Home Merk nieuws Extra visibiliteit voor Orbea dankzij Van Gils

Extra visibiliteit voor Orbea dankzij Van Gils

Van Gils en zijn prestaties voor Lotto-Dstny in de Strade doen het Spaanse merk opvallen in België

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

Orbea en Lotto-Dstny, na de geldige prestatie van onze landgenoot Van Gils, 3e in Strade Bianche, het kan bijna niet beter als je de tegenstanders bezig zag. Een uitstekende prestatie die Orbea meteen doet opvallen in België. Het Spaanse fietsenmerk heeft zijn rentree op de baan niet gemist, en ook in België zijn we meteen fan geworden van de nieuwe frisse wind in het Lotto-Dstny verhaal.

Het Spaanse merk, vooral gekend voor sport, prestaties en kwaliteit is afkomstig uit het Baskenland. Opgericht in 1840, begon het als een fabrikant van vuurwapens. In 1930 nam het merk een andere richting en begon het zich op fietsen te richten.

Bijna een eeuw later staat Orbea bekend als een zeer gerespecteerd merk in de fietsindustrie, bekend om innovatie en kwaliteit. Hun fietsen worden omschreven als high-performance bikes, synoniem voor prestatie, sportiviteit en opwinding, maar bovenal kwaliteit en innovatie.

Het Spaanse merk was vooral bekend om hun aanbod in ‘niet-wegfietsen’, zoals off-road, gravel en mountainbikes. Sinds kort zien we Orbea, nu ook de sponsor van Lotto-Dstny, op de weg verschijnen. En dat was geen toeval, een voorbode op de komst van de nieuwe Orbea Diem.

Orbea = sportief & presteren

Orbea geniet van een uitstekende reputatie, die voornamelijk bekend is bij mountainbikers of offroad fietsers. Ook deze markt heeft een verschuiving naar elektrisch ondergaan, en Orbea heeft hierop ingespeeld door zeer vaardige en hoogkwalitatieve fietsen te leveren.

2023-2024 jaar van prijzen en awards

Zoals altijd ligt bij Orbea de focus op prestatie eerder dan op prijs bij het innoveren van hun modellen. Dit is niet slechts onze mening, maar ook die van vele tevreden klanten. In Duitsland is Orbea bijvoorbeeld uitgeroepen tot meest aanbevolen merk van het jaar binnen de mountainbikecategorie.

Daarbovenop hebben ze nog heel wat erkenningen ontvangen, zoals de titel ‘Bike of the Year’ in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk, en ‘Beste uit de test’ in het e-mountainbike magazine. Dit alles onderstreept simpelweg de status van Orbea als topmerk. Mensen die reeds bekend zijn met Orbea, weten dat dit merk garant staat voor topkwaliteit.

Orbea van off-road naar road

Elk topmerk, inclusief Orbea, streeft ernaar om hun reputatie en expertise te benutten om hun productengamma verder uit te bouwen.

De offroad-sport is hun domein, en met recente ontwikkelingen, zoals de introductie van nieuwe koersfietsen en het sponsoren van Lotto Destiny, is duidelijk dat Orbea ook de sport op de weg wil gaan domineren.

Orbea blijft trouw aan zijn sportieve identiteit en plaatst prestaties nog steeds op de eerste plaats. Toch merken we nu ook elektrische fietsen of sportieve elektrische stadfietsen in hun assortiment op.

Dit toont aan dat Orbea niet alleen gefocust blijft op het leveren van topprestaties in de sportieve sector, maar ook innovatief wil zijn door de nieuwste trends in fietsen, zoals e-bikes, te omarmen en integreren in hun aanbod.

Orbea elektrische stadsfietsen

Orbea heeft, naast het uitgebreide assortiment van mountainbikes, gravel bikes en de Gain racefiets, drie tot vier verschillende modellen op de markt gebracht speciaal voor stadsgebruik.

  • De Optima valt op door zijn lage instap, wat extra comfort biedt aan de stadsfietser.
  • De Vibe profileert zich als een lichte elektrische stadsfiets, ideaal voor het navigeren door de stad.
  • En de Kemen, die meer weg heeft van het SUV-type onder de fietsen, ontworpen is voor meer dan enkel platte ondergronden.

Dit komt vooral door de extra vering, die zelfs nog uitgebreid kan worden tot een Kemen SUV. Voorzien van aangepaste off-road banden en een aangepaste opstap (kader). Ook een verbeterde sportieve derailleur, waardoor het nog beter geschikt is voor avontuurlijke tochten op verschillende terreinen.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info