Home Merk nieuws De 37 Franse fietsmerken

De 37 Franse fietsmerken

De bekendste (e)fiets merken gevestigd in Frankrijk

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

In het hart van deze verandering, vele Franse fietsbedrijven, snel overgestapt op elektrische fietsen om de groeiende belofte van de e-bike markt te benutten. Deze beweging is meer dan een simpele trend; het weerspiegelt een dieper begrip van de veranderende wensen en behoeften van fietsers.

In Europa, met name in België, in Nederland , Duitsland en de Scandinavische landen, winnen e-bikes terrein. Daar is het gebruik van cargo fietsen en speed bikes in opkomst, nu gezien als praktische alternatieven voor een tweede voertuig. De redenen variëren, variërend van ecologische motivaties tot het gemak van fietsen in de stad.

Frankrijk, gezegend met een gunstig klimaat en veel ruimte voor de ontwikkeling van infrastructuur, en gesteund door een overheid die zich bewust is van groen transport, is goed op weg om een ​​sleutelspelers op de Europese e-bike scene te worden. De impuls van de Franse overheid om fietsen te stimuleren is zichtbaar in haar investeringen in infrastructuur en beleidsmaatregelen, gericht op het aantrekkelijker en levensvatbaarder maken van fietsen voor haar burgers.

In dit artikel verkennen we het landschap van Franse fietmerken, belichten we hun kenmerken en onderscheiden producten. We zullen kijken naar wat deze merken onderscheidt, hun rol op het gebied van e-bikes, en hun gerenommeerde producten.

Van pionierende ontwerpen tot geavanceerde technologieën, deze bedrijven vormen niet alleen de toekomst van fietsen in Frankrijk, maar beïnvloeden ook wereldwijde trends op het gebied van duurzaam vervoer.

Aan de merken: ontbreekt je merk, sorry, neem dan contact op en dan zorgen we dat dit aangepast wordt.

1. Peugeot Cycles

Peugeot Cycles , met zijn iconische leeuw, is een historisch merk dat de geschiedenis van het fietsen heeft gemarkeerd sinds de oprichting in 1882. Gevestigd in Mandeure, staat Peugeot synoniem voor traditie en innovatie in de fietsindustrie.

Het merk biedt een breed scala aan fietsen, waaronder racefietsen, mountainbikes, stadsfietsen en elektrische fietsen . Peugeot Cycles staat bekend om de kwaliteit van zijn materialen en zijn tijdloze design, dat Franse prestaties en elegantie combineert.

Peugeot Cycle heeft weten te evolueren met zijn tijd, geavanceerde technologieën te integreren terwijl het de klassieke esthetiek behoudt die zijn charme maakt. Bezoek Peugeot Cycles om de erfenis en nieuwigheden van Peugeot Cycles te ontdekken.

2. Moustache Bikes

Moustache Bikes , opgericht in 2011 en gelegen in de Vogezen, heeft zich snel opgeworpen als een referentiepunt op het gebied van elektrische fietsen .
Het merk onderscheidt zich door zijn onderscheidende design en zijn innovatieve frames , die comfort en ergonomie bieden. Moustache biedt een compleet assortiment elektrische fietsen, van stadsmodellen tot mountainbikes, trekkingfietsen en cargofietsen.

Ze bieden ook speed bikes aan, nog niet erg bekend in Frankrijk, maar wel in België speed bike merken .

Het bedrijf is betrokken bij een milieuvriendelijke aanpak, met lokale productie en kwaliteitscomponenten. Moustache Bikes staat ook bekend om zijn samenwerkingen met ontwerpers en zijn betrokkenheid bij sociale projecten.

Moustache-fietsen zijn het resultaat van een passie voor fietsen en een moderne visie op mobiliteit .

Bezoek Moustache Bikes voor meer informatie en om de wereld van Moustache Bikes te ontdekken.

3. B’Twin

B’Twin is het fietsmerk van de Franse retailer Decathlon , bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Gevestigd in Lille, biedt B’Twin een compleet assortiment fietsen voor alle leeftijden en niveaus, van kinderfietsen tot racefietsen, mountainbikes en stadsfietsen.

Decathlon’s B’twin is bijzonder gewaardeerd voor zijn toegankelijke innovaties, zoals het snelle vouwsysteem op zijn vouwfietsen. B’Twin zet zich ook in voor duurzaamheid met initiatieven zoals het fietsontvangst en recyclingprogramma.

Bezoek Decathlon voor meer informatie.

4. Cycleurope

Cycleurope is een Franse industriële groep die meerdere fietsmerken bezit, waaronder Gitane en Peugeot Cycles . Gevestigd in Romilly-sur-Seine, is Cycleurope een grote speler in de Europese fietsindustrie. De groep biedt een breed scala aan fietsen, van stadsmodellen tot wedstrijdfietsen, met de nadruk op kwaliteit en innovatie.

Cycleurope is ook betrokken bij onderzoek en ontwikkeling om steeds betere en comfortabelere fietsen te bieden.

Bezoek Cycleurope om de merken van de Cycleurope-groep te ontdekken.

5. Sunn

Sunn , afkomstig uit de regio Pays de la Loire, is een Franse merk dat gespecialiseerd is in mountainbikes en racefietsen. Opgericht in de jaren 1980, verwierf Sunn snel een reputatie voor zijn performante fietsen en zijn betrokkenheid bij de wielerwereld.

Het merk staat bekend om zijn gedurfde ontwerpen en geavanceerde technologieën, vaak ontwikkeld in samenwerking met professionele atleten. Sunn blijft innoveren met fietsen die ontworpen zijn voor snelheid en uithoudingsvermogen, of het nu op de paden of in de competitie is.

Bezoek Sunn om meer te weten te komen over Sunn en zijn fietsen.

6. Lapierre

Opgericht in 1946 in Dijon, Lapierre is een iconisch merk dat zijn plek in de wielerwereld wist te veroveren dankzij zijn knowhow en innovatie. Gespecialiseerd in racefietsen , mountainbikes en elektrische fietsen , is Lapierre erkend voor zijn samenwerkingen met professionele fietsteams, wat bijdraagt ​​aan zijn prestige.

Het merk combineert geavanceerde technologie en elegant design om krachtige en comfortabele fietsen aan te bieden.

Bezoek Lapierre om de wereld van Lapierre te ontdekken.

7. Jean Fourche

Jean Fourche is een minder bekend Frans merk dat aandacht verdient om zijn ambachtelijke en gepersonaliseerde benadering van fietsfabricage. Gespecialiseerd in op maat gemaakte fietsen , trekt Jean Fourche fietsliefhebbers aan die op zoek zijn naar een unieke fiets, aangepast aan hun specifieke behoeften en rijstijl.

Elk fiets is ontworpen met bijzondere aandacht voor details en kwaliteit.

8. Origine Cycles

Origine Cycles , gevestigd in het noorden van Frankrijk, is een bedrijf dat de fietsmarkt heeft gerevolutioneerd door race- en gravel-fietsen aan te bieden die online configureerbaar zijn.

Het merk staat bekend om zijn directe verkoopmodel aan de consument, wat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden mogelijk maakt. Met een sterke toewijding aan kwaliteit en prestaties, is Origine Cycles uitgegroeid tot een referentie voor gepassioneerde fietsers.

Ontdek de aanpassingsopties op Origine Cycles .

9. Cycling Gitane

Gitane , een historisch Frans merk, staat synoniem voor de gouden tijd van fietsen. Gekend voor zijn bromfietsen en zijn racefietsen , heeft Gitane een grote rol gespeeld in zowel competitieve als recreatieve fietsen.

Vandaag de dag blijft Gitane moderne fietsen aanbieden, inclusief elektrische fietsen, terwijl het zijn klassiek erfgoed behoudt. Het merk wordt gewaardeerd om zijn stijl en betrouwbaarheid.

Voor meer informatie over Gitane-fietsen, bezoek je Gitane .

10. Gir’s

Gir’s is een Frans merk gespecialiseerd in high-end racefietsen . Met een ambachtelijke benadering biedt Gir’s op maat gemaakte fietsen, ontworpen en geassembleerd in Frankrijk, voor veeleisende fietsers.

Het merk staat bekend om zijn expertise en aandacht voor detail, waarbij fietsen worden aangeboden die ware kunstwerken zijn. Voor liefhebbers van performance en vakmanschap is Gir’s een merk om te overwegen.

11. Douze Cycles

Douze Cycles , gevestigd in Bourgondië, is gespecialiseerd in cargofietsen . Innovatief en flexibel, het merk biedt mobiliteitsoplossingen voor gezinnen en professionals met zijn modulaire fietsen die kunnen worden aangepast aan een verscheidenheid aan behoeften.

Douze Cycles staat bekend om zijn fabricagekwaliteit en intelligent ontwerp, waardoor ladingen en passagiers gemakkelijk en veilig kunnen worden vervoerd. Onlangs begonnen ze een samenwerking met Toyota Motors Frankrijk. Hun nieuwe cargofiets, de Hêta, is verkrijgbaar bij Toyota-dealers. Ontdek de mogelijkheden van Douze Cycles op Douze Cycles .

12. Angell Bike

Angell Bike is een Frans merk gevestigd in Lyon, opgericht door ondernemer Marc Simoncini. Het onderscheidt zich in de sector van stedelijke elektrische fietsen met een uitgesproken innovatieve aanpak en strak design. Angell Bike vertegenwoordigt de visie van moderne, lichte en verbonden stedelijke mobiliteit.

Angell Bike richt zich uitsluitend op de productie van stedelijke elektrische fietsen. Deze fietsen zijn ontworpen om zowel functioneel als esthetisch te zijn, met een geavanceerde integratie van de nieuwste technologieën. Hun nieuwe Mini E-bike 1 is in samenwerking met Mini Cooper.
Het merk staat bekend om zijn verbonden fietsen die geavanceerde functies bieden zoals prestatie-tracking, GPS-navigatie en een intelligent verlichtingssysteem. De focus ligt op lichtheid en elegantie, met hoogwaardige materialen.

Hoewel het assortiment modellen beperkt is, is elke fiets ontworpen om een optimale rijervaring in stedelijke omgevingen te bieden. Angell biedt een unieke gebruikerservaring dankzij haar toegewijde mobiele applicatie, waarmee vele aspecten van de fiets kunnen worden gecontroleerd en gepersonaliseerd.

Het merk blijft innoveren in stedelijke mobiliteit en zou zijn assortiment kunnen uitbreiden met nieuwe modellen en functies. Voor meer informatie, bezoek de officiële Angell website.

13. Boudebois

Boudebois is een fietsmerk dat traditioneel Frans vakmanschap belichaamt. Gelegen in het hart van Frankrijk, staat het bekend om zijn handgemaakte fietsen, die echte kunstwerken zijn. Boudebois specialiseert zich in het creëren van uniek ontworpen fietsen, met een aanbod van niet-elektrische fietsen die kwaliteit en elegantie combineren.

Elke creatie van Boudebois is een weerspiegeling van ambachtelijke kennis en bijzondere aandacht voor detail, met uitgebreide personalisatie voor elke klant.

Als ambachtelijk merk, pleit Boudebois voor een duurzame en milieuvriendelijke productie, door het gebruik van lokale materialen en het beperken van haar ecologische voetafdruk.

Het assortiment van Boudebois is beperkt, maar elk model is ontworpen om tijdloos en duurzaam te zijn.

De koopervaring bij Boudebois is intiem en gepersonaliseerd, met elke fiets op maat gemaakt voor de wensen en behoeften van zijn toekomstige eigenaar.

Boudebois is het ultieme merk voor fietsliefhebbers die kunstzinnig vakmanschap en discrete luxe waarderen. Om hun creaties te ontdekken, bezoek Boudebois.

14. Cycle Cavale

In het hart van Brussel revolutioneert Cycle Cavale het concept van de op maat gemaakte fiets. Dit merk is het resultaat van een passie voor fietsen en design, en biedt elke fietser een unieke ervaring. Cycle Cavale biedt een reeks personaliseerbare fietsen, van stadsfietsen tot racefietsen, elk een getuigenis van de vindingrijkheid en het vakmanschap van het merk.

Het merk onderscheidt zich door zijn op maat gemaakte benadering, die elke klant in staat stelt deel te nemen aan het ontwerp van zijn fiets, waardoor het een uniek stuk wordt aangepast aan zijn levensstijl.

Cycle Cavale promoot het gebruik van duurzame componenten en moedigt zachte mobiliteit in stedelijke omgevingen aan. Elke fiets is een topmodel op zich, dankzij de volledige personalisatie die Cycle Cavale biedt.

Voor wie op zoek is naar een fiets die zich onderscheidt en speciaal voor hen is ontworpen, is Cycle Cavale de perfecte bestemming. Om de wereld van Cycle Cavale te verkennen, bezoek hun site.

15. Heritage Bikes

Heritage Bikes, gevestigd in de Auvergne-Rhône-Alpes regio, belichaamt de perfecte balans tussen traditie en moderniteit. Dit merk, dat inspiratie haalt uit een rijk erfgoed, is gespecialiseerd in het ontwerpen van stads- en racefietsen.

Elk model is het resultaat van vakmanschap, waarbij kwaliteit en stijl centraal staan. De fietsen van Heritage Bikes staan bekend om hun klassieke en tijdloze design, wat fietsers een unieke ervaring biedt dankzij uitgebreide personalisatie-opties.

Voor wie op elegante wijze wil opvallen in de stad, is een bezoek aan de website van Heritage Bikes een must.

16. Infiné Cycles

De stad Lyon is de bakermat van Infiné Cycles, een merk dat symbool staat voor de uitmuntendheid van de Franse engineering in de fietswereld. Bekend om haar passie voor de fiets en haar verlangen naar innovatie, biedt Infiné een reeks weg- en gravel fietsen die zich onderscheiden door hun prestaties, esthetiek en duurzaamheid.
Lichte modellen voor de race fietsen naast robuuste gravel bikes, allemaal ontworpen om te voldoen aan de verwachtingen van de meest veeleisende fietsers.

Om de verfijnde creaties van Infiné Cycles te ontdekken, wordt een bezoeken aan hun site aanbevolen: Infiné Cycles.

17. Jitensha

In het hart van Parijs staat Jitensha synoniem voor stedelijke elegantie en minimalisme. Dit merk biedt veel meer dan vervoermiddelen: haar stadsfietsen zijn ware kunstwerken.
Elk model is ontworpen met oog voor detail en verfijnde esthetiek, waardoor elke rit een plezierige beleving wordt.

Jitensha is meer dan een merk, het is een stijlverklaring die duurzame mobiliteit viert met eenvoudige maar krachtige fietsen.

Voor degenen die een stijlvolle stedelijke levensstijl ambiëren: Jitensha.

18. O2Feel

O2Feel, gevestigd in Wambrechies in het noorden van Frankrijk, is een dynamisch merk dat snel bekendheid heeft gewonnen met haar innovatieve elektrische fietsen.

Opgericht in 2009, onderscheidt O2Feel zich door haar constante streven naar innovatie, waarbij technologie en design worden gecombineerd. Het merk staat bekend om haar inzet voor duurzame ontwikkeling en biedt een breed scala aan elektrische modellen, van stadsfietsen tot mountainbikes. Recent hebben ze ook een cargo bike model, een elektrische longtail bike ontworpen.

Met een assortiment van ongeveer 20 modellen, richt O2Feel zich op een gediversifieerd publiek, op zoek naar comfort en prestaties. Bezoek O2Feel voor meer informatie.

19. Shiftbikes

Gevestigd in Lyon, is Shiftbikes gespecialiseerd in high-end elektrische fietsen (EB-fietsen). Dit jonge bedrijf, opgericht in het hart van de lichtstad, combineert vakmanschap met geavanceerde technologie.

Het staat bekend om haar elegante ontwerpen en prestaties, en trekt een veeleisende klantenkring aan. Hun catalogus, hoewel meer beperkt, legt de nadruk op kwaliteit en een unieke rijervaring.

Elke Shiftbikes-fiets is een rollend kunstwerk. Bezoek Shiftbikes voor meer informatie.

20. United Cruiser

Gevestigd in Cannes, brengt United Cruiser de geest van de Côte d’Azur in elk van haar fietsen. Opgericht in 2011, onderscheidt dit merk zich door haar fietsen met een retro en chique stijl , geïnspireerd op de strandcultuur. Bekend om haar kwaliteit en esthetiek, biedt United Cruiser stadsfietsen, cruisers en elektrische fietsen, die comfort en elegantie combineren.

Met een gediversifieerde reeks, trekt het merk diegenen aan die stijl en functionaliteit willen combineren.

Ontdek hun universum op United Cruiser.

21. Victoire Cycles

Victoire Cycles, gevestigd in Clermont-Ferrand, is bekend om haar uitstekend vakmanschap bij het maken van op maat gemaakte fietsen.

Opgericht in 2011, wijdt het merk zich aan handwerk, met gebruik van edele materialen zoals staal. Elke Victoire-fiets is uniek, specifiek ontworpen om aan de behoeften van de eigenaar te voldoen.

Het merk heeft een uitstekende reputatie voor de kwaliteit en personalisatie van haar fietsen, die zowel technisch hoogstandjes als kunstwerkjes zijn. Bezoek Victoire Cycles om hun vakmanschap te ontdekken.

22. Arcade Cycles

Arcade Cycles, gevestigd in de regio Pays de la Loire, is een merk dat opvalt door zijn vermogen om duurzaamheid en personalisatie te combineren.

Bekend om zijn innovatie en kwaliteit, heeft Arcade Cycles een solide reputatie opgebouwd met zijn elegante en robuuste fietsen. Gespecialiseerd in stadsfietsen en elektrische fietsen, biedt het merk een breed scala aan producten om te voldoen aan de hedendaagse behoeften van stedelijke fietsers.

Elk model is ontworpen om te voldoen aan de specifieke smaak en behoeften van elke gebruiker, wat Arcade Cycles een voorkeurskeuze maakt voor degenen die stijl en functionaliteit willen combineren. Bezoek Arcade Cycles voor meer informatie over hun aanpasbare creaties.

23. Bertin

Bertin, dit historische merk uit het noorden van Frankrijk, belichaamt de geest van het traditionele Franse fietsen. Sinds de jaren 1950 heeft Bertin een reputatie opgebouwd van kwaliteit en elegantie.

Gespecialiseerd in racefietsen en wegfietsen, blijft het merk trouw aan het erfgoed van klassiek fietsen, terwijl het moderne innovaties integreert. De Bertin-modellen weerspiegelen een perfecte mix van traditie en prestatie, en trekken zowel vintage liefhebbers als fietsers die op zoek zijn naar moderne, krachtige fietsen.

Ontdek het verhaal en de modellen van Bertin op hun officiële website.

24. CyclO2

Gevestigd in Bretagne, CyclO2 is een merk dat zich inzet voor de productie van elektrische fietsen met een lage milieu-impact. Als innovator in het veld, wordt CyclO2 erkend om zijn bijdrage aan duurzame ontwikkeling en voor zijn fietsen die ecologie combineren met moderne technologie.

Met een scala aan modellen, waaronder stadsfietsen, mountainbikes en vouwfietsen, richt het merk zich op milieubewuste fietsers die geen concessies willen doen aan prestaties. Bezoek CyclO2 om hun ecologische assortiment te verkennen.

25. Easybike

Easybike, een pionier in de sector van elektrische fietsen en gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is een merk dat geschiedenis heeft geschreven met zijn innovatie. Easybike onderscheidt zich door zijn elektrische fietsen die modern design en prestatie combineren.

Met een breed scala aan elektrische fietsen, biedt het merk oplossingen voor alle soorten fietsers, van stadsfietsen tot all-terrain modellen.

De kwaliteit en diversiteit van zijn modellen maken van Easybike een belangrijke speler op de markt voor elektrische fietsen. Bezoek Easybike voor meer informatie over hun innovatieve fietsen.

26. Eovolt

Eovolt is een Frans merk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van opvouwbare elektrische fietsen. Bekend om zijn voortdurende zoektocht naar innovatie, biedt Eovolt lichte en compacte fietsen, ideaal voor stadsritten en reizigers.
Deze opvouwbare fietsen worden gewaardeerd om hun gemak bij transport en opslag, waarbij gemak en prestatie worden gecombineerd. Eovolt heeft een naam gemaakt met fietsen die perfect voldoen aan de behoeften van moderne mobiliteit.

Om hun assortiment van opvouwbare fietsen te ontdekken, bezoek je Eovolt.

27. Eveo

Gevestigd in Frankrijk, heeft Eveo zich een naam gemaakt in de sector van elektrische fietsen. Het bedrijf legt de nadruk op innovatie en kwaliteit, met het produceren van robuuste en betrouwbare fietsen geschikt voor zowel de stad als meer uitdagende terreinen.

Het gevarieerde assortiment omvat stadsfietsen en elektrische mountainbikes, allemaal bekend om hun prestaties en duurzaamheid. Ontdek de Eveo-producten op hun officiële website.

28. EXS

EXS, een Frans merk, staat bekend om zijn hoogwaardige elektrische fietsen. Het merk onderscheidt zich door constante innovatie en biedt een breed scala aan modellen voor verschillende gebruiksdoeleinden. De fietsen van EXS staan bekend om hun moderne design, comfort en efficiëntie, en voldoen aan de behoeften van stadsfietsers en recreanten.
Om hun catalogus te verkennen, ga je naar de website van EXS.

29. Maa Bikes

Maa Bikes, gevestigd in Frankrijk, onderscheidt zich door zijn innovatieve aanpak in het domein van de elektrische fietsen.

Het merk staat bekend om zijn moderne en krachtige ontwerpen, die esthetiek en technologie combineren.
Maa Bikes biedt een gevarieerd assortiment aan elektrische fietsen aan, van stijlvolle stadsmodellen tot robuuste MTB’s, elk weerspiegelt een toewijding aan kwaliteit en stijl.

Bezoek Maa Bikes om hun universum te ontdekken.

30. Néomouv

Gelegen in de Sarthe, belichaamt Néomouv de harmonie tussen de Franse traditie en de moderniteit. Sinds 2003 is zij gespecialiseerd in de elektrische fietsen, waarbij ze elegantie combineert met innovatieve technologie.

Néomouv staat bekend om de betrouwbaarheid en kwaliteit van haar fietsen, die een gediversifieerde klantenkring aantrekken dankzij een mix van prestaties en stijl. Met een catalogus die meer dan een dozijn modellen bevat, beantwoordt Néomouv aan de behoeften van stedelijke en landelijke fietsers.

Voor meer informatie, bezoek Néomouv.

31. Onemile

Onemile, een innovatief merk uit Lille, is gespecialiseerd in elektrische stadsvervoer. Ondanks dat ze nieuw zijn, hebben ze zich weten te onderscheiden met hun elektrische scooters, die modern design en functionaliteit combineren.

Deze scooters, symbolen van vrijheid en efficiëntie, voldoen perfect aan de behoeften van snel en ecologisch stadsvervoer. Onemile zet zich in voor continue innovatie, waarbij ze de laatste technologieën integreren om de rijervaring te verbeteren.

Om hun veelbelovende assortiment te ontdekken, bezoek Onemile.

32. Solex

Solex, een iconisch Frans bedrijf gevestigd in Saint-Lô, in Normandië, heeft de geschiedenis gemarkeerd met zijn motoren. Vandaag heruitvindt het zichzelf met elektrische fietsen die retro charme en moderne technologie combineren.

Erkend voor zijn tijdloze stijl en zijn inzet voor duurzame mobiliteit, biedt Solex een gevarieerde reeks elektrische fietsen aan die zowel de nostalgici als de modernisten zullen bekoren.

Ontdek de wereld van Solex op Solex.

33. T-Bird

Het merk T-Bird, afkomstig uit region Rhône-Alpes, maakt naam in de sector van de elektrische fietsen. Bekend om zijn robuuste modellen met een verzorgd design, biedt T-Bird fietsen aan die aangepast zijn aan het stadsleven alsook aan het ontsnappen in de natuur.

De focus ligt op comfort en efficiëntie, waardoor T-Bird een bevoorrechte keuze is voor diegenen die prestaties en respect voor het milieu willen combineren.

Om meer te weten te komen, ga naar T-Bird.

34. Vepli

Vepli, rijzende ster in de wereld van de elektrische fiets in Parijs, onderscheidt zich door zijn elegante en krachtige creaties. Het merk streeft ernaar om dagelijkse reizen om te zetten in aangename en ecologische ervaringen.

Met een snelgroeiend assortiment staat Vepli op de voorgrond van innovatie, en biedt het elektrische fietsen aan die voldoen aan de eisen van de moderne stadsbewoners.

Voor meer informatie over hun innovatieve producten, bezoek Vepli.

35. Look Cycle

Look Cycle, gevestigd in Nevers, is een merk van wereldfaam, bekend om zijn innovaties zoals de uitvinding van het automatische pedaal en zijn carbon frames.

Met een geschiedenis die rijk is aan partnerschappen met professionele wielerploegen, is Look Cycle synoniem voor kwaliteit en design. Haar racefietsen en triatlonfietsen zijn ontworpen voor fietsers op zoek naar prestaties en uitmuntendheid.

Ontdek de geschiedenis en modellen van Look Cycle op Look Cycle.

36. Iweech

IWEECH, met zijn hoofdkantoor in de bruisende havenstad Marseille, Zuid-Frankrijk, vertegenwoordigt de avant-garde van de urbane elektrische fietsen met een slimme twist.

Sinds de oprichting in 2019 heeft IWEECH zich snel op de kaart gezet als een vernieuwer in de wereld van elektrische fietsen, waarbij de nadruk ligt op intelligentie, veiligheid en stijl. Het bedrijf, dat voortkomt uit twee jaar intensieve R&D en een jaar lang testen door meer dan 80 gebruikers, combineert geavanceerde technologie met elegant design om de stedelijke pendelervaring te transformeren.

Het paradepaardje van IWEECH, de 24″ S en S+, blinkt uit in het stadslandschap met zijn automatische transmissie beheerd door Smart Control AI, waardoor het fietsen intuïtief en moeiteloos wordt. IWEECH’s benadering van elektrische fietsen is revolutionair, met AI-gestuurde assistentie die zich automatisch aanpast aan de rijstijl van de gebruiker en de route, om zo optimale ondersteuning en efficiëntie te bieden.

37. Bastille

Bastille Bikes, opgericht door de Franse ontwerper Gilles Henry, maakt furore op de markt voor stadsfietsen met zijn innovatieve vouwfietsen. Gilles Henry, bekend van de succesvolle Yoyo-vouwkinderwagen, brengt zijn expertise in compacte, opvouwbare ontwerpen nu naar de fietswereld.

De Bastille-fiets onderscheidt zich door de volle 27,5-inch wielen, wat een soepelere rit biedt vergeleken met traditionele vouwfietsen, die doorgaans kleinere wielen hebben die vatbaar zijn voor stedelijke gevaren zoals kuilen. Ongetwijfeld een unieke toevoeging aan de lijst van beste e-vouwfietsen.

Bastille Bikes werkt samen met verschillende Franse bedrijven voor de productie, wat ervoor zorgt dat de fiets niet alleen van hoge kwaliteit is, maar ook lokale industrieën ondersteunt. Het frame wordt geproduceerd in Angers, en de assemblage vindt plaats in de oostelijke regio van Frankrijk.

Wat Bastille uniek maakt, is de toewijding aan eenvoud en duurzaamheid. In tegenstelling tot veel moderne fietsen die geavanceerde elektronica bevatten, richt Bastille zich op onderhoud met lage technologie, waardoor het eenvoudig te repareren en duurzaam blijft.

Bastille website

Facebook

Instagram

Youtube

Linkedin

Onze mening over de Franse fietsmerken

Naast de bloeiende Franse fietscultuur, is het onmiskenbaar dat ook andere landen hun onuitwisbare stempel op de fietswereld hebben gedrukt. Deze rijke tapestry van fietscultuur en -innovatie, die zich uitstrekt van de Franse Alpen tot de de koude Noordelijke kust, vertelt een verhaal van passie, doorzettingsvermogen en grenzeloze verbeelding.

Terwijl Franse merken de grenzen verleggen met hun slimme stedelijke fietsen, vullen Italiaanse, Spaanse en Zwitserse merken de wereldwijde markt aan met hun eigen kenmerkende flair en innovaties. Deze verscheidenheid zorgt ervoor dat elke fietser, ongeacht zijn voorkeur of stijl, een fiets kan vinden die niet alleen voldoet aan zijn behoeften maar ook zijn ziel raakt.

De Franse markt is in volle bloei, de elektrische fietsen zijn daar steeds populairder en de steden worden meer en meer autovrij. Door het grote aandeel van Franse fietsmerken, en de vraag naar innovatie, zullen deze merken de komende jaren uitgroeien tot wereldgiganten.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info