Home Technologie Wat zijn CREE LED lichten?

Wat zijn CREE LED lichten?

CREE is geen soort, maar een merk of producent van LED componenten

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

“CREE” verwijst niet naar een specifiek type LED, maar naar het merk dat de LED produceert. CREE is een van de grootste en meest bekende fabrikanten van LED-componenten ter wereld. Ze staan bekend om het produceren van hoogwaardige, betrouwbare en efficiënte LED’s.

Als je fietslicht is uitgerust met CREE LED’s, betekent dit enkele dingen:

 1. Kwaliteit: CREE is een gerenommeerd merk in de LED-industrie, dus je kunt verwachten dat de LED’s van hoge kwaliteit zijn.
 2. Helderheid en Efficiëntie: CREE LED’s staan bekend om hun helderheid en efficiëntie. Dit betekent dat je fietslicht waarschijnlijk een heldere lichtopbrengst heeft en tegelijkertijd energiezuinig is.
 3. Levensduur: LED’s van CREE hebben over het algemeen een lange levensduur, wat betekent dat je fietslicht waarschijnlijk vele jaren meegaat zonder dat de LED’s vervangen hoeven te worden.
 4. Innovatie: CREE is voortdurend bezig met onderzoek en ontwikkeling om hun LED-technologie te verbeteren. Dit betekent dat ze vaak voorop lopen als het gaat om innovaties in de LED-industrie.

Kortom, als je fietslicht CREE LED’s heeft, heb je waarschijnlijk een kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar licht dat zowel helder als energiezuinig is.

krachtige led lichten CREE

Soorten CREE LED lichten

CREE is een van de toonaangevende fabrikanten van LED-verlichting en biedt een breed scala aan LED-producten. De XM-L T6, XM-L2 U2 en XP-E Q5 zijn specifieke modellen van CREE LED’s. Het type LED heeft dan ook invloed op het aantal lumen dat het kan produceren. Hier is een overzicht van elk van deze modellen en hoe je ze kunt onderscheiden:

CREE XM-L T6:

  • Beschrijving: De XM-L T6 is een van de populairste LED’s van CREE en staat bekend om zijn hoge lichtopbrengst en efficiëntie.
  • Lichtopbrengst: Kan tot 1000 lumen of meer produceren.
  • Formaat: Groter formaat vergeleken met andere LED’s, wat zorgt voor een bredere lichtspreiding.
  • Toepassingen: Vaak gebruikt in zaklampen, koplampen en andere draagbare verlichtingstoepassingen vanwege zijn hoge helderheid.

CREE XM-L2 U2:

  • Beschrijving: De XM-L2 U2 is een verbeterde versie van de XM-L T6 en biedt een hogere lichtopbrengst en efficiëntie.
  • Lichtopbrengst: Kan tot 20% meer licht produceren dan de XM-L T6 bij dezelfde stroom.
  • Formaat: Vergelijkbaar formaat met de XM-L T6, maar met een verbeterde technologie.
  • Toepassingen: Vanwege de verbeterde efficiëntie en helderheid wordt het vaak gebruikt in high-end zaklampen en andere verlichtingstoepassingen.

CREE XP-E Q5:

  • Beschrijving: De XP-E Q5 is kleiner dan de XM-L series en is ontworpen voor compacte toepassingen waar ruimte en efficiëntie belangrijk zijn.
  • Lichtopbrengst: Produceert minder licht dan de XM-L series, maar is nog steeds zeer efficiënt voor zijn formaat.
  • Formaat: Kleiner formaat, wat zorgt voor een meer gerichte lichtbundel.
  • Toepassingen: Vaak gebruikt in kleinere zaklampen, fietslichten en andere compacte verlichtingstoepassingen.

LED-lichten vergelijken

 • Formaat: De XM-L series (T6 en L2 U2) zijn over het algemeen groter dan de XP-E Q5.
 • Lichtopbrengst: De XM-L2 U2 heeft de hoogste lichtopbrengst, gevolgd door de XM-L T6 en vervolgens de XP-E Q5.
 • Markeringen: Vaak hebben de LED’s zelf of de verpakking waarin ze worden geleverd markeringen die het specifieke model aangeven.
 • Toepassing: Als je kijkt naar het type product waarin de LED is geïnstalleerd, kan dit ook een indicatie geven. Bijvoorbeeld, een zeer heldere, high-end zaklamp heeft waarschijnlijk een XM-L2 U2, terwijl een compactere zaklamp een XP-E Q5 kan hebben.

Het gaat hier wel enkel over het type LED lichten. Ben je op zoek naar een koopgids voor fietsverlichting dan helpen we je hier verder.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info