Home Merken Trek

Trek

Door Slim Abid
trek elektrische fietsen

Trek elektrische fietsen

 • Opgericht: 1976
 • Land: Verenigde Staten
 • Assortiment: Racefietsen, mountainbikes, hybride fietsen, elektrische fietsen, kinderfietsen
 • Prijssegment: Breed, van gemiddelde tot hoge prijsklasse
 • Reputatie: Bekend om innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Trek is een wereldwijd gerespecteerd merk met een sterke positie in zowel de professionele als recreatieve fietsmarkten.
 • Uitstraling: Strakke, functionele ontwerpen met een focus op prestaties en betrouwbaarheid. De fietsen combineren geavanceerde technologieën met hoogwaardig vakmanschap.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met een sterke nadruk op duurzaamheid en betrouwbaarheid.
 • Levensduur: Langdurig betrouwbaar met een solide reputatie voor duurzaamheid en weinig klachten op lange termijn.
 • Klantendienst: Uitstekend, met een uitgebreide ondersteuningsinfrastructuur en responsieve klantenservice.
 • Dienst na verkoop: Zeer goed, met een uitgebreid netwerk van dealers en servicecentra die zorgen voor onderhoud en garantieclaims​.

Wie of wat is Trek ?

Trek Bicycle Corporation is een toonaangevende Amerikaanse fabrikant van fietsen, fietsonderdelen en -accessoires.

Opgericht in 1976 in Waterloo, Wisconsin, is Trek uitgegroeid tot een wereldwijd erkend merk met een sterke aanwezigheid in de Benelux, met kantoren in Harderwijk en een distributiecentrum in Wijchen.

Trek staat bekend om zijn innovatie, kwaliteit en toewijding aan duurzaamheid, met een breed scala aan fietsen die voldoen aan de behoeften van zowel professionele rijders als recreatieve fietsers.

Wat maakt Trek e-fietsen goed of uniek?

De missie van Trek is om de beste fietsen ter wereld te maken en meer mensen te inspireren om van fietsen te genieten. Het bedrijf streeft ernaar producten van de hoogste kwaliteit te leveren en de vreugde van fietsen naar een breder publiek te brengen. Trek gelooft dat fietsen een eenvoudige oplossing biedt voor de complexe problemen van de wereld en zet zich in voor het verbeteren van de planeet door middel van fietsen.

rek staat bekend om zijn innovatie en hoge kwaliteit. Het merk heeft een sterke reputatie in zowel de professionele wielersport als de recreatieve markt. Trek wordt geassocieerd met betrouwbaarheid, geavanceerde technologie en een breed scala aan modellen die aan verschillende fietsbehoeften voldoen.

Het bedrijf wordt ook gezien als een uitstekende werkplek, met vermeldingen op de lijst van Fortune’s Top 100 Best Companies to Work For​.

Trek e-bikes van 2024

Trek fietsen bestrijken een breed prijssegment, waardoor ze toegankelijk zijn voor verschillende marktsegmenten. Instapmodellen beginnen rond de €500, terwijl high-end modellen meer dan €12.000 kunnen kosten, wat zowel casual fietsers als professionele wielrenners bedient.

Trek biedt een verscheidenheid aan e-bikes, waaronder:

 • Elektrische Racefietsen: Voor lange afstanden met trapondersteuning.
 • Elektrische Mountainbikes: Gebouwd om ruig terrein aan te kunnen met krachtige motoren.
 • Elektrische Hybridefietsen: Ideaal voor stadsverkeer en fitness.
 • Elektrische Cargobikes: Ontworpen voor het gemakkelijk vervoeren van ladingen​.

Trek Allant+

De Allant+ is een veelzijdige, krachtige stadsfiets, ideaal voor woon-werkverkeer en dagelijkse ritten. Hij is voorzien van een Bosch-motor die ondersteuning biedt tot 45 km/u en een batterijbereik tot 145 km. Beschikbaar in verschillende frame-opties​​.

Trek District+

De District+ is een onderhoudsarme stadsfiets met opties zoals een Enviolo AUTOMATiQ-naaf en een Gates-riemaandrijving. Deze fiets is ontworpen voor comfort en betrouwbaarheid, met een Bosch-batterijoptie tot 800 Wh voor een lange actieradius​​.

Trek Domane+

De Domane+ is een lichte en snelle e-racefiets, ideaal voor lange ritten. De Domane+ SLR biedt ondersteuning tot 45 km/u en een bereik van ongeveer 97 km, terwijl de Domane+ AL een bereik tot 88 km heeft met een 250 Wh batterij​.

Trek Dual Sport+

De Dual Sport+ is een avontuurlijke hybride e-bike, geschikt voor zowel weg als lichte trails. Met een bereik tot 56 km, uitbreidbaar met een Range Extender, en een 250 Wh batterij, biedt deze fiets veelzijdigheid en stabiliteit​​.

Trek Fetch+

De Fetch+ is een cargo e-bike die ontworpen is als vervanging voor een auto, met voldoende ruimte voor kinderen en vracht. Deze fiets biedt ondersteuning tot 32 km/u en een bereik tot 121 km dankzij een batterij tot 750 Wh​ ​.

Trek Fuel EXe

De Fuel EXe is een e-mountainbike met een stille motor en een natuurlijke ondersteuning. Met een bereik van 2 tot 5 uur en een 360 Wh batterij, is deze fiets perfect voor trailritten​.

Trek FX+

De FX+ is een lichte, dagelijkse e-bike voor stadsritten en woon-werkverkeer. Met een 250 Wh batterij en een bereik tot 56 km, biedt deze fiets een natuurlijke en gemakkelijk te bedienen ondersteuning​.

Trek Marlin+

De Marlin+ is een betaalbare, veelzijdige elektrische hardtail met een betrouwbare Bosch-motor. Hij biedt ondersteuning tot 32 km/u en een bereik van 2 tot 4 uur met een 400 Wh batterij.

Trek Powerfly

De Powerfly is een krachtige e-mountainbike die ondersteuning biedt tot 32 km/u en een bereik van 3 tot 5 uur met een batterij van 500 Wh of 625 Wh. Ideaal voor off-road avonturen​.

Trek Rail

De Rail is een stevige elektrische trailfiets met veel veerweg en technologie om ruige terreinen aan te kunnen. Hij biedt ondersteuning tot 32 km/u en een bereik tot 6 uur met een 750 Wh of 500 Wh batterij.

Trek Verve+

De Verve+ is een comfortabele hybride e-bike met een rechtop zitpositie en een krachtigere motor voor langere ritten. Hij biedt ondersteuning tot 32 km/u en een bereik tot 121 km, afhankelijk van het model en de batterijoptie​.

Concurrenten van Trek

Specialized

Specialized is een gerenommeerd merk in de fietswereld, bekend om hun innovatieve en hoogwaardige e-bikes. Hun Turbo Vado en Turbo Levo modellen bieden uitstekende prestaties voor zowel stadsritten als mountainbiken. De Turbo Vado is ideaal voor woon-werkverkeer met een krachtige motor en een lange actieradius, terwijl de Turbo Levo populair is onder mountainbikers vanwege zijn geavanceerde geometrie en krachtige ondersteuning​​.

Uiteraard zijn de andere grote merken zoals Orbea, Giant, Cube, Canyon, Cannondale…. ook sterke concurrenten.

Ride1Up

Ride1Up biedt e-bikes met een hoge waarde, gericht op efficiënte en snelle woon-werkverkeer. Modellen zoals de Ride1Up Turris en 700 Series bieden krachtige motoren en een goede actieradius, en zijn aantrekkelijk geprijsd. Ride1Up is vooral geliefd om hun directe verkoopmodel, wat resulteert in lagere kosten voor de consument​.

FLYER

FLYER, ontwikkeld door Biketec AG, biedt hoogwaardige e-bikes met een focus op duurzaamheid en prestaties. Hun modellen zijn populair in Europa en staan bekend om hun betrouwbaarheid en robuuste constructie​.

Onze artikels over Trek

Trek geschiedenis

Trek werd in 1976 opgericht door Richard Burke en Bevil Hogg in een schuur in Waterloo, Wisconsin. Het bedrijf begon met handgemaakte stalen toerfietsen en breidde al snel zijn productlijn uit.

In de jaren negentig introduceerde Trek de eerste carbon fiber fietsen, de 5500 en 5200 modellen, met de baanbrekende OCLV (Optimum Compaction, Low Void) Carbon frames. Deze innovatie zette een nieuwe standaard in de industrie.

Trek heeft door de jaren heen verschillende strategische overnames gedaan, waaronder Gary Fisher Mountain Bikes, Klein Bicycles en Bontrager Cycles, om zijn aanbod te diversifiëren en zijn positie in de markt te versterken.

Tijdslijn van Trek

 • 1976: Oprichting van Trek Bicycle Corporation in Waterloo, Wisconsin.
 • 1980: Trek verhuist naar een nieuw gebouw en begint complete fietsen te produceren.
 • 1992: Introductie van OCLV Carbon technologie met de 5500 en 5200 modellen.
 • 1993: Overname van Gary Fisher Mountain Bikes en introductie van de lichtste mountainbike, de Trek 9900.
 • 1995: Lancering van de Y-bike, een full suspension mountainbike die verschillende prijzen wint.
 • 1999: Lance Armstrong wint de Tour de France op een Trek 5500.
 • 2003: Trek introduceert de Madone racefiets, genoemd naar de beruchte beklimming in Zuid-Frankrijk.
 • 2008: Trek lanceert zijn eerste elektrische fietsen, wat een nieuwe richting markeert voor het bedrijf.
 • 2014: Introductie van het Project One maatwerkprogramma, waarmee klanten hun eigen fiets kunnen ontwerpen.
 • 2017: Trek introduceert de Supercaliber, een unieke cross-country fiets met geïntegreerde IsoStrut vering.
 • 2019: Trek lanceert de Allant+ serie, hoogwaardige elektrische fietsen ontworpen voor stadsverkeer en lange afstanden.
 • 2021: Trek zet zich in voor duurzaamheid met het “Trek Sustainability Report” dat ambitieuze milieudoelstellingen bevat.
 • 2023: Trek introduceert de nieuwste generatie van de Émonda, die nog lichter en aerodynamischer is.
 • 2024: Lancering van de Domane+ SLR, een geavanceerde elektrische racefiets, en samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WWF) om duurzame productiemethoden te bevorderen.

Nieuws van Trek in 2024

 • April 2024: Trek lanceert de nieuwe Domane+ SLR, een geavanceerde elektrische racefiets met verbeterde accuduur en prestaties.
 • Mei 2024: Trek kondigt een samenwerking aan met het Wereld Natuur Fonds (WWF) om duurzame productiemethoden te bevorderen.
 • Juni 2024: Opening van een nieuw distributiecentrum in Europa om de leveringstijden te verkorten en de ecologische voetafdruk te verminderen.
 • Augustus 2024: Trek presenteert de nieuwste generatie mountainbikes met verbeterde vering en lichtgewicht materialen.

Trek contact en garantie

Trek biedt een uitgebreide garantie op hun fietsen, afhankelijk van het model en de componenten. Voor vragen of problemen kunnen klanten contact opnemen met hun lokale Trek dealer of direct via de klantenservice op de Trek website. Trek heeft ook een actief ondersteuningsnetwerk en biedt hulp via e-mail en telefoon​.