Home Merk nieuws Spaanse fietsmerken

Spaanse fietsmerken

Een lijst van de beste, bekendste en nieuwste (e) fietsmerken uit Spanje

Door Slim Abid

Onder de stralende zon, langs kronkelende kustwegen en over ruige bergpaden, daar vinden we de ware ziel van de Spaanse fietsmerken. Een land dat niet alleen bekend staat om zijn zonovergoten landschappen en heerlijke tapas, maar ook om zijn liefde voor tweewielers. Van de smalle straatjes in Barcelona tot de uitgestrekte vlaktes van Andalusië, de Spaanse fietscultuur is er één die diep geworteld is in het nationale DNA. Met een rijke geschiedenis van vakmanschap en technische innovatie, hebben Spaanse fietsmerken hun stempel gedrukt op de wereld van het fietsen, en blijven ze nieuwe wegen inslaan.

De opkomst van elektrische fietsen heeft een nieuw hoofdstuk geopend in deze geschiedenis, met nieuwe merken die op de voorgrond treden. Hoewel de e-bike revolutie in Spanje misschien iets trager op gang komt dan in België of Nederland, is de groei onmiskenbaar en de toekomst ziet er rooskleurig uit. De Spaanse zon lijkt nu ook te schijnen op deze nieuwe generatie fietsmerken, die klaar staan om de wereld te veroveren.

De beste Spaanse fietsmerken

1. Orbea

Orbea is een merk met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1840, toen het begon als een familiebedrijf in het Baskenland, gespecialiseerd in geweren en pistolen.

De omschakeling naar fietsen kwam in 1930, een beweging die het merk op de kaart zette. Tegenwoordig bevindt de productie zich nog steeds in het hart van het Baskenland, in Mallabia, waar het merk trouw blijft aan zijn roots door een combinatie van vakmanschap en innovatie.

Orbea staat bekend om zijn breed scala aan fietsen, van hoogwaardige racefietsen en mountainbikes tot elektrische fietsen en stadsfietsen. Hun reputatie is gebouwd op kwaliteit en prestatie, met prijssegmenten die variëren van toegankelijk voor beginners tot high-end modellen voor de meest veeleisende fietsers. Orbea’s aanpassingsprogramma, MyO, stelt klanten in staat hun nieuwe fietsen te personaliseren.

Speciale vermelding verdient Orbea’s succes in de competitieve wereld, met meerdere overwinningen en podiumplaatsen in de Tour de France en de Vuelta a España. Deze prestaties onderstrepen Orbea’s toewijding aan uitmuntendheid en innovatie, waardoor het merk een geliefde keuze is onder professionals en amateurs.

Zeer recent schreven we nog over de nieuwe Orbea Diem, hiermee verstevigt het Spaanse fietsmerk hun aanwezigheid in de stad en op de baan.

Website: www.orbea.com

Merken fietsen uit spanje

2. Mondraker

Mondraker, opgericht in 2001 in Alicante, is een relatief jonge speler in de fietswereld, maar heeft snel een naam voor zichzelf gemaakt door zich te specialiseren in mountainbikes. Het merk staat bekend om zijn vooruitstrevende ontwerpfilosofie en de ontwikkeling van technologieën die de rijervaring verbeteren, zoals hun bekroonde Forward Geometry.

Het assortiment van Mondraker omvat voornamelijk mountainbikes, van instapmodellen tot high-end competitieve fietsen, maar het bedrijf heeft ook enkele opmerkelijke elektrische mountainbikes en racefietsen. Mondraker’s toewijding aan kwaliteit en prestatie heeft het merk een trouwe aanhang opgeleverd.

Mondraker heeft zich onderscheiden door zijn successen in de wereld van het mountainbiken, met meerdere wereldkampioenschappen op hun naam.

Meer info op Mondraker.com

3. Conor Sports SA

Conor Sports, opgericht in 1992 in Navarra, heeft zich snel gevestigd als een belangrijke speler in de Spaanse fietsindustrie. Het merk is gespecialiseerd in mountainbikes, racefietsen, en stadsfietsen, en staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Conor Sports streeft ernaar om hoogwaardige fietsen toegankelijk te maken voor een breed publiek, van casual fietsers tot meer serieuze enthousiastelingen.

De fietsen van Conor Sports worden gekenmerkt door hun robuuste bouwkwaliteit en doordachte ontwerp, met een prijssegment dat varieert van betaalbare instapmodellen tot meer geavanceerde fietsen voor de veeleisende gebruiker. Het bedrijf legt een sterke nadruk op onderzoek en ontwikkeling. Conor Sports produceert zijn fietsen in Spanje.

Conor Sports heeft misschien geen uitgebreide lijst van internationale prijzen of kampioenschappen, maar het merk heeft wel een solide reputatie opgebouwd voor kwaliteit en duurzaamheid binnen de Spaanse (en wereldwijde) fietsgemeenschap.

Website: conorbikes.com

lijst van spaanse fietsmerken elektrische fietsen

Minder bekende spaanse fietsmerken

4. BH Bikes (Beistegui Hermanos)

Opgericht in 1909 in Eibar, in het hart van het Spaanse Baskenland, begon BH Bikes als een wapenfabrikant voordat het zich in 1919 op de fietsmarkt begaf. Deze lange geschiedenis is kenmerkend voor het merk, dat een diepe verbinding met zijn roots behoudt door de productie in Spanje te houden.

BH Bikes biedt een uitgebreid assortiment aan, van racefietsen en mountainbikes tot elektrische fietsen en stadsfietsen, en bedient daarmee een breed publiek. Hun fietsen vallen in een breed prijssegment. Het merk heeft een solide reputatie opgebouwd voor kwaliteit en duurzaamheid, met een bijzondere focus op lichtgewicht frames en geavanceerde technologie.

BH Bikes heeft ook erkenning gekregen in de competitieve sportwereld, met significante overwinningen in zowel nationale als internationale competities.

Meer info op hun website

5. Berria Bike SL

Berria Bike, opgericht in 2011 in Albacete, is een relatief jonge onderneming die zich snel heeft ontpopt als een innovator in de wereld van de fietsproductie. Het bedrijf specialiseert zich in het ontwerpen en bouwen van hoogwaardige racefietsen en mountainbikes, met een sterke nadruk op maatwerk en technologische innovatie.

Berria Bike onderscheidt zich door zijn gebruik van geavanceerde materialen en productietechnieken, waardoor het merk in staat is om lichtgewicht, hoogpresterende fietsen te leveren.

Berria’s aanbod omvat een breed scala aan modellen, van instapniveau tot professionele competitiefietsen, met prijzen die de kwaliteit en technologische vooruitgang weerspiegelen.

Het bedrijf is trots op zijn vermogen om klanten te voorzien van sterk gepersonaliseerde fietsen, dankzij een uitgebreid aanbod van aanpassingsopties. Dit maakt elke Berria-fiets niet alleen een technologisch geavanceerd product, maar ook een persoonlijke uiting van de rijder zelf.

Berria Bike heeft zich snel gevestigd als een merk dat bekend staat om zijn innovatie en kwaliteit, met een groeiende aanwezigheid in zowel nationale als internationale wedstrijden.

Meer op berriabikes.com/en/

linkedin.com/company/berria-bike/

instagram.com/berriabikes/

facebook.com/berriabike/

twitter.com/berriabike/

youtube.com/user/BerriaRacing/featured

Onze mening op de Spaanse Fietsmerken

We zijn vooral verrast over het beperkte aantal kwalitatieve Spaanse merken. In België zien we een veel grotere variëteit aan merken voor ons kleine landje en daar in Spanje, waar de zon bijna altijd schijnt, zouden dit er meer moeten zijn.

Toch zijn hier redenen voor. België is historisch gezien een fietsland. We hebben (grappig genoeg) goede fietsinfrastructuur, in tegenstelling tot Spanje, waar je vaak op de weg moet rijden. Fietsen daar is een uitdaging, al wordt er aan gewerkt.

Daarom was er ook minder interesse om te fietsen. Maar nu, met de komst van de elektrische fiets, zien we ook hier een inhaalslag van nieuwe Spaanse merken die moeten concurreren met de trendy Nederlandse, Belgische en Duitse merken die eraan komen.

Zoals de zon elke dag opnieuw opkomt boven de Spaanse horizon, zo blijven de Spaanse fietsmerken zich ontwikkelen en vernieuwen. Van gevestigde merken met een rijke geschiedenis tot jonge, innovatieve spelers op de e-bike markt, de passie voor het fietsen straalt in elke pedaalslag.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info