Home Nieuwe modellen De nieuwe elektrische cargofietsen van Riese & Müller

De nieuwe elektrische cargofietsen van Riese & Müller

Met longtails zoals de Multitinker en Multicharger, of bakfietsen als de Load4, Packster2 en Transporter2 is R&M klaar voor 2024

Door Slim Abid

Geen fietsbeurs is compleet zonder een bezoek aan de stand van Riese-Müller. Dit Duitse merk, bekend om zijn premium assortiment van elektrische fietsen, blijft indruk maken met zijn kwaliteit en innovatie.

Focus op Cargofietsen en Bakfietsen

We hadden weinig tijd, onze Velofollies 2024 liep op een einde. We hebben ons dus enkel gefocust op de cargofietsen en bakfietsen van Riese & Müller, met name de Packster2, Load4, en de longtails, Multitinker en Multicharger2, nu ook beschikbaar in het blauw.

Riese muller packster2 70 getest
Riese muller packster2 70 getest

Voorlopig scoren Riese & Muller bakfietsen altijd hoog in onze jaarlijkse vergelijkingen van de beste bakfietsen, cargofietsen of longtail fietsen. Andere merken vernieuwen en innoveren, maar er is nog een kloof te dichten. Ze zijn wel enorm duur en daardoor niet voor iedereen weggelegd. Iets waar andere merken op kunnen inspelen.

Breed Scala aan Elektrische Fietsen

Riese & Müller biedt een breed scala aan elektrische fietsen, van stadsfietsen en mountainbikes, tot elektrische cargofietsen voor ouders een kinderen. Elke fiets heeft een aantal configuraties en opties. R&M is een dominante kracht in deze branche. Dit assortiment ook laat zien hoe het merk inzet op het voldoen aan de behoeften van moderne gezinnen.

Dit jaar in 2024 heb je modellen zoals de Nevo4, Charger4, en Roadster, die niet alleen indruk maken met hun prestaties en bereik maar ook met hun esthetiek en comfort​​.

Riese & Müller staat synoniem voor innovatie en kwaliteit. Uit testresultaten blijkt dat hun elektrische fietsen uitblinken in elektrische ondersteuning, geschiktheid voor heuvelachtig terrein, en accucapaciteit​​. Enerzijds door de krachtige Bosch of Fazua motoren, anderzijds door het ontwerp van de fiets en hoge kwaliteit onderdelen.

Modellen zoals de Multicharger GT combineren een robuust en duurzaam frame met een flexibel bagagerek, geschikt voor het vervoeren van zware ladingen of zelfs twee kinderzitjes, wat de fiets ideaal maakt voor gezinnen​​.

Ruime lijst aan opties

Met opties variërend van verschillende accugroottes tot de keuze tussen ketting of riemaandrijving, en van automatisch tot traploos schakelen, biedt Riese & Müller aanpasbare oplossingen voor elke fietser​​​​.

We zijn een grote fan van het merk.  Hun waarden worden weerspiegeld in hun fietsen. Ja je moet er een hele duit voor betalen maar dan ben je wel zeker van de hoogste kwaliteit, prestaties en comfort.

Ook interessant