Home Merken Flyer

Flyer

Door Slim Abid
flyer ebikes

Flyer elektrische fietsen

 • Opgericht: 2001
 • Land: Zwitserland
 • Assortiment: Mountain e-bikes, tour e-bikes, urban e-bikes, tandem e-bikes
 • Prijssegment: Premium prijsklasse
 • Reputatie: Hoogwaardige, duurzame en technologisch geavanceerde e-bikes, bekend om Zwitserse precisie en kwaliteit
 • Uitstraling: Robuust en comfortabel, met een sterke focus op kwaliteit en innovatie
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met nadruk op betrouwbaarheid en geavanceerde technologieën
 • Levensduur: Lang, met hoogwaardige componenten en strenge kwaliteitscontroles
 • Klantendienst: Uitstekend, met persoonlijke aandacht en uitgebreide service
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met focus op klanttevredenheid en langdurige ondersteuning

Wie of wat is Flyer ?

Flyer is een merk van premium e-bikes dat eigendom is van Biketec AG, gevestigd in Huttwil, Zwitserland. Het merk is opgericht in 2001 en staat bekend om zijn Zwitserse precisie en vakmanschap. Flyer biedt een breed scala aan e-bikes die zijn ontworpen voor verschillende soorten gebruik, van stadsverkeer tot bergbeklimmen.

Flyer heeft altijd voorop gelopen in de e-bike industrie, bekend om zijn innovatieve geest en hoogwaardige producten. In 2009 verhuisde het bedrijf zijn productie naar een nieuwe faciliteit in Huttwil om aan de groeiende vraag te voldoen. In de loop der jaren is Flyer erkend voor zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie, zoals blijkt uit de Eurobike Award 2023 voor de Upstreet SL​.

Wat maakt Flyer e-fietsen goed of uniek?

Flyer’s USP ligt in hun Zwitserse precisie, hoogwaardige constructie en innovatieve technologieën. De e-bikes zijn ontworpen om duurzaamheid, prestaties en comfort te bieden, met functies zoals geïntegreerde FIT-software, krachtige Bosch en Panasonic motoren en geavanceerde remsystemen.

Hun missie is om hoogwaardige e-bikes te bieden die een duurzame, plezierige en naadloze rijervaring bieden. Hun visie is om de markt voor e-bikes te blijven leiden door middel van innovatieve, betrouwbare en geavanceerde producten, waarbij duurzaamheid en kwaliteit in elk product worden gewaarborgd.

Ze staat bekend om zijn hoogwaardige, duurzame en technologisch geavanceerde e-bikes. Het merk geniet een sterke reputatie in zowel de Europese als de wereldwijde markten, vaak gezien als een premium keuze voor e-bikes. Ze zijn vooral bekend om hun robuuste en comfortabele ontwerpen, geschikt voor verschillende terreinen en toepassingen​.

Flyer e-bikes van 2024

Flyer e-bikes vallen over het algemeen in het premium prijssegment. Hun focus op hoogwaardige componenten, geavanceerde technologie en robuuste bouwkwaliteit plaatst hun producten op een hoger prijsniveau vergeleken met veel andere e-bike merken.

Flyer biedt een breed scala aan e-bikes, waaronder:

 • Mountain E-Bikes: Zoals de Uproc-serie, ontworpen voor off-road avonturen en uitdagende terreinen.
 • Tour E-Bikes: Comfortabele fietsen voor langeafstandsreizen, zoals de Gotour-serie.
 • Urban E-Bikes: Praktische en stijlvolle fietsen voor stadsverkeer, inclusief de Upstreet-serie​.

Flyer Uproc Serie:

Ontworpen voor mountainbiken, deze e-bikes bieden robuuste frames en hoogpresterende motoren die geschikt zijn voor ruig terrein en steile beklimmingen. De serie omvat modellen zoals de Uproc3, Uproc6, en Uproc7.

Flyer Goroc Serie:

Veelzijdige e-bikes die mountain- en trekkingkenmerken combineren. De Goroc-serie, inclusief Goroc1 en Goroc3, is ideaal voor zowel off-road avonturen als woon-werkverkeer. Ze beschikken over krachtige motoren en duurzame batterijen.

Flyer Gotour Serie:

Deze fietsen zijn ontworpen voor comfortabel trekkings- en stadsverkeer. Modellen zoals de Gotour3 en Gotour6 bieden een balans tussen prestaties en comfort, met lage instapframes voor gemakkelijk opstappen.

Flyer Tandem:

De Flyer Tandem is perfect voor twee rijders, met gesynchroniseerde pedaalondersteuning en krachtige assistentie, wat lange ritten aangenaam maakt voor duo’s.

Flyer Upstreet6:

Een snelle stads-e-bike, de Upstreet6 is ontworpen voor langeafstand woon-werkverkeer met snelheden tot 45 km/u. Het heeft een krachtige motor en een grote batterijcapaciteit, wat zorgt voor efficiëntie en betrouwbaarheid voor dagelijks gebruik​​.

Flyer Upstreet SL:

Een lichtgewicht stads-e-bike, de Upstreet SL-serie omvat modellen zoals de 3.10 en 3.12 XC. Deze fietsen hebben een compact ontwerp, Bosch Performance Line SX motoren en opties voor derailleur of naafversnellingen, waardoor ze geschikt zijn voor stadsritten​.

Flyer Speed Pedelec:

Ontworpen voor snelheidsliefhebbers, deze e-bikes kunnen hogere snelheden bereiken en zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidskenmerken en krachtige motoren om snel woon-werkverkeer te ondersteunen.

Onze artikels over Flyer

Flyer geschiedenis

Flyer begon in de vroege jaren ’90 met de creatie van de eerste prototype e-bike, de “Red Buffalo” (Roter Büffel). In 2001 werd Flyer officieel opgericht door Biketec AG. Het bedrijf verhuisde in 2009 naar een nieuwe faciliteit in Huttwil om aan de groeiende vraag te voldoen. Flyer heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als premium e-bike merk, bekend om zijn innovatieve technologieën en hoogwaardige constructie​.

Tijdslijn van Flyer

 • 1993: Eerste prototype “Red Buffalo” gecreëerd.
 • 2001: Officiële oprichting van Flyer door Biketec AG.
 • 2009: Verhuizing naar nieuwe productiefaciliteit in Huttwil, Zwitserland.
 • 2023: Winnaar van de Eurobike Award voor de Upstreet SL​

Flyer nieuws in 2024

Met de Uproc Evo en de Upstreet SL heeft Flyer in 2024 hun gamma uitgebouwd. Deze richten zich ook op nieuwe markten, Flyer blijft vernieuwen.

Daarnaast breidt Flyer zijn distributie uit naar de Verenigde Staten en Canada, waar het potentieel ziet voor zijn sportieve en stedelijke e-bikes.

FAQ over Flyer

 

Flyer contact en garantie

Flyer biedt een uitgebreide garantie op hun e-bikes, die de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten onderstreept. Klanten kunnen rekenen op garantie op het frame, de motor en andere essentiële componenten, afhankelijk van het model en de specifieke voorwaarden.

Contact: Flyer AG Schwende 1 4950 Huttwil, Zwitserland Telefoon: +41 62 959 55 55 Website: Flyer E-Bikes E-mail: info@flyer.ch​.