Home Elektrische motor Nieuw: Bafang GVT versnellingsbak

Nieuw: Bafang GVT versnellingsbak

Ook Bafang upgrade met hun GVT technologies voor te stellen op Eurobike 2024

Door Slim Abid

Op Eurobike 2024 heeft Bafang zijn nieuwste innovatie onthuld: het Gear Variable Transmission (GVT) technologie platform. Deze baanbrekende technologie belooft een aanzienlijke verbetering in de prestaties en duurzaamheid van e-bike transmissies, en biedt e-bikers een geheel nieuwe rijervaring.

Wat maakt GVT van Bafang uniek?

De GVT-technologie van Bafang staat voor precisie en duurzaamheid. De technologie, die jaren van onderzoek en ontwikkeling vertegenwoordigt, maakt gebruik van geavanceerde automatische schakelsystemen die zorgen voor soepele en naadloze overgangen tussen versnellingen.

Dit minimaliseert de slijtage en onderhoudsproblemen die vaak worden geassocieerd met traditionele schakelsystemen. Met GVT wil Bafang de levensduur van e-bikes verlengen en de rijervaring verbeteren​​.

De G500A: Een Revolutie in FatBikes

Het paradepaardje van het GVT-platform is de G500A, een interne vijfversnellingen automatische schakelnaaf. Deze naaf is speciaal ontworpen voor krachtige fat-tire e-bikes die gebruikt worden op uitdagende terreinen zoals sneeuw en zand.

De G500A kan een koppel tot 200 Nm aan, wat schade aan de ketting en vrijloop vermindert en de duurzaamheid van de fiets vergroot.

Daarnaast biedt de naaf een hoge snelheidsondersteuning, waardoor e-bikes snelheden tot 45 km/u en zelfs 60 km/u kunnen bereiken​​. Uiteraard worden deze systemen aangepast aan de wetgeving om legaal te zijn op de openbare weg. Fietsfabrikanten kunnen ook kiezen voor gesloten Bafang systemen zodat je ze niet makkelijk kan opdrijven.

Versnellingstechnologie wordt goedkoper

Bafang’s introductie van de GVT-technologie is een belangrijke stap voorwaarts voor de e-bike-industrie. Gebruikers kunnen uitkijken naar minder onderhoud en een betrouwbaardere rit. Andere merken hebben ook gelijkaardige technologieën, maar die zijn vooral duur. Volgens Zou Bin, hoofdingenieur bij Bafang, is de positieve feedback van de markt een drijvende kracht achter de verdere ontwikkeling en verfijning van de GVT-technologie​​.

Daarnaast wordt verwacht dat de GVT-technologie de ontwerpmogelijkheden van e-bikes zal vergroten, omdat de technologie compatibel is met riemaandrijvingen en andere geavanceerde e-bike systemen.

Voor meer details en updates, bezoek de Bafang website en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de e-bike technologie.

Ook interessant