Home Merken De 52 bekendste Duitse fietsmerken

De 52 bekendste Duitse fietsmerken

Elektrisch of niet, maar ook bakfiets- en longtail merken uit Duitsland

Door Slim Abid

Duitsland, een land dat synoniem staat voor technische uitmuntendheid en innovatie, heeft ook op het gebied van fietsen een indrukwekkende stempel gedrukt. Duitse fietsmerken combineren robuuste engineering met strak design, wat resulteert in fietsen die zowel duurzaam als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Van de straten van Berlijn tot de uitgestrekte landschappen van Beieren, fietsen is een integraal onderdeel van de Duitse cultuur. In dit artikel verkennen we de rijke traditie en de moderne innovaties van Duitse fietsmerken, die hun producten tot een favoriet maken onder fietsliefhebbers wereldwijd.

*is your brand missing, contact us! We’ve searched the web but maybe we missed some brands.

Beste Duitse Fietsmerken

1. Kettler

Kettler, opgericht in 1949 door Heinz Kettler in Ense-Parsit, heeft zich niet alleen beperkt tot fietsen maar is ook bekend om zijn brede assortiment aan vrijetijds- en fitnessproducten. Dit merk, dat zijn productie grotendeels in Duitsland houdt, staat bekend om zijn kwalitatieve en innovatieve ontwerpen.

Kettler-fietsen, die zich in het middenprijssegment bevinden, omvatten alles van kinderfietsen tot elektrische fietsen. Het merk heeft een bijzondere plek veroverd in de harten van gezinnen, mede dankzij hun betrouwbare kinderfietsen. Hun bijdrage aan de fietswereld en daarbuiten heeft Kettler een gerespecteerde naam gemaakt.

Website

Youtube

Instagram

Linkedin

Bekendste fietsmerken uit duitsland

2. Riese & Müller

Riese & Müller, opgericht in 1993 door Markus Riese en Heiko Müller in Darmstadt, heeft zich snel onderscheiden als een innovator in de wereld van elektrische fietsen. Dit merk, dat zich richt op het hogere segment van de markt, staat bekend om zijn premium e-bikes en vouwfietsen, die allemaal in Duitsland worden geproduceerd.

Hun fietsen, die een perfecte balans tussen functionaliteit en design bieden, zijn niet alleen populair bij dagelijkse forenzen maar ook bij avontuurlijke fietsers. Riese & Müller heeft meerdere awards gewonnen voor hun innovatieve ontwerpen, waaronder de prestigieuze German Design Award. Hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit maakt hen tot een voorloper in de e-bike industrie.

Hier hebben we ook al enkele fietsen van uitgetest en een review over geschreven; onze eigen multicharger, de multitinker en de nieuwere bakfietsen zoals de Packster2. Met hun nieuwe Carrie richten ze zich nu ook op bakfietsen voor de stad.

Website

Youtube

Instagram

Linkedin

3. Hercules

Opgericht in 1886 in Nürnberg, is Hercules een van de pioniers in de Duitse fietsindustrie. Met een geschiedenis die bijna even lang is als de fiets zelf, heeft Hercules zich ontwikkeld tot een merk dat bekend staat om zijn veelzijdige fietscollectie. Van stadsfietsen tot e-bikes, Hercules biedt een breed scala aan opties voor elke fietser, gepositioneerd in het midden- tot hoogprijssegment.

Hun productie, die nog steeds grotendeels in Duitsland plaatsvindt, staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Hercules heeft door de jaren heen verschillende innovatieprijzen gewonnen, wat getuigt van hun voortdurende streven naar verbetering en vernieuwing in de fietswereld.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

4. Canyon

Canyon, opgericht in 1985 in Koblenz, is relatief nieuw in de wereld van fietsmerken maar heeft snel een indrukwekkende reputatie opgebouwd. Dit merk staat bekend om zijn directe verkoopmodel, waardoor het hoogwaardige racefietsen, mountainbikes en triatlonfietsen tegen een competitieve prijs kan aanbieden.

Canyon-fietsen, die zich in het hogere prijssegment bevinden, zijn geliefd bij zowel professionals als amateurs. Het merk heeft meerdere awards gewonnen voor hun innovatieve ontwerpen en technologieën, waaronder de prestigieuze Red Dot Design Award. Hun toewijding aan kwaliteit en prestatie heeft Canyon tot een favoriet gemaakt onder fietsenthousiasten wereldwijd.

Website

Youtube

Instagram

Linkedin

5. Cube

Cube, opgericht in 1993 in Waldershof, is een merk dat zich snel heeft gevestigd als een belangrijke speler op de internationale fietsmarkt. Met een breed assortiment dat varieert van kinderfietsen tot high-end racefietsen en mountainbikes, bedient Cube een divers publiek. Hun fietsen, die bekend staan om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, bevinden zich in het midden- tot hoogsegment.

Cube is bijzonder trots op hun “Made in Germany” label, wat garant staat voor kwaliteit en vakmanschap. Het merk heeft verschillende innovatieprijzen in de wacht gesleept en is vooral bekend om hun vooruitstrevende mountainbike designs.

Website

Youtube

Instagram

Linkedin

6. Focus

Gestart in 1992 door Mike Kluge in Cloppenburg, combineert Focus zijn oprichter’s passie voor fietsen met Duitse ingenieurskunst. Focus biedt een breed scala aan fietsen, van racefietsen tot elektrische fietsen, en heeft zich gepositioneerd in het hogere segment van de markt. Het merk is vooral bekend om zijn innovatieve racefietsen en mountainbikes, die regelmatig worden gebruikt door professionele teams in internationale competities.

Focus-fietsen staan bekend om hun prestaties en kwaliteit, met meerdere awards op hun naam ter erkenning van hun technologische innovaties. Hun toewijding aan het produceren van competitieve en betrouwbare fietsen heeft Focus een gerespecteerde naam gegeven onder fietsliefhebbers wereldwijd.

Website

Youtube

Instagram

Linkedin

7. Centurion

Centurion, opgericht in 1976, is een merk dat zijn sporen heeft verdiend in de wereld van mountainbiking en racefietsen. Met een rijke geschiedenis die begon met het introduceren van een van de eerste productiemountainbikes in Europa, heeft Centurion zich altijd gericht op innovatie en prestatie. Hun fietsen, die variëren van hoogwaardige mountainbikes tot betrouwbare racefietsen en e-bikes, worden gekenmerkt door Duitse ingenieurskunst en aandacht voor detail.

Centurion is gevestigd in Duitsland waar het ontwerp en de ontwikkeling plaatsvinden, terwijl de productie zowel lokaal als internationaal kan zijn. Het merk bevindt zich in het midden- tot hoogsegment van de markt en is populair bij zowel recreatieve fietsers als competitieve sporters.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

8. Bergamont

Bergamont, gevestigd in Hamburg, Duitsland, is een merk dat diversiteit en innovatie in de fietsindustrie belichaamt. Sinds de oprichting in de vroege jaren ’90, heeft Bergamont een breed scala aan fietsen ontwikkeld, waaronder mountainbikes, racefietsen, stadsfietsen en e-bikes. Het merk staat bekend om zijn unieke ontwerpen en de integratie van de nieuwste technologieën, waardoor hun fietsen zowel functioneel als stijlvol zijn.

Bergamont-fietsen zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en prestatie, waardoor ze geschikt zijn voor zowel dagelijkse pendelaars als avontuurlijke mountainbikers. Het merk valt in het midden- tot hoogsegment van de markt en heeft een sterke aanhang onder fietsliefhebbers die waarde hechten aan kwaliteit en innovatie.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

9. Kalkhoff

Kalkhoff vertegenwoordigt de Duitse fietscultuur sinds de oprichting in 1919. Met een focus op stadsfietsen, trekkingfietsen en e-bikes, biedt Kalkhoff een breed scala aan opties voor de moderne fietser. Hun fietsen worden gekenmerkt door een combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne technologie, met een productieproces dat nog steeds plaatsvindt in Duitsland.

Kalkhoff staat bekend om zijn betrouwbare en duurzame fietsen in het midden- tot hoogprijssegment. Het merk heeft zich onderscheiden door zijn innovatieve benadering van elektrische fietsen, waardoor het een favoriet is geworden onder forenzen en recreatieve fietsers.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

Traditionele merken van fietsen uit duitsland

Oudere bekende Duitse fietsmerken

10. Diamant

Diamant, opgericht in 1885 in het Duitse Chemnitz, is een van de oudste fietsmerken die Duitsland rijk is. Met een productie die begon in een tijd waarin fietsen nog een noviteit waren, heeft Diamant zich door de jaren heen ontwikkeld tot een merk dat bekend staat om zijn betrouwbare en duurzame fietsen.

Hoewel de productie nu plaatsvindt in Hartmannsdorf, blijft het merk trouw aan zijn Duitse roots. Diamant biedt een breed scala aan fietsen, van stadsfietsen tot racefietsen, en positioneert zich in het midden- tot hoogsegment van de markt. Hun fietsen, die een mix van traditie en innovatie belichamen, hebben hen een solide reputatie opgeleverd onder fietsliefhebbers.

Website

Facebook

Instagram

Linkedin

11. Rose

Rose Bikes, met een rijke historie die teruggaat tot 1907, combineert traditioneel vakmanschap met moderne technologie. Oorspronkelijk begonnen als een kleine fietsenwinkel, heeft Rose zich ontwikkeld tot een internationaal erkend merk dat op maat gemaakte fietsen online verkoopt. Hun aanbod omvat racefietsen, mountainbikes, en e-bikes, allemaal gebouwd met precisie en aandacht voor detail.

Rose staat bekend om zijn direct-to-consumer model, waardoor klanten hun fietsen volledig kunnen personaliseren. Dit unieke aanbod, gecombineerd met hun focus op kwaliteit en prestaties, plaatst Rose in het hogere prijssegment. Het merk heeft verschillende awards gewonnen, waaronder de German Design Award, wat hun toewijding aan uitmuntendheid onderstreept.

Website

Youtube

Instagram

Linkedin

12. Gudereit

Gudereit, een naam die synoniem staat voor Duitse kwaliteit en vakmanschap, heeft sinds zijn oprichting in 1949 een solide reputatie opgebouwd in de fietswereld. Het merk specialiseert zich in het produceren van hoogwaardige stads-, trekking- en e-bikes die ontworpen zijn voor zowel dagelijks gebruik als lange afstandstochten.

Gudereit-fietsen worden gekenmerkt door hun duurzaamheid, comfort en de toepassing van de nieuwste technologieën. Met een productie die volledig in Duitsland plaatsvindt, garandeert Gudereit een constante kwaliteit die voldoet aan de strenge Duitse normen. Het merk bevindt zich in het midden- tot hoogsegment van de markt en is populair bij fietsers die waarde hechten aan betrouwbaarheid en prestaties.

Website

Youtube

Instagram

13. Prophete

Prophete is een merk met een lange geschiedenis die teruggaat tot 1908, en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een van de toonaangevende fabrikanten van fietsen en e-bikes in Duitsland. Het merk staat bekend om zijn brede assortiment aan betaalbare fietsen die geschikt zijn voor het hele gezin. Van stadsfietsen tot trekkingfietsen en e-bikes, Prophete biedt betrouwbare opties voor recreatief en dagelijks gebruik.

Met een focus op waarde en toegankelijkheid, positioneert Prophete zich in het middenprijssegment van de markt. Hun productie vindt plaats in Duitsland, waarbij het bedrijf zich inzet voor kwaliteit en duurzaamheid, waardoor Prophete-fietsen een populaire keuze zijn onder prijsbewuste consumenten.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

14. Kreidler

Kreidler, opgericht in 1903 in Stuttgart, Duitsland, begon als een fabrikant van motoren en lichte motorfietsen. Tegenwoordig staat het merk bekend om zijn hoogwaardige fietsen en e-bikes, die in Europa worden geproduceerd.

Kreidler combineert traditionele Duitse engineering met moderne technologie, wat resulteert in fietsen die zowel duurzaam als innovatief zijn. Het merk bedient een breed prijssegment, van instapmodellen tot high-end e-bikes, en heeft een solide reputatie opgebouwd voor betrouwbaarheid en prestaties.

Kreidler is vooral populair onder forenzen en toerfietsers, dankzij hun comfortabele en efficiënte ontwerpen.

Website

Instagram

Facebook

15. Winora

Winora, een familiebedrijf opgericht in 1914, is gevestigd in Schweinfurt, Duitsland. Het merk heeft een lange geschiedenis in het produceren van fietsen en staat bekend om zijn kwalitatieve stads- en toerfietsen, evenals e-bikes. Winora combineert traditioneel vakmanschap met moderne technologieën en legt een sterke nadruk op duurzaamheid en functionaliteit.

Het merk bedient een middelhoog tot hoog prijssegment en is geliefd bij een breed publiek, van dagelijkse forenzen tot avontuurlijke toerfietsers. Winora heeft zich onderscheiden door zijn innovatieve ontwerpen en heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn e-bike technologieën.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

nieuwe duitse fietsmerken

Nieuwe Duitse fietsmerken

16. Pegasus

Pegasus is een relatief jong merk in de Duitse fietsindustrie, maar heeft sinds zijn oprichting een sterke reputatie opgebouwd voor het produceren van betrouwbare stads- en trekkingfietsen. Hun focus ligt op het bieden van comfort en kwaliteit tegen een betaalbare prijs, waardoor Pegasus-fietsen een populaire keuze zijn voor dagelijks gebruik.

Met een productie die deels in Duitsland plaatsvindt, streeft Pegasus ernaar om de Duitse kwaliteitsnormen te handhaven terwijl ze toegankelijk blijven voor een breed publiek. Het merk valt in het middenprijssegment en is vooral bekend om zijn gebruiksvriendelijke e-bikes, die uitblinken in zowel stedelijke als landelijke omgevingen.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

17. Schindelhauer

Schindelhauer, opgericht in 2009 in Berlijn, vertegenwoordigt de moderne interpretatie van klassiek Duits design in de fietswereld. Dit merk, dat zich richt op het hogere segment, staat bekend om zijn minimalistische, maar functionele stadsfietsen en fixies, die allemaal een onmiskenbare stedelijke elegantie uitstralen.

Schindelhauer-fietsen zijn niet alleen een toonbeeld van vakmanschap maar ook van innovatie, met hun kenmerkende riemaandrijving die onderhoud vermindert en de levensduur verlengt.

Hun toewijding aan kwaliteit en design heeft hen meerdere designprijzen opgeleverd, waaronder de prestigieuze Red Dot Design Award. Schindelhauer is het merk voor de stedelijke fietser die waarde hecht aan esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

18. Liteville

Liteville, opgericht in de vroege jaren 2000 door de broers Syntace in Allgäu, is een merk dat zich specialiseert in high-end mountainbikes en endurofietsen. Dit merk, dat zich in het hogere segment van de markt bevindt, staat bekend om zijn technische innovaties en superieure rijprestaties.

Liteville-fietsen, die worden gekenmerkt door hun robuuste bouw en aandacht voor detail, zijn ontworpen om de zwaarste trails en races te weerstaan. Hun toewijding aan kwaliteit en prestatie heeft Liteville een loyale aanhang opgeleverd onder serieuze mountainbikers en professionele rijders.

Voor diegenen die op zoek zijn naar een fiets die zowel uitdagende afdalingen als technische beklimmingen aankan, biedt Liteville een ongeëvenaarde ervaring.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

19. Coboc

Coboc, opgericht in 2011 in Heidelberg, is een pionier in de wereld van elektrische fietsen, met een focus op het creëren van lichtgewicht, stijlvolle e-bikes die de grenzen van traditionele e-bike ontwerpen doorbreken. Dit merk, dat zich in het hogere segment bevindt, combineert naadloos functionaliteit met een minimalistisch design, wat resulteert in e-bikes die zowel krachtig als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Coboc’s innovatieve benadering van elektrische mobiliteit heeft hen meerdere design- en innovatieprijzen opgeleverd. Voor stedelijke fietsers die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke, efficiënte en stijlvolle manier om zich te verplaatsen, biedt Coboc een aantrekkelijke optie.

Website

Youtube

Instagram

Linkedin

20. Haibike

Gestart in 1995, heeft Haibike zich snel ontwikkeld tot een pionier op het gebied van elektrische mountainbikes. Met een duidelijke focus op innovatie en prestaties, heeft Haibike een sterke reputatie opgebouwd in de wereld van de e-MTB’s.

Hun fietsen, ontworpen en geassembleerd in Duitsland, staan bekend om hun krachtige prestaties, geavanceerde technologie en duurzaamheid. Haibike valt in het hogere prijssegment en richt zich op fietsers die op zoek zijn naar een uitzonderlijke elektrische fietservaring.

Haibike heeft meerdere awards gewonnen, waaronder de Design & Innovation Award, wat hun leidende positie in de industrie bevestigt.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

21. Cluuv

Cluuv, hoewel minder bekend dan sommige andere Duitse fietsmerken, is een opkomend merk dat zich richt op het creëren van innovatieve en stijlvolle stadsfietsen. Hun ontwerpfilosofie combineert functionaliteit met een moderne esthetiek, wat resulteert in fietsen die zowel praktisch zijn voor dagelijks gebruik als visueel aantrekkelijk.

Cluuv legt een sterke nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, waarbij ze materialen en productieprocessen kiezen die een minimale impact op de planeet hebben. Hoewel details over hun prijssegment en specifieke productlijnen beperkter zijn, positioneert Cluuv zich als een merk voor stedelijke fietsers die waarde hechten aan design, comfort en de ecologische voetafdruk van hun vervoermiddel.

Hun toewijding aan innovatie en kwaliteit maakt Cluuv een merk om in de gaten te houden in de groeiende markt van stadsfietsen.

Website

Instagram

Facebook

22. Muli Cycles

Muli Cycles is een relatief jonge speler op de Duitse fietsmarkt, maar heeft zich snel een weg gebaand naar de voorhoede van innovatie en duurzaamheid. Opgericht met een visie om stedelijke mobiliteit te transformeren, combineert Muli Cycles het praktische van een compacte stadsfiets met de functionaliteit van een cargofiets. Hun kenmerkende model, de Muli, is ontworpen om de uitdagingen van het stadsleven aan te gaan, waarbij ruimte vaak beperkt is en de behoefte aan efficiënt vervoer groot.

Wat Muli Cycles uniek maakt, is hun innovatieve inklapbare bak, die het mogelijk maakt om zowel kinderen als boodschappen te vervoeren, zonder in te boeten aan wendbaarheid of comfort. Deze aanpak heeft Muli Cycles niet alleen lof opgeleverd van stedelijke fietsers, maar ook erkenning in de vorm van designprijzen.

De fietsen van Muli Cycles worden gekenmerkt door hun lichte gewicht, duurzame constructie en slimme ontwerp. Ze zijn het resultaat van een diepgaande toewijding aan het creëren van oplossingen die zowel milieuvriendelijk als praktisch zijn voor het dagelijks leven. Met een sterke focus op duurzaamheid, maakt Muli Cycles gebruik van hoogwaardige, recycleerbare materialen en streeft het ernaar om de ecologische voetafdruk van hun productieproces te minimaliseren.

Muli Cycles staat voor een nieuwe generatie Duitse fietsmerken die niet alleen de grenzen van design en functionaliteit verleggen, maar ook een positieve impact hebben op de stedelijke omgeving en gemeenschap. Hun fietsen bieden een slimme, stijlvolle en duurzame oplossing voor de uitdagingen van het moderne stadsleven, en belichamen de geest van innovatie die zo kenmerkend is voor Duitsland.

fietsmerken afkomstig uit duitsland

    Merken (vooral) gekend in Duitsland

23. Simplon

Simplon, opgericht in de vroege jaren van de twintigste eeuw, heeft zich ontwikkeld tot een merk dat synoniem staat voor hoogwaardige, op maat gemaakte fietsen. Met een diepe wortel in de Oostenrijkse en Duitse fietscultuur, staat Simplon bekend om zijn innovatieve benadering van fietsontwerp en -productie.

Hun assortiment omvat racefietsen, mountainbikes, en e-bikes, allemaal vervaardigd met een ongeëvenaarde aandacht voor detail en prestaties. Simplon-fietsen bevinden zich in het hogere prijssegment en zijn gericht op serieuze fietsers die op zoek zijn naar een uitzonderlijke rijervaring.

Het merk heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn technologische innovaties en ontwerp, waardoor het een prestigieuze keuze is binnen de fietsgemeenschap.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

24. Heidemann

Heidemann is een merk dat misschien niet de internationale bekendheid heeft van sommige van zijn Duitse tegenhangers, maar binnen Duitsland staat het bekend om zijn degelijke en betrouwbare fietsen. Opgericht in de late 20e eeuw, richt Heidemann zich op het produceren van stadsfietsen, kinderfietsen en e-bikes die ontworpen zijn voor dagelijks gebruik.

Met een productie die zich richt op kwaliteit en duurzaamheid, biedt Heidemann fietsen in het middenprijssegment die geschikt zijn voor een breed publiek. Het merk is trots op zijn Duitse erfgoed en streeft ernaar om fietsen te leveren die zowel praktisch als stijlvol zijn, waardoor het een betrouwbare keuze is voor dagelijkse fietsers.

25. Storck

In 1995 richtte Markus Storck zijn gelijknamige bedrijf op in Idstein, met de ambitie om de grenzen van fietsontwerp en -technologie te verleggen. Storck staat bekend om zijn high-end racefietsen en mountainbikes, die zich in het luxe segment van de markt bevinden. Elk model weerspiegelt een obsessie met detail en prestatie, wat resulteert in fietsen die zowel lichtgewicht als uiterst duurzaam zijn.

Storck-fietsen hebben wereldwijd erkenning gekregen, mede dankzij hun innovatieve gebruik van materialen zoals carbon. Het merk heeft talloze internationale design- en prestatieprijzen gewonnen, waardoor het een cultstatus heeft verworven onder serieuze fietsers en professionals.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

26. Bulls

Gelanceerd in 1995 door de ZEG in Keulen, heeft Bulls zich snel gevestigd als een merk dat krachtige en betrouwbare fietsen biedt voor een breed scala aan disciplines, van mountainbiking tot racefietsen en e-bikes. Bulls-fietsen, die zich in het midden- tot hoogsegment van de markt bevinden, staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid.

Het merk heeft een sterke reputatie opgebouwd in zowel de recreatieve als de competitieve fietswereld, mede dankzij hun deelname aan en sponsoring van professionele fietswedstrijden.

Bulls is ook actief betrokken bij de ontwikkeling van e-bike technologie, wat hen een vooraanstaande positie in deze snelgroeiende sector heeft opgeleverd.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

27. Ghost

Ghost, opgericht in 1993 in het Beierse Waldsassen, begon als een klein project van twee vrienden en is uitgegroeid tot een internationaal erkend merk in de mountainbike-wereld. Hun fietsen, die variëren van instapmodellen tot high-end competitiefietsen, bevinden zich in het midden- tot hoogsegment.

Ghost staat bekend om zijn innovatieve frameontwerpen en uitstekende rijprestaties, wat het merk verschillende awards heeft opgeleverd. Naast mountainbikes biedt Ghost ook racefietsen, e-bikes en kinderfietsen, allemaal geproduceerd met een sterke focus op kwaliteit en duurzaamheid.

Hun toewijding aan de mountainbikesport, inclusief sponsoring van professionele teams, heeft Ghost een trouwe aanhang opgeleverd onder enthousiaste mountainbikers.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

28. Corratec

Corratec werd in 1990 opgericht door Konrad Irlbacher in Raubling, met een passie voor innovatie en prestatie in de fietsindustrie. Dit merk, dat zich richt op het midden- tot hoogsegment, biedt een breed scala aan fietsen, waaronder racefietsen, mountainbikes, en e-bikes. Corratec onderscheidt zich door zijn gepatenteerde technologieën, zoals het 2 Circle Suspension System op hun mountainbikes, wat zorgt voor een unieke rijervaring.

Hun fietsen zijn niet alleen populair bij recreatieve fietsers maar ook bij professionele atleten, dankzij hun compromisloze kwaliteit en prestaties. Corratec heeft meerdere internationale prijzen gewonnen, wat hun positie als een toonaangevend merk in de fietswereld bevestigt.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

29. Velotraum

Velotraum, gevestigd in Weil der Stadt en opgericht in de late jaren ’90, is een merk dat zich toelegt op het bouwen van op maat gemaakte fietsen die perfect aansluiten bij de individuele behoeften en voorkeuren van hun klanten.

Dit merk, dat zich in het hogere segment van de markt bevindt, staat bekend om zijn persoonlijke benadering en de mogelijkheid om bijna elk aspect van de fiets aan te passen.

Velotraum-fietsen, die variëren van stadsfietsen tot trekkingfietsen, zijn ontworpen met een focus op comfort, duurzaamheid en veelzijdigheid. Hun toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid heeft Velotraum een trouwe klantenkring opgeleverd die de waarde van een echt op maat gemaakte fietservaring erkent.

Website

Instagram

30. Möve Bikes

Möve Bikes, opgericht in de 21e eeuw, staat bekend om zijn innovatieve aanpak in de fietsindustrie, met name door de introductie van hun gepatenteerde cyfly-technologie. Deze technologie biedt een unieke manier van trappen die efficiënter is en minder belastend voor de knieën, wat Möve Bikes onderscheidt van andere merken.

Het bedrijf richt zich op het produceren van hoogwaardige stadsfietsen en e-bikes die ontworpen zijn voor comfort en prestaties. Hoewel relatief nieuw, heeft Möve Bikes al een sterke reputatie opgebouwd voor innovatie en kwaliteit. Hun fietsen, geproduceerd in Duitsland, vallen in het hogere prijssegment en zijn gericht op fietsers die op zoek zijn naar een geavanceerde fietservaring.

Website

Youtube

Instagram

Linkedin

31. Falkenjagd

Falkenjagd, onderdeel van de Rennstahl Fahrradmanufaktur, specialiseert zich in het ontwerpen en produceren van high-end titanium fietsen. Sinds de oprichting heeft Falkenjagd zich gericht op het creëren van fietsen die de ultieme combinatie van lichtheid, duurzaamheid en prestaties bieden. Hun assortiment omvat racefietsen, mountainbikes en trekkingfietsen, allemaal vervaardigd met de hand in Duitsland.

Falkenjagd-fietsen staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en maatwerkopties, waardoor elke fiets uniek is. Dit merk bevindt zich in het hogere prijssegment en spreekt vooral fietsers aan die op zoek zijn naar een fiets voor het leven, ondersteund door de tijdloze kwaliteit van titanium.

Website

Youtube

Instagram

32. Radon

Radon is een relatief jong merk in de fietswereld, opgericht in de late 20e eeuw, maar heeft zich snel gevestigd als een toonaangevende fabrikant van mountainbikes, racefietsen en e-bikes. Met een sterke focus op prestatie en waarde, biedt Radon hoogwaardige fietsen tegen concurrerende prijzen.

Hun fietsen worden gekenmerkt door innovatief ontwerp en technologie, waaronder hun bekroonde mountainbike modellen. Radon-fietsen worden ontworpen en geassembleerd in Duitsland, met een productieproces dat kwaliteit en duurzaamheid garandeert.

Het merk valt in het midden- tot hoogsegment van de markt en is populair bij zowel recreatieve fietsers als competitieve sporters.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

33. Stevens

Stevens Bikes, opgericht in Hamburg in 1990, heeft zich ontwikkeld tot een gerespecteerd merk in de fietsindustrie, bekend om zijn racefietsen, mountainbikes, en in het bijzonder cyclocross fietsen. Stevens heeft een sterke aanwezigheid in de competitieve fietswereld, ondersteund door hun betrokkenheid bij professionele cyclocross.

Hun fietsen, die een combinatie van Duitse engineering en passie voor fietsen belichamen, worden geprezen om hun prestaties en kwaliteit. Stevens bevindt zich in het midden- tot hoogprijssegment en biedt ook een reeks stads- en e-bikes, waarmee ze een breed publiek aanspreken.

Het merk is trots op zijn Hamburgse wortels, waar het ontwerp en de ontwikkeling van elke fiets plaatsvindt.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

34. Rotwild

Rotwild is een merk dat synoniem staat voor hoogwaardige mountainbikes. Opgericht in de late jaren ’90 in Duitsland, heeft Rotwild zich gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van mountainbikes die de grenzen van technologie en prestatie verleggen. Hun fietsen, die bekend staan om hun robuustheid en geavanceerde technologieën, zijn een favoriet onder zowel professionele rijders als enthousiaste amateurs.

Rotwild’s toewijding aan kwaliteit en innovatie heeft hen verschillende onderscheidingen opgeleverd in de fietsindustrie. Het merk bevindt zich in het hogere prijssegment en is gericht op fietsers die op zoek zijn naar de ultieme off-road ervaring. Rotwild blijft zich inzetten voor het ontwikkelen van fietsen die rijders helpen hun grenzen te verleggen.

Website

Youtube

Instagram

Linkedin

35. Tout Terrain

Tout Terrain (je zou denken dat het Frans is, net als Velo de Ville) staat bekend om zijn robuuste en veelzijdige fietsen die ontworpen zijn voor de avontuurlijke fietser.

Opgericht in de vroege 21e eeuw, heeft het merk zich snel gevestigd als een toonaangevende fabrikant van touring-, trekking- en expeditiefietsen. Met een sterke focus op functionaliteit en duurzaamheid, zijn Tout Terrain-fietsen ideaal voor lange afstandsreizen onder diverse omstandigheden.

Het bedrijf, gevestigd in Duitsland, produceert fietsen die bekend staan om hun innovatieve ontwerpen en de integratie van technologie, zoals hun gepatenteerde geïntegreerde bagagedragersystemen. Tout Terrain bevindt zich in het hogere prijssegment en is de keuze voor serieuze tourfietsers die een betrouwbare partner nodig hebben voor hun avonturen.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

36. Conway

Conway, opgericht in de jaren ’90, is een relatief jong merk dat zich snel heeft gevestigd als een innovatieve speler in de fietsindustrie. Met een focus op mountainbikes, e-MTB’s en urban bikes, biedt Conway een breed scala aan fietsen voor verschillende soorten rijders.

Het merk staat bekend om zijn gedurfde ontwerpen en geavanceerde technologieën, waardoor het een favoriet is onder zowel recreatieve fietsers als professionele atleten. Conway fietsen worden geproduceerd in Duitsland, waarbij het merk zich inzet voor hoge kwaliteitsnormen en duurzaamheid.

Met een prijsklasse die varieert van midden tot hoog, richt Conway zich op fietsers die op zoek zijn naar prestatie en stijl.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

37. Nicolai

Nicolai, opgericht in 1995 door Karl Nicolai in Duitsland, is een boutique fietsmerk dat zich specialiseert in handgemaakte, op maat gemaakte mountainbikes en e-bikes. Nicolai staat bekend om zijn precisie-engineering, innovatieve ontwerpen en het gebruik van hoogwaardige materialen.

Elk Nicolai-fiets is uniek en wordt op bestelling gemaakt in hun fabriek in Duitsland, waardoor klanten specifieke aanpassingen kunnen aanvragen. Het merk bevindt zich in het hogere prijssegment en spreekt vooral de ervaren en gepassioneerde fietser aan die op zoek is naar een fiets die zowel in prestatie als in vakmanschap uitblinkt.

Nicolai heeft een cultstatus verworven in de mountainbikegemeenschap en wordt geprezen om zijn duurzaamheid en baanbrekende technologieën.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

38. Intend

Intend, opgericht door Cornelius Kapfinger, is een Duits merk dat gespecialiseerd is in high-end fietscomponenten, met een focus op vering en stuurcomponenten voor mountainbikes. Intend staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en technische excellentie, waarbij elk product getuigt van een diepgaande kennis van fietstechniek en een passie voor mountainbiken.

De producten van Intend, waaronder voorvorken, dempers en stuurpennen, worden gekenmerkt door hun unieke esthetiek en technische innovaties, waardoor ze opvallen in de markt. Hoewel Intend zich in het premium prijssegment bevindt, trekken de kwaliteit en de prestatieverbeteringen die hun componenten bieden, een toegewijde schare fans en professionele rijders aan die op zoek zijn naar het ultieme in fietsprestaties.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

39. Newmen

Newmen is een relatief jong merk dat snel naam heeft gemaakt in de wereld van fietscomponenten, met een bijzondere focus op wielen en cockpitcomponenten voor zowel racefietsen als mountainbikes. Opgericht in Duitsland, onderscheidt Newmen zich door zijn streven naar lichtgewicht, duurzaamheid en functionaliteit in al zijn producten.

Het merk maakt gebruik van de nieuwste technologieën en materialen om componenten te ontwerpen die de rijervaring en prestaties verbeteren. Newmen-producten bevinden zich in het middelhoge tot hoge prijssegment en zijn populair bij zowel amateurfietsers als professionele atleten die waarde hechten aan kwaliteit en innovatie in hun uitrusting.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

40. Trickstuff

Trickstuff is een Duits merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige fietsonderdelen, met name remmen en remaccessoires voor mountainbikes. Opgericht in Freiburg, heeft Trickstuff zich toegelegd op het produceren van enkele van de krachtigste en meest betrouwbare remmen op de markt.

Het merk combineert technische expertise met een passie voor fietsen, wat resulteert in producten die zowel innovatief als uiterst functioneel zijn. Trickstuff-remmen zijn ontworpen voor serieuze mountainbikers die geen compromissen willen sluiten op het gebied van prestaties, ongeacht de omstandigheden.

Hoewel de producten van Trickstuff zich in het hogere prijssegment bevinden, zijn ze een favoriet onder professionele rijders en enthousiastelingen die op zoek zijn naar de beste remprestaties.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

41. MTB Cheetah

MTB Cheetah is een Duits merk dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van mountainbikes. Met een focus op innovatie en prestaties, biedt MTB Cheetah een reeks fietsen die ontworpen zijn om aan de eisen van zowel competitieve rijders als recreatieve mountainbikers te voldoen.

Het merk staat bekend om zijn robuuste bouwkwaliteit, geavanceerde veringssystemen en het gebruik van lichtgewicht materialen om de efficiëntie en het rijcomfort te verbeteren. MTB Cheetah-fietsen zijn ontworpen om de uitdagingen van het terrein aan te gaan, van steile beklimmingen tot technische afdalingen.

Hoewel het merk zich richt op het middelhoge tot hoge prijssegment, biedt het waarde door de duurzaamheid en prestaties van zijn mountainbikes.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

42. LAST Bikes

LAST Bikes, opgericht in Duitsland, is een merk dat zich toelegt op de productie van hoogwaardige mountainbikes. Met een sterke focus op duurzaamheid en prestaties, ontwerpt LAST Bikes fietsen die zijn gebouwd om de zwaarste trails en wedstrijden te weerstaan.

Het merk staat bekend om zijn aandacht voor detail en het gebruik van geavanceerde materialen en technologieën om de rijervaring te optimaliseren. LAST Bikes biedt een reeks modellen, van hardtails tot volledig geveerde mountainbikes, die allemaal ontworpen zijn met het oog op maximale prestaties en comfort.

Hoewel het merk zich in het hogere prijssegment bevindt, trekt het zowel professionele rijders als enthousiaste amateurs aan die op zoek zijn naar een fiets die geen compromissen sluit op het gebied van kwaliteit en prestaties.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

43. VOTEC

VOTEC is een Duits fietsmerk dat bekend staat om zijn innovatieve racefietsen, mountainbikes en gravelbikes. Opgericht met de visie om hoogwaardige fietsen te bieden die zowel technisch geavanceerd als esthetisch aantrekkelijk zijn, heeft VOTEC zich snel gevestigd als een merk dat de grenzen van het ontwerp en de prestaties verlegt.

De fietsen van VOTEC zijn ontworpen voor rijders die waarde hechten aan snelheid, efficiëntie en veelzijdigheid, of ze nu op de weg, het pad of daarbuiten rijden. Met een assortiment dat zich uitstrekt van instapmodellen tot high-end opties, biedt VOTEC kwaliteitsopties voor een breed scala aan budgetten en rijstijlen.

Het merk heeft een loyale aanhang opgebouwd onder fietsers die een voorliefde hebben voor Duitse engineering en innovatief design.

Youtube

Instagram

Facebook

44. Drössiger

Drössiger, een familiebedrijf dat zijn wortels heeft in de Duitse fietsindustrie, staat bekend om zijn op maat gemaakte fietsen die voldoen aan de specifieke wensen en behoeften van elke rijder. Met een aanbod dat varieert van stadsfietsen tot mountainbikes en racefietsen, legt Drössiger de nadruk op personalisatie en kwaliteit.

Het merk gebruikt hoogwaardige materialen en componenten om ervoor te zorgen dat elke fiets niet alleen aan de verwachtingen voldoet, maar deze ook overtreft. Drössiger-fietsen zijn ideaal voor fietsers die op zoek zijn naar iets unieks, aangepast aan hun persoonlijke stijl en rijbehoeften.

Hoewel het merk zich in het middelhoge tot hoge prijssegment bevindt, is de waarde duidelijk in de aandacht voor detail en de kwaliteit van de constructie.

Website

Instagram

Facebook

45. KHE Bikes

KHE Bikes, opgericht in Duitsland, is een pionier op het gebied van BMX-fietsen, bekend om zijn innovatieve ontwerpen en bijdragen aan de BMX-sport. Het merk heeft een rijke geschiedenis van het ontwikkelen van lichtgewicht en duurzame BMX-fietsen die zowel geschikt zijn voor competitieve rijders als voor enthousiastelingen.

KHE Bikes heeft verschillende technologische innovaties geïntroduceerd, zoals de eerste freecoaster naaf en de lichtste BMX-fiets ter wereld, waardoor het merk een legendarische status heeft verworven in de BMX-gemeenschap. Met een assortiment dat instapmodellen tot high-end competitieve fietsen omvat, biedt KHE Bikes opties voor elke rijder die op zoek is naar kwaliteit en prestaties in de BMX-wereld.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

46. Across

Across is een minder bekend Duits fietsmerk dat zich richt op het produceren van betrouwbare en betaalbare stadsfietsen en e-bikes. Het merk streeft ernaar om mobiliteitsoplossingen te bieden die zowel praktisch als stijlvol zijn, ideaal voor het dagelijkse woon-werkverkeer en stadsavonturen.

Across gebruikt kwaliteitscomponenten en slimme ontwerpen om comfort en gebruiksgemak te garanderen, waardoor hun fietsen een populaire keuze zijn onder stedelijke fietsers. Hoewel Across misschien niet de bekendheid heeft van sommige andere Duitse fietsmerken, biedt het een uitstekende waarde voor fietsers die op zoek zijn naar een betrouwbare en stijlvolle manier om zich door de stad te verplaatsen.

Website

Instagram

Facebook

47. Silverback

Silverback, opgericht in Duitsland, staat bekend om zijn innovatieve benadering van fietsontwerp. Hoewel het merk een internationale aanwezigheid heeft, blijft de kern van hun ontwikkeling en productie geworteld in Duitsland. Silverback biedt een breed scala aan fietsen, van mountainbikes tot racefietsen en stadsfietsen, en richt zich op het middensegment van de markt. Hun reputatie is gebouwd op het leveren van kwaliteit en prestaties tegen een redelijke prijs.

Bijzonder is hun inzet voor duurzaamheid en het gebruik van geavanceerde technologieën om de fietservaring te verbeteren.

Website

Youtube

Instagram

Linkedin

48. Advanced Bikes

Advanced Bikes, een merk dat synoniem staat voor technologische vooruitgang en prestatiegerichte ontwerpen, vertegenwoordigt de Duitse passie voor precisie en kwaliteit in de fietsindustrie. Dit merk onderscheidt zich door zijn toewijding aan het integreren van de nieuwste technologieën en materialen om fietsen te creëren die zowel amateurs als professionals aanspreken. Advanced Bikes is een toonbeeld van hoe innovatie en engineering samenkomen om de fietservaring naar een hoger niveau te tillen.

Een van de unieke kenmerken van Advanced Bikes is hun gebruik van geavanceerde composietmaterialen, zoals carbon, om lichtgewicht maar uiterst duurzame frames te produceren. Deze benadering zorgt ervoor dat elke fiets een optimale balans biedt tussen stijfheid en flexibiliteit, wat resulteert in ongeëvenaarde prestaties op de weg of het parcours. Bovendien zet Advanced Bikes sterk in op aerodynamica, waarbij elk ontwerp zorgvuldig wordt getest en verfijnd om de luchtweerstand te minimaliseren.

Naast hun focus op materiaal en ontwerp, is Advanced Bikes ook vooruitstrevend op het gebied van fiets-elektronica. Van geïntegreerde verlichtingssystemen tot elektronische schakelsystemen en GPS-tracking, Advanced Bikes omarmt de mogelijkheden van de moderne technologie om de veiligheid, efficiëntie en het plezier van fietsen te vergroten.

Advanced Bikes staat niet alleen voor de toekomst van fietsen in Duitsland, maar ook voor een wereldwijde beweging richting meer geavanceerde, duurzame en plezierige fietsoplossingen. Hun toewijding aan kwaliteit, innovatie en duurzaamheid maakt hen tot een leidende kracht in de evolutie van de fiets, en een inspiratiebron voor fietsers en ontwerpers over de hele wereld.

Website

49. Patria

Patria is een merk dat synoniem staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Opgericht in Duitsland, heeft dit merk zich toegelegd op het produceren van hoogwaardige, op maat gemaakte fietsen.

Patria’s productie vindt plaats in Duitsland, waar elk detail zorgvuldig wordt overwogen om aan de individuele behoeften van de fietser te voldoen. Ze zijn vooral bekend om hun touring- en trekkingfietsen, die ontworpen zijn voor comfort en duurzaamheid op lange afstanden.

Patria-fietsen bevinden zich in het hogere prijssegment, wat weerspiegelt in de uitzonderlijke kwaliteit en het vakmanschap van hun producten.

Website

Instagram

50. Bombtrack

Bombtrack, gevestigd in Duitsland, heeft zich snel een weg gebaand in de fietswereld met hun unieke benadering van design en functionaliteit. Oorspronkelijk gericht op fixed-gear en single-speed fietsen, heeft het merk zijn assortiment uitgebreid naar gravel-, race- en avonturenfietsen.

Bombtrack staat bekend om zijn robuuste en veelzijdige fietsen die ontworpen zijn om de uitdagingen van zowel de stedelijke jungle als ongebaande paden aan te gaan. Hun fietsen, die zich in het middel- tot hoogsegment van de markt bevinden, zijn populair bij avontuurlijke fietsers die waarde hechten aan kwaliteit en prestaties.

Website

Youtube

Instagram

Facebook

51. Böttcher

Böttcher, een merk met een lange geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw in Duitsland, heeft zich gespecialiseerd in het vervaardigen van handgemaakte fietsen.

Hun aanbod omvat alles van stadsfietsen tot speciale modellen zoals tandemfietsen, allemaal gemaakt met een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Böttcher staat bekend om zijn klassieke ontwerpen gecombineerd met moderne technologie, wat resulteert in fietsen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Hoewel ze zich in het hogere prijssegment bevinden, is elk Böttcher-product een investering in duurzaamheid en tijdloze stijl.

Website

Instagram

Facebook

52. Carver

Carver heeft zich gevestigd als een veelzijdig Duits fietsmerk dat een breed scala aan fietsen biedt, van mountainbikes en racefietsen tot e-bikes en stadsfietsen. Hun filosofie is het aanbieden van innovatieve fietsen die toegankelijk zijn voor een breed publiek, zonder in te boeten aan kwaliteit of prestaties. Carver-fietsen worden gewaardeerd om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor zowel beginnende als ervaren fietsers.

Het merk heeft een sterke focus op duurzaamheid en gebruikt geavanceerde materialen en technologieën om de fietservaring te verbeteren. Carver is een merk dat zich richt op het middensegment van de markt en biedt fietsers betrouwbare en innovatieve oplossingen voor een breed scala aan fietsbehoeften.

Website

Instagram

Facebook

Onze mening over deze Duitse fietsmerken

Terwijl we onze verkenning van Duitse fietsmerken afronden, is het duidelijk dat Duitsland een diepe en blijvende impact heeft op de wereld van fietsen. Met een ongeëvenaarde aandacht voor detail, innovatie en kwaliteit, blijven Duitse fietsmerken de lat hoger leggen voor wat mogelijk is. Maar de wereld van fietsen is rijk en divers, met elk land dat zijn eigen unieke bijdrage levert.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van meer fietsculturen, nodigen we je uit om onze artikelen over Zwitserse, Nederlandse, Belgische, Franse en Amerikaanse fietsmerken te ontdekken. Elk van deze landen heeft zijn eigen verhaal te vertellen, vol met traditie, innovatie en passie voor fietsen.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info