Home Merken Kettler Alu Rad fietsen

Kettler Alu Rad fietsen

Door Slim Abid
Kettler Alu Rad elektrische fietsen

Kettler Alu-Rad

Opgericht: 1949
Land: Duitsland
Assortiment: Aluminium fietsen en e-bikes in alle categorieën
Prijssegment: Midden tot hoog segment
Reputatie: Betrouwbaar merk dat staat voor innovatie en kwaliteit in de fietsindustrie
Uitstraling: Duurzame en stijlvolle aluminium fietsen met oog voor detail
Algemene kwaliteit: Hoog, met nadruk op robuuste constructie en lange levensduur
Levensduur: Bekend om duurzaamheid en langdurige prestaties, weinig klachten
Klantendienst: Goed, met een focus op klanttevredenheid en ondersteuning
Dienst na verkoop: Goed, met uitgebreide service en onderhoudsmogelijkheden

Wie of wat is Kettler?

Kettler is een Duits merk dat werd opgericht in 1949 door Heinz Kettler als “Metallwarenfabrik Heinz Kettler.” Het bedrijf begon met de productie van  huishoudelijke artikelen en later kampeer- en tuinmeubilair. In de jaren ’60 breidde Kettler zijn productlijn uit met fietsen en fitnessapparatuur, waardoor het bedrijf een toonaangevende naam werd in deze sectoren.

In 2015 werd Kettler Alu-Rad GmbH opgericht als een dochteronderneming, met een specifieke focus op de productie van aluminium fietsen en e-bikes.

Wat maakt Kettler fietsen goed of uniek?

 • Kwaliteit en Duurzaamheid: Kettler fietsen staan bekend om hun robuuste constructie en lange levensduur. Het gebruik van hoogwaardige materialen, zoals aluminium, zorgt voor een stevige en duurzame fiets die bestand is tegen intensief gebruik.
 • Oog voor Detail: Het merk hecht veel waarde aan het leveren van fietsen die niet alleen functioneel zijn, maar ook visueel aantrekkelijk.
 • Gebruiksgemak en Comfort: Kettler fietsen zijn ontworpen voor een comfortabele rijervaring. Dit omvat ergonomische zitposities, geavanceerde veringssystemen en hoogwaardige remmen, en een krachtige betrouwbare e-motor.
 • Reputatie en Klantentevredenheid

Elk Kettler Alu-Rad product is met zorg ontworpen, geassembleerd, geverfd, technisch goedgekeurd en kwaliteitsgecontroleerd in hun fabriek in Saarland, Duitsland, wat hun toewijding aan authentiek vakmanschap en kwaliteit “Made in Germany” benadrukt​​​​.

Kettler elektrische fietsen gamma van 2024

Kettler Alu-Rad biedt een veelzijdig assortiment e-bikes die zijn ontworpen om te voldoen aan verschillende rijvoorkeuren, van stadsverkeer tot off-road avonturen. Hier is een gedetailleerd overzicht van hun e-bike modellen die beschikbaar zijn voor 2023-2024, ingedeeld op type:

1. Cargo – Longtails en bakfietsen

Cargoline Serie

Veelzijdigheid en modulariteit voor het vervoeren van ladingen of kinderen.

Hoge veiligheid, sterke frames en krachtige motoren geschikt voor gezins- of commercieel gebruik. De Cargoline FS 800, bekend om zijn volledige vering en robuuste bouw, ideaal voor zwaar transport​​.

2. Trekking & Stads E-Bikes

Quadriga Duo Serie

Lange afstandstochten en stadsverkeer.

Dual Bosch PowerTubes met 1250 Wh voor een groot bereik, Bosch Performance Line CX motor, opties voor volledige vering. Quadriga Duo CX Speed, combineert hoge kracht met comfort voor lange ritten​​.

Traveller E Serie

Dagelijks gebruik en toertochten.

Bosch motoren, ergonomisch ontwerp, verende voorvorken, en verschillende versnellingsopties. Comfortabel, stil, ideaal voor zowel frequente rijders als occasionele fietsers​.

Quadriga Town & Country Serie

Sportieve tochten en veelzijdig gebruik.

Hoogwaardige aluminium frames, anti-slip banden, Bosch Performance Line motoren. Quadriga Town & Country PRO, ontworpen voor zowel stedelijk als off-road gebruik.

3. E-Mountain Bikes (E-MTB)

Scarpia Serie

Off-road avonturen.

Shimano EP8 motor, 150mm veerweg, korte liggende achtervork, speciale stuurgeometrie. Scarpia FS, biedt comfort en veiligheid voor alle terreinen​​.

Pinniato Serie

Focus: Hoge prestaties met hardtail en volledige vering opties.

Pinion MGU aandrijving, grote accucapaciteiten (tot 960Wh), Magura MT5 remmen.  Pinniato FS Sport en Pinniato FS Speed, beide ideaal voor ruige paden en lange afstanden​.

4. Speed Pedelecs

Velossi Serie

Hoge snelheidsforenzen.

Pinion versnellingen, ALBER neodrives achtermotor, Magura hydraulische schijfremmen. De Velossi 2.0, biedt snelheden tot 45 km/u met verbeterde veiligheidskenmerken​.

Quadriga Duo CX Speed

Snel, lange tochten.

Dual Bosch PowerTubes, Bosch Performance motor, SunTour XCR vering. Combineert kracht en comfort voor snelle, uitgebreide ritten​​.

Laatst geupdate op 05/03/2024, bekijk hun officiele bronnen voor meer accurate informatie.

Geschiedenis van Kettler

Kettler, met een geschiedenis die teruggaat tot 1978, is een gevestigde naam in de fiets- en e-bikewereld, bekend om zijn kwaliteit “Made in Germany”. Het bedrijf, gelegen in Köln, Duitsland, en met ongeveer 350 medewerkers, heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste e-bikefabrikanten in Duitsland, gespecialiseerd in het ontwerpen en assembleren van aluminium en carbon fietsframes.

Hun expertise omvat decennia van ervaring in de fietsindustrie, wat hen in staat stelt om te voldoen aan hoge technische ontwikkelingsnormen en te innoveren op het gebied van veiligheid, comfort en sportiviteit.

Kettler biedt een breed assortiment aan e-bikes, waaronder e-cargo, e-trekking, e-city, gravelbikes en kinderfietsen, waarmee ze duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen voor het dagelijks leven leveren.

Hun nieuwste toevoeging aan het assortiment zijn fietsen met Pinion MGU technologie. Kettler legt de nadruk op flexibiliteit en modulariteit in hun ontwerpen om maximale veiligheid te garanderen tijdens het transport van lading en kinderen. Hun producten zijn veelzijdig inzetbaar, van familietransport tot commerciële doeleinden.

De Quadriga Duo Series is een toonbeeld van Kettler’s geavanceerde e-biketechnologie. Deze serie is uitgerust met een BOSCH Performance Line CX motor en twee geïntegreerde BOSCH PowerTubes, die samen goed zijn voor 1,250 Wh, waardoor ze nieuwe normen stellen voor actieradius.

Daarnaast komen ze nu ook met hun Pinniato series, waar de gloednieuwe MGU motor van Pinion gebruikt wordt. Een enorme innovatie, in deze motor zit de versnelling en motor in één ontwerp.

Door hun focus op innovatie en kwaliteit heeft Kettler zich meer dan 40 jaar in de markt onderscheiden. Hun toewijding aan “Made in Germany” kwaliteit en de ontwikkeling van de eerste aluminium fiets heeft Kettler een solide reputatie opgeleverd. Dit, samen met hun uitgebreide productportfolio, maakt Kettler een belangrijke speler op de wereldmarkt voor e-bikes en fietsen, gericht op een divers publiek dat op zoek is naar betrouwbaarheid, innovatie en een uitstekende fietservaring.

Tijdlijn van Kettler en Kettler Alu-Rad

 • 1949: Heinz Kettler richt “Metallwarenfabrik Heinz Kettler” op in Ense-Parsit, Duitsland, en begint met de productie van aluminium huishoudelijke artikelen.
 • 1952: Overgang naar de productie van kampeer- en tuinmeubilair.
 • 1960: Introductie van de KETTCAR, een vierwielig voertuig voor kinderen, dat een groot succes wordt.
 • 1968: Kettler breidt uit naar de fietsmarkt en introduceert aluminium fietsen.
 • 1970: Begin van de productie van fitnessapparatuur, waaronder roeimachines en ergometers.
 • 1974: Ontwikkeling van de eerste weerbestendige tafeltennistafel.
 • 2005: Overlijden van Heinz Kettler, waarna het bedrijf onder leiding van zijn dochter, Karin Kettler, blijft groeien.
 • 2015: Oprichting van Kettler Alu-Rad GmbH, een dochteronderneming die zich specifiek richt op de productie van hoogwaardige aluminium fietsen en e-bikes.
 • 2016: Introductie van de eerste lijn aluminium fietsen onder het merk Kettler Alu-Rad.
 • 2018: Uitbreiding van het assortiment met geavanceerde e-bikes, gericht op zowel stadsgebruik als sportief fietsen.
 • 2020: Verdere uitbreiding van de productiecapaciteit en investeringen in R&D voor nieuwe technologieën.
 • 2021: Innovatie en lancering van nieuwe modellen met verbeterde batterij- en motortechnologie.
 • 2022: Versterking van de marktpositie in Europa en introductie van nieuwe premium modellen.
 • 2023: Aanpassing van productieprocessen om duurzaamheid en milieuvriendelijkheid te verbeteren.

Kettler bikes contacteren

Voor specifieke aftersales en garantieprocessen voor Kettler fietsen of e-bikes, evenals accessoires, biedt Kettler ondersteuning via hun servicegebieden, waaronder framemaat advies en handleidingen. Ze benadrukken het belang van het kiezen van de juiste framemaat voor comfort, prestatie en langdurig fietsplezier.

Hoewel er op de websites geen directe details over de garantievoorwaarden of specifieke aftersales processen worden vermeld, worden klanten aangemoedigd om contact op te nemen via de contactpagina voor vragen over producten, e-bikes en accessoires​​​​.

Voor contactgegevens, bezoek de officiële Kettler website en navigeer naar de ‘Contact’ sectie. Daar vindt u mogelijkheden om contact op te nemen via e-mail of telefoon, afhankelijk van uw regio. Bovendien moedigt Kettler klanten aan zich in te schrijven voor hun nieuwsbrief voor speciale aanbiedingen, exclusief productnieuws en informatie over evenementen​​​​.

Bezoek voor meer informatie over Kettler’s aanbod en diensten hun officiële websites:

Concurrenten van Kettler Alu Rad

Kettler Alu-Rad is een van de grootste e-bike fabrikanten in Duitsland, met een rijke geschiedenis van innovatie en kwaliteit. Laten we eens kijken hoe Kettler zich verhoudt tot de concurrentie in verschillende categorieën e-bikes.

Omdat Kettler Alu Rad in zoveel verschillende categorieën meespeelt hebben ze ook veel concurrenten. De grootste zijn andere krachtige merken zoals Riese & Muller, Kalkhoff, Gazelle en Trek. Daarnaast heb je per type product ook enkele grote concurrenten. We gaan er iets dieper op in; al zijn er nog heel wat meer concurrenten.

1. Cargo E-Bikes

Kettler Cargoline Serie

 • Topmodel: Kettler Cargoline FS 800, winnaar van de Red Dot Award 2021 en de Eurobike Gold Award 2021.
 • Concurrenten:
  • Urban Arrow Family: Bekend om zijn lichte en wendbare frame, geschikt voor stadsgebruik.
  • Riese & Müller Load 75: Biedt volledige vering en een grote laadcapaciteit, maar tegen een hogere prijs.

2. Trekking & Stads E-Bikes

Quadriga Duo Serie

 • Topmodel: Quadriga Duo CX Speed, met krachtige ondersteuning en comfortabel rijgedrag.
 • Concurrenten:
  • Gazelle Ultimate C8+ HMB: Uitstekende balans tussen comfort en prestaties, maar met een kleinere batterijcapaciteit.
  • Trek Allant+ 9.9S: Hoogwaardige afwerking en prestaties, maar tegen een premium prijs.

Traveller E Serie

 • Topmodel: Traveller E Gold 10 Plus, biedt sportieve prestaties en een aangename zithouding.
 • Concurrenten:
  • Cube Touring Hybrid: Goede prijs-kwaliteitverhouding, maar mist de premium afwerking van de Kettler modellen.
  • Giant Explore E+ 2: Veelzijdige opties, maar met iets minder comfortabele zitpositie.

3. E-Mountain Bikes (E-MTB)

Scarpia Serie

 • Topmodel: Scarpia FS, ideaal voor alle terreinen.
 • Concurrenten:
  • Specialized Turbo Levo: Geavanceerde technologie en prestaties, maar aanzienlijk duurder.
  • Haibike XDURO AllMtn: Sterke all-round prestaties, maar met een zwaarder frame.

Pinniato Serie

 • Topmodellen: Pinniato FS Sport en Pinniato FS Speed, perfect voor ruige paden en lange ritten.
 • Concurrenten:
  • Scott E-Genius: Uitstekende off-road capaciteiten, maar minder veelzijdig voor gemengd gebruik.
  • Cannondale Moterra Neo: Premium componenten en prestaties, maar tegen een hogere prijs.

4. Speed Pedelecs

Velossi Serie

 • Topmodel: Velossi 2.0, met snelheden tot 45 km/u en verbeterde veiligheidskenmerken.
 • Concurrenten:
  • Stromer ST3: Zeer geavanceerd en snel, maar prijziger.
  • Riese & Müller Supercharger: Uitstekende actieradius en comfort, maar ook duurder.

Quadriga Duo CX Speed

 • Concurrenten:
  • Gazelle CityZen Speed: Goede balans tussen prestaties en prijs, maar met een kleinere batterij.
  • Kalkhoff Endeavour 7.B Excite: Premium functies en comfort, maar minder bereik dan de Quadriga Duo CX Speed.

Onze Kettler e-bikes FAQ

Welke soorten e-bikes biedt Kettler Alu-Rad aan?

Kettler Alu-Rad biedt verschillende soorten e-bikes aan, waaronder cargo e-bikes, trekking en stads e-bikes, e-mountainbikes (E-MTB) en speed pedelecs. Elk type is ontworpen om te voldoen aan specifieke behoeften, van dagelijks woon-werkverkeer tot off-road avonturen​​.

Kenmerken van de Kettler Cargoline Serie?

De Kettler Cargoline Serie staat bekend om zijn hoge stabiliteit en veiligheid met een totaal toegestaan gewicht van 250 kg. De fietsen hebben een modern stuursysteem en een verende laadruimte, wat ze ideaal maakt voor gezins- of commercieel gebruik. Het topmodel, de Cargoline FS 800, heeft diverse internationale prijzen gewonnen​.

Welke voordelen biedt de Quadriga Duo Serie?

De Quadriga Duo Serie biedt langeafstandsvermogen dankzij dual Bosch PowerTubes met 1250 Wh, ideaal voor zowel stadsritten als lange toertochten. De serie biedt opties voor volledige vering en krachtige ondersteuning voor een comfortabele rit​.

Wat maakt de Traveller E Serie geschikt voor dagelijks gebruik?

De Traveller E Serie is betaalbaar en biedt allrounders voor zowel dagelijks gebruik als toertochten. De fietsen hebben betrouwbare Bosch motoren, ergonomisch ontwerp en comfortabele verende voorvorken. Ze zijn ideaal voor zowel frequente als occasionele fietsers​.

Wat zijn de kenmerken van de Kettler Scarpia Serie?

De Kettler Scarpia Serie is ontworpen voor off-road avonturen en is uitgerust met een Shimano EP8 motor en 150mm veerweg. Deze fietsen bieden topcomfort en veiligheid op alle terreinen en zijn ideaal voor serieuze mountainbikers​​.

Wat maakt de Velossi Serie goede?

De Velossi Serie biedt hoge snelheid voor forenzen met Pinion versnellingen en een ALBER neodrives achtermotor. Het topmodel, de Velossi 2.0, kan snelheden tot 45 km/u bereiken en heeft verbeterde veiligheidskenmerken, waardoor het een uitstekende keuze is voor dagelijks woon-werkverkeer​​.

Hoe kan ik de juiste framemaat voor mijn Kettler e-bike bepalen?

Kettler biedt een gedetailleerd advies voor framematen aan op hun website. Dit advies helpt je om de juiste maat te kiezen op basis van verschillende factoren zoals lichaamslengte en -bouw, wat bijdraagt aan comfort en prestaties​​.

Waar kan ik Kettler e-bikes kopen of testen?

Kettler e-bikes zijn enkel verkrijgbaar bij erkende dealers. Je kunt een dealer bij jou in de buurt vinden via de dealerzoekfunctie op de Kettler website. Het is ook mogelijk om testfietsen te reserveren om een model uit te proberen voordat je een aankoop doet​​.

Wat is het Motor.Gearbox.Unit (MGU) systeem van Kettler?

Het Motor.Gearbox.Unit (MGU) systeem van Kettler combineert motor en versnellingsbak in één compacte eenheid. Dit innovatieve systeem biedt efficiënte krachtoverdracht en verhoogt het rijcomfort. Het is te vinden in verschillende Kettler modellen, waaronder de nieuwe Pinniato Serie​ .

Welke veiligheidsvoorzieningen hebben Kettler e-bikes?

Kettler e-bikes zijn uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals het Bosch eBike ABS systeem in bepaalde modellen. Dit systeem voorkomt dat het voorwiel blokkeert tijdens het remmen, wat zorgt voor betere controle en stabiliteit.

Bovendien zijn de fietsen voorzien van hoogwaardige remmen en verlichting​. Je kan ook rekenen op kwaliteit, het gaat niet snel breken. Niet altijd, maar soms heb je ook de optie voor een wielslot om te beschermen tegen diefstal.

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info