Home Merken Cannondale

Cannondale

Door Slim Abid
cannondale elektrische fietsen

Cannondale elektrische fietsen

 • Opgericht: 1971
 • Land: Verenigde Staten
 • Assortiment: Elektrische stadsfietsen, elektrische mountainbikes, elektrische racefietsen, traditionele racefietsen, mountainbikes, hybride fietsen, kinderfietsen
 • Prijssegment: Middel tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief merk bekend om hoogwaardige, duurzame fietsen en geavanceerde technologieën zoals de Lefty-vork en het gebruik van aluminium en koolstofvezel
 • Uitstraling: Modern en prestatiegericht, met nadruk op innovatie en kwaliteit
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met een focus op geavanceerde technologie, duurzaamheid en prestaties
 • Levensduur: Hoog, dankzij het gebruik van duurzame materialen en geavanceerde productietechnieken
 • Klantendienst: Uitstekend, met ondersteuning via geautoriseerde dealers en een uitgebreide garantie
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor klanttevredenheid en langdurige ondersteuning

Wie of wat is Cannondale ?

Cannondale is een Amerikaans fietsmerk dat in 1971 werd opgericht door Joe Montgomery en Murdock MacGregor. Oorspronkelijk gericht op de productie van prefab betonwoningen, verschoof het bedrijf al snel de focus naar fietsen en bijbehorende accessoires.

De naam “Cannondale” is afgeleid van het Cannondale Metro North treinstation in Wilton, Connecticut, waar het hoofdkantoor is gevestigd. Cannondale staat bekend om zijn innovatieve benadering van fietstechnologie, met name het gebruik van aluminium en later koolstofvezel voor hun fietsframes​.

Cannondale’s frames worden voornamelijk in Taiwan vervaardigd, terwijl de assemblage plaatsvindt in de VS, Taiwan en Nederland om aan de lokale markten te voldoen.

Wat maakt Cannondale e-fietsen goed of uniek?

Cannondale streeft ernaar mensen te inspireren om te fietsen en een gezonde levensstijl te bevorderen door innovatieve en hoogpresterende fietsen te leveren. Hun visie richt zich op het voortdurend verleggen van de grenzen van fietstechnologie en design om superieure rijervaringen te bieden.

Cannondale staat bekend om zijn innovatie en hoogwaardige fietsen. Het merk heeft een sterke reputatie opgebouwd binnen de fietsgemeenschap voor hun prestaties, duurzaamheid en baanbrekende ontwerpen. Ze zijn vaak leiders in het adopteren van nieuwe technologieën en hebben vele prijzen gewonnen, zowel in de professionele als recreatieve fietswereld.

Uniek aan Cannondale is hun Lefty-vork. Een asymmetrische voorvork die bekend staat om zijn lichtgewicht en stijfheid, wat zorgt voor een superieure rijervaring. Cannondale was een van de eerste merken die volledig inzet op aluminium en later koolstofvezel.

Cannondale e-bikes van 2024

Cannondale fietsen bevinden zich over het algemeen in het midden- tot hogere prijssegment, wat hun kwaliteit, geavanceerde technologie en prestatiegerichte ontwerpen weerspiegelt. De prijzen voor hun e-bikes variëren van ongeveer €2.000 tot meer dan €10.000, afhankelijk van het model en de specificaties​​.

Cannondale biedt een breed scala aan e-bikes, waaronder:

Cannondale Stadsfietsen

Adventure Neo: Ontworpen voor comfort en gebruiksgemak in stedelijke omgevingen.

Mavaro Neo: Bekend om zijn prestaties en stijl, ideaal voor woon-werkverkeer​ (Cannondale)​.

Cannondale Mountainbikes

Moterra: Een robuuste e-MTB geschikt voor uitdagende terreinen.

Moterra Neo: Biedt een lichter frame met geavanceerde functies voor off-road avonturen​ (Cannondale)​.

Cannondale Racefietsen

Synapse Neo: Combineert de capaciteiten van een endurance racefiets met elektrische ondersteuning.

Topstone Neo: Perfect voor gravel en gemengd terrein, biedt veelzijdigheid en kracht​ (Cannondale)​​ (Cannondale)​.

Concurrenten van Cannondale

Canyon, Specialized, Orbea, Trek, ….

Onze artikels over Cannondale

Cannondale geschiedenis

Cannondale, opgericht in 1971 door Joe Montgomery en Murdock MacGregor, is een Amerikaans fietsmerk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wilton, Connecticut, terwijl de engineeringkantoren in Freiburg, Duitsland zijn gevestigd​​. Het bedrijf begon oorspronkelijk als producent van prefab betonwoningen, maar verlegde al snel de focus naar het vervaardigen van hoogwaardige fietsen en bijbehorende accessoires.

Cannondale startte met het produceren van fietskarren en tassen, wat snel populair werd. In de late jaren ’70 begon het bedrijf met het maken van fietsframes, waarbij ze pioniers waren in het gebruik van aluminium en later koolstofvezel, wat hen onderscheidde van de concurrentie.

In de jaren ’90 werd Cannondale een beursgenoteerd bedrijf en breidde het zich uit naar motorsporten, hoewel deze stap uiteindelijk tot financiële problemen leidde. Na een faillissementsaanvraag in 2003 werden de activa van Cannondale overgenomen door Pegasus Capital Advisors. In 2008 kocht Dorel Industries het bedrijf, en in 2021 werd Cannondale onderdeel van Pon Holdings, een Nederlands conglomeraat​.

Tijdslijn van Cannondale

 • 1971: Oprichting van Cannondale door Joe Montgomery en Murdock MacGregor.
 • 1970s: Introductie van aluminium fietsframes.
 • 1990s: Beursgang en uitbreiding naar motorsport.
 • 2003: Faillissementsaanvraag en overname door Pegasus Capital Advisors.
 • 2008: Overname door Dorel Industries.
 • 2021: Overname door Pon Holdings

Cannondale nieuws in 2024

 • Cannondale introduceert de nieuwste versies van de Moterra en Topstone Neo, met verbeterde motoren en lichtere frames​.
 • Aankondiging van een samenwerking met een bekende sportfabrikant voor de ontwikkeling van een nieuwe reeks fietsonderdelen​.
 • Cannondale kondigt een nieuw recyclingprogramma aan voor e-bike batterijen, in samenwerking met Call2Recycle, om milieuvriendelijke oplossingen te bevorderen​​.

Cannondale contact en garantie

Cannondale biedt een uitgebreide garantie op hun fietsen, die verschilt per model en onderdeel. Voor specifieke garantievoorwaarden en serviceinformatie kunnen klanten terecht op de officiële website van Cannondale of contact opnemen met geautoriseerde dealers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wilton, Connecticut, en klantenservice is bereikbaar via het telefoonnummer dat op hun website staat vermeld​ (Cannondale)​​.