Home Technologie De nieuwe Bosch E-flow app

De nieuwe Bosch E-flow app

Elektrisch fietsen met de smartphone en de Bosch E-flow applicatie

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

Er zijn voordelen bij het kopen van de nieuwste elektrische fietsen. Voor e-fietsen met een Bosch motor is dit het nieuwe gamma motoren, de verbeterde batterij, de Bosch displays en de smartphone app. Deze werkt in combinatie met de nieuwste e-fietsen met het Bosch Smart System.

De app geeft je toegang tot verschillende functies, waaronder navigatie, fietsstatistieken, en de mogelijkheid om je fiets te updaten en aan te passen. Vie de E-flow app biedt Bosch extra verbindingsmogelijkheden en maakt het hun elektrische fietsen slimmer.

Mogelijkheden van de Bosch E-flow app

GPS navigatie

Een van de meest handige functies van de Bosch app is de navigatie. Je smartphone wordt het display van je fiets. Je kunt je bestemming invoeren en de app zal de beste route voor je berekenen. Je hebt de mogelijkheid om verschillende soorten ritten te selecteren, zoals stadsritten of mountainbikeroutes.

De app laat je ook GPX-bestanden importeren, zodat je je eigen aangepaste routes kunt maken. Handig voor mountainbikers of mensen die een grote fietstocht willen maken.

Fietsstatistieken

De Bosch app geeft je inzicht in verschillende fietsstatistieken, zoals de afgelegde afstand, gemiddelde snelheid, en hoogtemeters. Deze informatie kan je helpen om je prestaties bij te houden en jezelf uit te dagen om steeds verder en sneller te fietsen.

Je kunt zelfs je hartslaggegevens van je Apple Watch, Fitbit, Garmin of andere hartslagmeters synchroniseren met de app, om een nog beter beeld te krijgen van je prestaties.

bosch eflow app navigatie gps en elektronisch fiets slot
Afbeelding: Bosch

Fietsupdates en aanpassingen

Je kunt de software van je fiets updaten om ervoor te zorgen dat deze altijd up-to-date is. Je kunt ook de instellingen van je fiets aanpassen, zoals de ondersteuningsniveaus van de elektrische motor, om zo de fiets aan te passen aan jouw traject. Dit geeft je de mogelijkheid om je fiets te personaliseren en te optimaliseren voor de beste rijervaring.

Verbinden met andere apps

De Bosch app is ook te verbinden met andere apps, zoals Strava en Apple Health. Dit betekent dat je al je fietsprestaties op één plek kunt opslaan en bijhouden, en deze gegevens kunt delen met andere apps en diensten.

Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld deelneemt aan een fietsuitdaging van je werkgever. Of als je moet aantonen hoeveel kilometers je fietst. Ook voor de verzekering kan dit interessant zijn.

Het is een handige app. Je komt meer te weten over je fietsroutes en bent meer verbonden met de fiets.

Bosch app instellingen fiets
Afbeelding: Bosch

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info