Home Elektrische motor Een eerste indruk van de Mivice M070 elektrische motor

Een eerste indruk van de Mivice M070 elektrische motor

Een lichte achterwielmotor die slimme kracht biedt voor een goede prijs

Door Slim Abid

Je hoort er wel vaker over spreken, de Mivice M070 e-motor, een technologisch hoogstandje dat snel aan populariteit wint onder e-bike fabrikanten, waaronder Tenways. In dit artikel duiken we diep in de kenmerken en voordelen van deze motor.

Lichte achterwielmotor, de Mivice M070

De Mivice M070 motor weegt slechts 1,7 kg, wat aanzienlijk lichter is dan veel andere motoren op de markt. Dit lichte ontwerp draagt bij aan de algehele balans en handling van de e-bike, waardoor je een soepelere en stabielere rit ervaart. In vergelijking met zwaardere motoren, zorgt de Mivice M070 ervoor dat je e-bike niet voor- of achterover hangt, wat vaak het geval is bij grotere hubmotoren.

Koppel en Vermogensafgifte

Met een koppel van 35 tot 40Nm lijkt de Mivice M070 misschien bescheiden, maar in de praktijk biedt het meer dan genoeg kracht voor stedelijke ritten. Veel hangt af van je type e-fiets en je gebruik. Ook je route (lees hellingen) spelen een grote rol. Deze Mivice wordt vooral gebruikt in lichte elektrisch stadfietsen, en hier is deze compacte motor voldoende.

De piekvermogen van de Mivice M070 is sterk: 504 watt. Ter vergelijking, de nieuwste Bosch SX middenmotor levert een piekvermogen van 600 watt. Uiteraard moet je het ook niet gaan vergelijken met een krachtige middenmotor van 3 kilo.

Tenways gebruikt de Mivice M070
Tenways gebruikt de Mivice M070

Geavanceerde Motorcontroller

De motorcontroller speelt een cruciale rol in het optimaliseren van de prestaties van de Mivice M070. Met een piekstroomlimiet van 14 ampère op een 36V systeem, zorgt de controller voor een soepele en responsieve vermogensafgifte. Dit betekent dat je altijd de juiste hoeveelheid ondersteuning krijgt. De software speelt goed in op je eigen trapvermogen.

Koppelgevoelige Technologie

Koppelgevoelige sensoren zijn essentieel voor een soepele rijervaring op een e-bike. De Mivice M070 maakt gebruik van een dubbelzijdig ontwerp, wat betekent dat de sensor druk meet van beide pedalen. Dit resulteert in een gelijkmatige, proportionele en consistente motorondersteuning die direct reageert op veranderingen in je rijstijl.

Technische render van de Mivice M070 achterwielmotor
Technische render van de Mivice M070 achterwielmotor

Integratie met Gates Carbon Belt Drive

De Mivice M070 motor werkt samen met het Gates CDN Carbon Belt Drive systeem. Dit enkelvoudige aandrijfsysteem is eenvoudig in gebruik, onderhoudsarm en duurzaam. De riem is gemaakt van hoogwaardig materiaal en gaat veel langer mee dan traditionele kettingaandrijvingen. Bovendien is de riem vrij van smeermiddelen, wat betekent dat je geen last hebt van vieze olievlekken op je kleding.

Over de levensduur kunnen we momenteel nog niet veel zeggen. Time will tell.

Evolutie van E-Bike Motoren

Tot ongeveer twee jaar geleden ontbraken achterwielmotoren vaak aan geavanceerde sensoren, wat resulteerde in een minder vloeiende rijervaring. Dankzij recente technologische vooruitgangen, zoals de Mivice M070, hebben achterwielmotoren nu verbeterde sensoren en software die zorgen voor een natuurlijker fietsgevoel en betere ondersteuning wanneer dat nodig is. Software speelt een cruciale rol in het optimaliseren van de motorprestaties en het verbeteren van de gebruikerservaring.

Deze Mivice plaatst zich ergens in het middensegment. We gaan het niet snel gebruikt zien op een Orgine Cycle Help of een andere sportieve e-fiets. Daarvoor is de 35 tot 40 nm niet krachtig genoeg en kijken we eerder richting de 50-60 nm, zoals de Mahle X20. Ook de prijs van zo’n motor ligt heel wat hoger, de Mivice speelt in op prijs/kwaliteit, en kracht voor relatief platte stadsritten.

Naast de motorprestaties, biedt de Mivice M070 ook extra functies zoals lekbescherming en eenvoudige wielverwijdering. De motor is compatibel met accessoires zoals verlichting, spatborden en bagagedragers. Ze hebben ook een bijbehorende app beschikbaar voor routeplanning en andere handige functies om de prestaties te beteren.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info