Home Merken Klever

Klever

Door Slim Abid
Klever speed pedelecs

Klever Speed pedelecs

 • Opgericht: 2010
 • Land: Taiwan (onderdeel van Kymco-groep)
 • Assortiment: Speed Pedelecs
 • Prijssegment: Middel- tot hoge prijsklasse
 • Reputatie: Bekend om krachtige motoren, geavanceerde technologie en comfortabele ontwerpen. Innovatief merk binnen de speed pedelec-markt.
 • Uitstraling: Modern en technologisch geavanceerd, met een focus op snelheid en comfort.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met gebruik van premium componenten zoals de BIACTRON achteraandrijving, Magura hydraulische remmen, en RockShox vering.
 • Levensduur: Hoog, met robuuste constructie en onderhoudsarme componenten zoals de Gates riemaandrijving en Pinion versnellingssystemen.
 • Klantendienst: Uitstekend, met uitgebreide ondersteuning via officiële kanalen en een focus op klanttevredenheid.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor lange termijn ondersteuning en tevredenheid.

Wie of wat is Klever Mobility

Klever Mobility is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige elektrische fietsen, met een bijzondere focus op speed pedelecs. Klever lijkt een Nederlands merk te zijn, maar vind hun origine in Taiwan.

Het bedrijf onderscheidt zich door innovatieve technologieën en robuuste ontwerpen die zowel snelheid als comfort bieden. Klever Mobility is een dochteronderneming van de Taiwanese Kymco-groep, die meer dan 50 jaar ervaring heeft in de productie van scooters en motorfietsen. Dit geeft Klever een sterke basis van betrouwbaarheid en kwaliteit.

Wat maakt een Klever goed of minder goed?

Wat Klever fietsen echt goed maakt, is hun combinatie van krachtige prestaties en rijcomfort. De eigen BIACTRON achteraandrijving zorgt voor een stille en efficiënte rit, terwijl de keuze uit verschillende batterijcapaciteiten zorgt voor flexibiliteit en lange afstanden.

Daarnaast worden veel componenten in-house geproduceerd, zoals het BIACTRON achteraandrijvingssysteem en de hogesnelheidsbatterijen, wat de prestaties en betrouwbaarheid ten goede komt. Klever heeft ook verschillende prijzen gewonnen voor hun innovatieve ontwerpen, zoals de iF Design Award voor de Klever X Electric fiets, de KLEVER Q25 Compact E-Bike, en de Klever S45 Speed elektrische fiets.

Klever richt zich op forenzen en langeafstandsrijders die op zoek zijn naar betrouwbare, krachtige en comfortabele e-bikes. Deze fietsen zijn ideaal voor mensen die dagelijks naar hun werk willen fietsen en voor recreatieve fietsers die lange ritten maken. De hogere prijsklassen zijn gericht op consumenten die bereid zijn te investeren in kwaliteit, duurzaamheid en technologische innovaties.

De nadelen van een Klever fiets kunnen liggen in de hogere prijsklassen van sommige modellen en het relatief zware gewicht van de fietsen. Dit kan ze minder geschikt maken voor gebruikers die hun fiets vaak moeten dragen. Ook kan de technische complexiteit van de fietsen een uitdaging zijn voor minder technisch onderlegde gebruikers.

Wat is hun USP en hun prijssegment?

Klever’s Unique Selling Point (USP) is de combinatie van krachtige prestaties en comfort, samen met een sterke focus op duurzaamheid. De BIACTRON achteraandrijving, geavanceerde vering en ergonomische ontwerpen maken deze fietsen ideaal voor lange afstanden en dagelijks woon-werkverkeer.

Klever richt zich op een duurzame toekomst door groene alternatieven voor stedelijk vervoer aan te bieden, wat bijdraagt aan een vermindering van de ecologische voetafdruk. Qua prijssegment bevinden Klever fietsen zich in het hogere segment.

Rechtstreekse concurrenten van Klever

Flyer, Ellio, Riese & Muller, Gazelle en ook premium merken zoals Opium, Stromer of Specter.

Klever lineup van 2024

Klever Mobility heeft zich ontpopt als een prominente speler in de wereld van speed pedelecs, met een indrukwekkende reeks modellen die zich richten op snelheid, kracht en comfort. Hieronder vind je een gedetailleerd overzicht van hun aanbod voor de periode 2023-2024, onderverdeeld in de X-, N-, Y-, en B-series, elk met unieke eigenschappen die inspelen op verschillende behoeften van stedelijke helden en pendelaars.

Klever X-Serie: De Klassieker

X Speed 45 & X Pinion 45: Beide modellen blinken uit in stijl en prestaties, ideaal voor de fietser die een vervanging zoekt voor de auto en snelheden tot 45 km/u wenst te bereiken. De X Speed 45 wordt gekenmerkt door een stille 600W motor, een aluminium frame, en 27.5-inch Super Moto-X banden die samen een krachtige en sportieve rijervaring bieden.

De technische specificaties, zoals een Rockshox Recon Air voorvork, Magura MT5e hydraulische schijfremmen, en Shimano Deore XT 10-speed schakeling, benadrukken de hoogwaardige kwaliteit van dit model​​.

Klever N-Serie: Het Nieuwe Tijdperk

N Pinion 45 & N Rogue 45: Deze modellen zijn ontworpen met de hedendaagse pendelaar in gedachten, die kracht, snelheid, en betrouwbaarheid eist. De N-serie brengt een decennium aan ervaring samen in een sterke, praktische, en comfortabele e-bike die zware lasten aankan​​.

Klever Y-Serie: De Stedelijke Allrounder

Y Gala 45 & Y Muse 45: Met een focus op dagelijkse stedelijke activiteiten, biedt de Y-serie een combinatie van kracht, mode, en praktisch comfort. Deze speed pedelecs zijn uitstekend voor de hectische levensstijl in en rond de stad, waarbij veelzijdigheid en betrouwbaarheid vooropstaan​.

Klever B-Serie: Het Comfortabele Keuze

B Lux 25: Dit model staat garant voor verfijnd comfort, met volledige vering, een krachtige motor, en hydraulische schijfremmen die samen een van de veiligste en meest comfortabele rijervaringen bieden. Het is een uitstekende keuze voor degenen die comfort vooropstellen in hun dagelijkse ritten​.

Klever Mobility zet sterk in op innovatie en gebruikerservaring, met modellen die zijn ontworpen rondom hun exclusieve BIACTRON achterwielaandrijving. Deze technologie zorgt voor een stillere, krachtigere, en robuustere prestatie vergeleken met veel middenmotor systemen. Het bedrijf gelooft dat een uitstekende rijervaring hand in hand gaat met superieure klantenservice, en zet zich in om eigenaars zo snel mogelijk weer op weg te helpen bij problemen​.

Voor elke stedelijke held of pendelaar die op zoek is naar een kwalitatief hoogstaande speed pedelec, biedt Klever Mobility een uitgebreid en indrukwekkend assortiment aan keuzes. Elk model heeft zijn eigen sterke punten, of het nu gaat om snelheid, comfort, veelzijdigheid, of allemaal samen.

Geschiedenis van Klever

Klever Mobility werd opgericht met als doel het leveren van innovatieve en hoogwaardige elektrische fietsen. Als dochteronderneming van de Kymco-groep, erfde Klever een rijke geschiedenis van betrouwbaarheid en kwaliteit. Sinds de oprichting heeft Klever zich snel gevestigd als een pionier in de speed pedelec-categorie.

Tijdslijn van Klever

 • 2010: Oprichting van Klever Mobility.
 • 2013: Introductie van de eerste modellen op de Europese markt.
 • 2015: Lancering van de X Series, populair door krachtige prestaties.
 • 2017: Uitbreiding van het productassortiment met nieuwe batterijopties en technologische verbeteringen.
 • 2019: Invoering van Pinion-versnellingen voor een onderhoudsarm rijgedrag.
 • 2021: Uitbreiding naar nieuwe markten in Europa en Azië.
 • 2023: Lancering van de vernieuwde X Alpha 45 met verbeterde ergonomie en krachtigere motoren.

Nieuws van Klever in 2024

In 2024 heeft Klever Mobility verschillende innovaties en nieuwe modellen aangekondigd. Een belangrijke aankondiging is de introductie van geavanceerde connectiviteitsopties, waardoor gebruikers hun fietsinstellingen kunnen aanpassen via een smartphone-app.

Bovendien breidt Klever zijn aanwezigheid uit in Noord-Amerika en Azië en kondigt het nieuwe partnerschappen aan voor duurzame productieprocessen.

Klever garantievoorwaarden

Klever Mobility biedt verschillende garanties voor hun e-bikes: een 2-jarige garantie op de batterij, die na registratie op hun website met 1 jaar kan worden verlengd. Binnen deze periode garandeert Klever dat de batterij 700 keer kan worden opgeladen met minstens 60% van de oorspronkelijke capaciteit over na 2 jaar, of 500 keer met minstens 50% capaciteit na 3 jaar.

Er is ook een 3-jarige garantie op elektronische onderdelen en een 5-jarige garantie op het frame. Reparaties moeten worden uitgevoerd door Klever Mobility zelf of een erkende dealer, anders is Klever niet verantwoordelijk voor de reparatiekosten. De garantieperiode begint op de aankoopdatum, en het vervangen van onderdelen onder garantie verlengt of vernieuwt de garantieperiode niet​ (Klever mobility)​.

Voor meer details en contactinformatie, bezoek de Klever Mobility garantiepagina.