder dan hun grote concurrenten.

De zitpositie op de Max is vrij rechtop, vergelijkbaar met een Brompton of een traditionele stadsfiets. De hoogte van de zitting en het stuur kan worden aangepast, waardoor het een goede pasvorm is voor een breed scala aan mensen.

Hoofdontwerper product designer van ahooga met de prototype van de ahooga max

Kwalitatieve innovaties

De Ahooga Max is een bewijs van de inzet van het merk voor kwaliteit. De grootste upgrades zijn de verandering van achterwiel naar voorwielmotor, de geïntegreerde batterij en een verbeterd vouwmechanisme. Deze en de andere veranderingen zullen we uitgebreid bespreken in onze review en uitgebreide test. We hebben de Ahooga Max even kort uitgeprobeert. De eerste testen waren zeer positief, een volledige test komt later.

In tegenstelling tot hun vorige ontwerpen, die voornamelijk huismerken gebruikten, beschikt de Max over bekende leveranciers en merken. Met de Ahooga Max wil het merk een zeer kwalitatieve fiets aanbieden dat kan concurreren met andere merken uit het hogere prijssegment. Uiteraard vertaalt dit zich in een iets hogere aankoopprijs. De Ahooga Max zal om en rond de 3500 euro kosten, en is tegen eind 2023 beschikbaar.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info