Home Merken Canyon Bicycles

Canyon Bicycles

Door Slim Abid
Canyon elektrische fietsen

Canyon elektrische fietsen

 • Opgericht: 1985
 • Land: Duitsland
 • Assortiment: Elektrische mountainbikes, gravelbikes, stadsfietsen, toerfietsen
 • Prijssegment: Midden tot hoge prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief Duits merk bekend om zijn lichte frames, geavanceerde technologie en hoogwaardige materialen
 • Uitstraling: Modern en functioneel, met een focus op prestaties en esthetiek
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met een sterke nadruk op engineering en ontwerp
 • Levensduur: Hoog, met robuuste constructie en duurzame componenten
 • Klantendienst: Uitstekend, met een uitgebreid netwerk van servicepartners en fysieke servicecentra
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met een sterke focus op klanttevredenheid en ondersteuning na aankoop

Wie of wat is Canyon ?

Canyon Bicycles is een Duits fietsenmerk, opgericht in 1985 door Roman Arnold in Koblenz. Het begon als een kleine onderneming in de garage van Arnold en groeide uit tot een van de meest toonaangevende fabrikanten van fietsen wereldwijd.

Canyon is bekend om zijn innovatieve ontwerpen en hoogwaardige materialen, en richt zich op het rechtstreeks leveren van fietsen aan de consument, zonder tussenpersonen. Dit directe verkoopmodel stelt hen in staat om premium fietsen aan te bieden tegen concurrerende prijzen. Het assortiment omvat racefietsen, mountainbikes, triatlonfietsen, gravelbikes, hybride fietsen en elektrische fietsen.

Wat maakt Canyon e-fietsen goed of uniek?

Canyon staat hoog aangeschreven in de fietscommunity vanwege zijn uitstekende techniek en innovatieve ontwerpen. Het merk heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder gouden medailles in verschillende competities, wat de toewijding aan prestaties en kwaliteit onderstreept. Canyon-fietsen worden vaak geprezen om hun lichte frames, geavanceerde materialen en baanbrekende technologie.

De missie van Canyon is samengevat in de slogan “Inspire to Ride.” Het merk streeft ernaar om de prestaties van fietsen te democratiseren, zodat rijders van elk niveau kunnen genieten van hoogwaardige fietsen. Canyon werkt er hard aan om de wereldwijde fietsgemeenschap toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun ervaring of vaardigheidsniveau.

Canyon e-bikes van 2024

Canyon e-bikes bevinden zich over het algemeen in het midden tot hoge prijssegment. Instapmodellen beginnen rond de € 3.000, terwijl de topmodellen meer dan € 6.000 kunnen kosten.

Canyon biedt een breed scala aan e-bikes die zijn afgestemd op verschillende gebruikssituaties:

 1. Elektrische Mountainbikes (e-MTBs): Modellen zoals de Spectral en Torque zijn ontworpen voor hoge prestaties op ruig terrein. Deze fietsen zijn uitgerust met robuuste motoren, lange batterijduur en geavanceerde ophangsystemen​.
 2. Elektrische Gravelbikes: De Grail is gebouwd voor uithoudingsvermogen en avontuur, met krachtige motoren en duurzame componenten om verschillende oppervlakken aan te kunnen​.
 3. Stads- en Forensfietsen: De Precede serie is ideaal voor stedelijke woon-werkverkeer, met een slank ontwerp en praktische functies zoals geïntegreerde verlichting en spatborden​.
 4. Toerfietsen: De Pathlite biedt comfort en stabiliteit voor lange ritten, perfect voor toeren en casual ritten op het platteland​.​

Onze artikels over Canyon

Canyon geschiedenis

Canyon begon in 1985 toen Roman Arnold zijn bedrijf startte in Koblenz. Wat begon als een kleine onderneming in de verkoop van fietsonderdelen, groeide snel uit tot een fabrikant van complete fietsen.

In 1996 introduceerde Canyon zijn eerste eigen fietsmodel. Dankzij hun innovatieve benadering en directe verkoopmodel hebben ze sindsdien een sterke positie verworven in de wereldwijde fietsenmarkt.

Canyon blijft zich richten op innovatie en duurzaamheid, met initiatieven zoals 3D-printen met titaniumpoeder om de productieprocessen te verbeteren.

Tijdslijn van Canyon

 • 1985: Oprichting door Roman Arnold in Koblenz, Duitsland.
 • 1996: Introductie van de eerste Canyon fiets.
 • 2001: Uitbreiding naar internationale markten.
 • 2016: Lancering van hun eerste e-bikes.
 • 2022: Commitment aan net-zero emissiereductiedoelstellingen.
 • 2023: Opening van een nieuw servicecentrum in Eindhoven, Nederland.
 • 2024: Verwachte lancering van nieuwe, duurzaam geproduceerde fietsen uit het Innovation Lab​

FAQ over Canyon

Hoe bestel ik een Canyon fiets online?

Het bestellen van een Canyon fiets gebeurt volledig online via hun officiële website. Kies eerst het gewenste model, bijvoorbeeld een racefiets, mountainbike of e-bike. Vervolgens kun je de specificaties aanpassen, zoals de framemaat, kleur, en componenten. Na het toevoegen van de fiets aan je winkelmand, vul je je adresgegevens in en reken je af via gangbare betaalmethoden zoals Visa, iDEAL of PayPal.

De fiets wordt geleverd in een speciale kartonnen doos genaamd de Canyon Bikeguard, en je ontvangt een bevestigingsmail met een link naar de bestelstatus​.

Wat zijn de montagestappen voor een nieuwe Canyon fiets?

Bij het uitpakken van je Canyon fiets, zul je merken dat de meeste onderdelen al gemonteerd zijn. Zelf moet je nog de wielen, stuurpen, stuur en zadel bevestigen. Canyon levert het benodigde gereedschap, inclusief een momentsleutel en montagepasta, mee.

Het is aan te raden om de montagevideo’s van Canyon op YouTube te bekijken voor extra hulp. Hoewel de montage vrij eenvoudig is, is het belangrijk om de instructies nauwkeurig te volgen om schade te voorkomen.

Waar kan ik terecht voor service en onderhoud van mijn Canyon fiets?

Hoewel Canyon geen gebruik maakt van een traditioneel dealernetwerk, bieden ze wel uitgebreide serviceopties. In Nederland kun je terecht bij gespecialiseerde servicecentra, zoals Van Eijk de Fietsspecialist in Ter Aar, voor onderhoud, reparaties en bikefitting.

Daarnaast heeft Canyon een netwerk van affiliate servicepartners die ondersteuning bieden. Voor eenvoudige onderhoudstaken zoals het aandraaien en smeren van bouten, kun je ook zelf aan de slag gaan om slijtage en roest te voorkomen​​.

Hoe bepaal ik de juiste framemaat voor mijn Canyon fiets?

Canyon biedt een uitgebreide geometrie tabel op hun website waarmee je de juiste framemaat kunt bepalen aan de hand van je lichaamsmaten. Voor extra nauwkeurigheid kun je een fietsmeting laten doen bij een gespecialiseerde bikefitter.

Dit helpt je om de perfecte maat en afstelling voor je nieuwe fiets te vinden, wat essentieel is voor comfort en prestaties tijdens het rijden.

Kan ik een Canyon fiets testen voordat ik deze koop?

Hoewel Canyon voornamelijk online verkoopt, hebben ze ook testcentra waar je verschillende modellen kunt uitproberen. In Nederland kun je bijvoorbeeld bij het Shimano Experience Center in Valkenburg een aantal Canyon modellen testen. Dit geeft je de mogelijkheid om de fiets in actie te zien en te voelen voordat je een definitieve aankoopbeslissing maakt

Canyon contact en garantie

Canyon biedt uitgebreide garanties op hun fietsen, variërend van twee jaar voor standaardonderdelen tot zes jaar voor frames en vorken. Klanten kunnen rekenen op uitstekende service en ondersteuning, zowel online als via hun netwerk van servicecentra. Voor contact en ondersteuning kunnen klanten terecht op de officiële Canyon website, waar ze ook de nieuwe Canyon app kunnen gebruiken voor een gepersonaliseerde ervaring en toegang tot service-informatie​.