Home Merken Orbea

Orbea

Door Slim Abid
Orbea elektrische fietsen

Orbea elektrische fietsen

 • Opgericht: 2009
 • Land: Spanje
 • Assortiment: Een breed scala aan elektrische fietsen, inclusief stadsfietsen, mountainbikes, en racefietsen. Recentelijk uitgebreid met modellen voor woon-werkverkeer en recreatieve doeleinden.
 • Prijssegment: Midden- tot hoogsegment
 • Reputatie: Orbea staat bekend als een toonaangevend merk dat innovatieve en hoogwaardige fietsen produceert. Hun e-bikes combineren geavanceerde technologie met esthetisch design, wat resulteert in een uitstekende rijervaring​​.
 • Uitstraling: Strakke, moderne en functionele ontwerpen die kwaliteit en prestatie uitstralen. De nadruk ligt op duurzaamheid en aanpassingsvermogen, dankzij het MyO personalisatieprogramma​.
 • Algemene Kwaliteit: Hoog, met geavanceerde componenten en materialen. Orbea’s e-bikes worden in Europa geassembleerd, wat zorgt voor strikte kwaliteitscontrole en duurzame constructie​​.
 • Levensduur: Zeer hoog, dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en innovatieve technologieën zoals interne kabelgeleiding en geavanceerde ophangingssystemen. Onderhoudsvriendelijke ontwerpen verlengen de levensduur verder​ (Pinkbike)​.
 • Klantendienst: Uitstekend, met een sterke focus op klanttevredenheid. Ondersteuning wordt geboden via verschillende kanalen, waaronder e-mail, telefoon en via geautoriseerde dealers.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met een uitgebreid netwerk van dealers en servicepunten in heel Europa. Orbea biedt uitgebreide garanties en ondersteuning om ervoor te zorgen dat klanten volledig tevreden zijn met hun aankoop​​.

Wie of wat is Orbea ?

Orbea is tegenwoordig een van de grootste fietsproducenten in Spanje en maakt deel uit van de Mondragón Cooperative Corporation, een van de grootste coöperaties ter wereld. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve technologieën en hoge kwaliteit, met een breed scala aan fietsen die wereldwijd worden verkocht​.

Orbea’s missie is om hoogwaardige, innovatieve fietsen te creëren die voldoen aan de diverse behoeften van fietsers wereldwijd. Het bedrijf streeft naar uitmuntendheid in vakmanschap en innovatie, terwijl het de rijke culturele erfenis van het Baskenland omarmt.

Orbea wil fietsers inspireren om hun beste prestaties te leveren, of het nu gaat om professionele races, mountainbiken of dagelijks woon-werkverkeer​.

Wat maakt Orbea e-fietsen goed of uniek?

Orbea wordt algemeen erkend als een leider in de fietsindustrie, met een sterke reputatie voor kwaliteit, innovatie en design. Het merk wordt gewaardeerd om zijn betrokkenheid bij de professionele wielersport en zijn uitgebreide assortiment hoogwaardige fietsen.

Een van de unieke kenmerken van Orbea is het MyO personalisatieprogramma, waarmee klanten hun fietsen kunnen aanpassen aan hun specifieke wensen qua kleur en componenten.

Orbea’s fietsen bestrijken een breed prijsbereik, van instapmodellen tot high-end fietsen. Terwijl sommige modellen betaalbaar zijn voor recreatieve rijders, vallen andere, vooral die met geavanceerde technologie en maatwerkopties, in het premium segment.

Orbea geniet een sterke reputatie binnen de fietsgemeenschap vanwege zijn toewijding aan kwaliteit, innovatie en design. De betrokkenheid bij professionele wielersport en het uitgebreide assortiment van hoogwaardige fietsen dragen bij aan zijn sterke reputatie. Het merk staat bekend om het produceren van zowel competitieve als recreatieve fietsen die voldoen aan de verschillende fietsdiciplines en voorkeuren van rijders​.

Orbea e-bikes van 2024

Een belangrijk aspect van Orbea’s aanbod is het MyO personalisatieprogramma, waarmee klanten de kleuren en componenten van hun fietsen kunnen aanpassen. Deze op maat gemaakte service is een grote aantrekkingskracht voor fietsliefhebbers die op zoek zijn naar unieke, op maat gemaakte fietsen​.

Orbea biedt een breed scala aan fietsen, waaronder:

 • Racefietsen: De Orca, bekend om zijn lichtgewicht en aerodynamisch ontwerp, en de Avant, ontworpen voor langeafstandsroutes.
 • Mountainbikes: Modellen zoals de Oiz voor cross-country racen, de Occam voor trailrijden en de Rallon voor enduro. De Alma biedt een high-performance hardtail optie.
 • Gravelfietsen: De Terra, ontworpen voor veelzijdigheid en snelheid.
 • Triatlonfietsen: De Ordu, bekend om zijn aerodynamische efficiëntie.
 • Stadsfietsen: De Carpe en de Vector, ideaal voor stadsverkeer.
 • E-bikes: Modellen zoals de Gain voor weggebruik en de Wild en Rise voor mountainbiken. Stads-e-bikes omvatten modellen voor woon-werkverkeer en toeren.

Orbea Gain

Dit model is ontworpen voor de wielrenner die op zoek is naar een natuurlijke rijervaring met extra ondersteuning. De Gain is uitgerust met de Mahle X20 of X35+ motor, met een koppel van respectievelijk 55 Nm en 40 Nm. Het biedt een goede balans tussen prestaties en rijplezier zonder te dominant te zijn. De Gain is beschikbaar in zowel carbon als aluminium frames​​.

Orbea Wild

Deze e-MTB is gemaakt voor ruige terreinen en biedt uitstekende off-road capaciteiten. Met een krachtige motor en robuust frame is de Wild ideaal voor avontuurlijke mountainbikers.

Orbea Rise

Een lichte e-MTB die de natuurlijke rijervaring van een conventionele mountainbike nabootst, maar met de extra kracht van een motor. De Rise richt zich op het leveren van een sublieme rijervaring met minder gewicht en meer efficiëntie.

Orbea Urrun

Dit model combineert veelzijdigheid en comfort, perfect voor lange ritten en avonturen op verschillende soorten terreinen. De Urrun is ontworpen met het oog op duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Orbea Diem

Een stadsgerichte e-bike die stijl en functionaliteit combineert. De Diem is ideaal voor dagelijkse woon-werkverkeer en korte ritjes in de stad, met een focus op gebruiksgemak en comfort.

Orbea Kemen

Een sportieve en toch comfortabele e-bike, perfect voor zowel stedelijke omgevingen als licht off-road gebruik. De Kemen biedt een dynamische rijervaring met een betrouwbare motor en batterij.

Orbea Vibe

Een stijlvolle en lichte e-bike voor de stedelijke rijder. De Vibe is compact, makkelijk te manoeuvreren en voorzien van moderne functies zoals geïntegreerde verlichting en een strak ontwerp.

Orbea Optima

Een gebruiksvriendelijke en comfortabele e-bike, vooral geschikt voor dagelijkse ritjes en boodschappen. De Optima biedt een lage instap en een rechtop zittende rijpositie, wat ideaal is voor oudere rijders of mensen die op zoek zijn naar comfort.

Concurrenten van Orbea

Racefietsen

Orbea concurreert in de racefietsmarkt met merken zoals Trek, Specialized, en Giant. Deze merken zijn bekend om hun hoge kwaliteit, innovaties en prestaties in professionele wedstrijden.

Trek, Specialized en Giant hebben een sterke reputatie voor het produceren van betrouwbare, duurzame racefietsen met geavanceerde technologieën, vergelijkbaar met Orbea’s aanbod.

Orbea’s racefietsen variëren van midden- tot hoogsegment prijzen, afhankelijk van de specificaties en personalisatieopties. Concurrenten zoals Trek en Specialized bieden vergelijkbare prijspunten, hoewel ze ook modellen in het zeer hoge segment hebben.

Mountainbikes

In de mountainbikecategorie concurreert Orbea met merken zoals Santa Cruz, Canyon, en Yeti.

Santa Cruz en Yeti staan bekend om hun hoogwaardige constructie en innovatieve ophangingssystemen, vergelijkbaar met Orbea’s hoogwaardige modellen zoals de Rallon en Occam. Canyon biedt goede prestaties tegen een concurrerende prijs, hoewel er soms kwaliteitsverschillen zijn.

Orbea’s mountainbikes bestrijken een breed prijsspectrum, van instapmodellen tot premium modellen. Santa Cruz en Yeti zijn meestal duurder, terwijl Canyon vaak betaalbare opties biedt met hoogwaardige componenten.

Stadsfietsen

Voor stadsfietsen concurreert Orbea met merken zoals Gazelle, Trek, en Giant.

Gazelle staat bekend om zijn hoogwaardige, comfortabele stadsfietsen, net als Trek en Giant. Orbea biedt vergelijkbare kwaliteitsnormen met innovatieve functies zoals geïntegreerde kabels en oplaadpunten in modellen zoals de Diem.

Orbea’s stadsfietsen bevinden zich in het hogere prijssegment, vergelijkbaar met de prijzen van Gazelle en de premium stadsfietsen van Trek en Giant.

Onze artikels over Orbea

Orbea geschiedenis

Orbea werd opgericht in 1840 als een wapenfabrikant in Eibar, Spanje. In de jaren 1930 begon het bedrijf met de productie van fietsen. In 1969, tijdens een economische crisis, werd het bedrijf overgedragen aan de werknemers en werd het een coöperatie binnen de Mondragón Cooperative Corporation.

In de jaren 1980 en 1990 breidde Orbea zijn activiteiten uit naar de internationale markt en begon het met het sponsoren van professionele wielerteams. Tegenwoordig produceert Orbea een breed scala aan fietsen, van race- en mountainbikes tot e-bikes en stadsfietsen.

Tijdslijn van Orbea

 • 1840: Oprichting van Orbea als wapenfabrikant.
 • 1930: Overgang naar de productie van fietsen.
 • 1969: Bedrijf wordt coöperatie binnen Mondragón Cooperative Corporation.
 • 1989: Introductie van de eerste mountainbike.
 • 2009: Lancering van de eerste elektrische fiets.
 • 2024: Introductie van nieuwe modellen zoals de Terra gravel bike, Diem stads e-bike, en updates aan de Orca, Rallon, en Occam

Nieuws en updates van Orbea in 2024

 • Nieuwe Terra Gravel Bike: Orbea heeft de 2024 Terra gelanceerd met nieuwe kleuren en het 13-speed Campagnolo Ekar-groepset​​.
 • Diem Stads e-bike: De introductie van de Diem, een lichtgewicht stads e-bike met geïntegreerde functies zoals USB-C oplaadpunten​.
 • Orca Racefiets Updates: Nieuwe modellen van de Orca, waaronder de OMX en OMR frames met geavanceerde componenten zoals Shimano Dura-Ace Di2​​.
 • Rallon Enduro Mountainbike: De 2024 Rallon heeft meer veerweg en een slappere geometrie voor verbeterde prestaties​.
 • Occam Trail Bike: De nieuwe Occam modellen, beschikbaar in zowel carbon als aluminium, met innovatieve functies zoals Squidlock en LOCKR opbergcompartimenten​

FAQ over Orbea

Waar worden Orbea-fietsen gemaakt?

Orbea-fietsen worden geproduceerd in het Baskenland, Spanje, en in Portugal. Het hoofdkantoor en de belangrijkste productiefaciliteiten bevinden zich in Mallabia, op enkele kilometers van Bilbao. Sinds 2015 produceert Orbea geen fietsen meer in China, waardoor de volledige productie nu plaatsvindt in Spanje en Portugal​​.

Hoe kies ik de juiste maat voor mijn Orbea fiets?

Om de juiste maat voor jouw Orbea fiets te kiezen, kun je de maattabel in het productblad van de fiets raadplegen. Deze tabel geeft de bijbehorende rijdershoogte aan voor elke framemaat, gebaseerd op de specifieke geometrie van de fiets. Als je tussen twee maten in zit, wordt aangeraden om een kleinere maat te kiezen voor een sportievere, prestatiegerichte rijstijl en een grotere maat voor meer comfort en vrijetijdsgebruik​.

Wat is het MyO personalisatieprogramma?

Het MyO personalisatieprogramma van Orbea stelt je in staat om je fiets volledig aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. Dit omvat het kiezen van kleuren, grafische elementen en componenten zoals wielen, zadels en sturen. Dit programma is beschikbaar voor verschillende modellen, waaronder de Orca racefiets en de Terra gravelbike​ (Bike-Zone)​.

Orbea contact en garantie

Orbea biedt een uitgebreide garantie op al zijn fietsen. Voor frames en vorken geldt een garantie van levenslang bij de eerste eigenaar, mits de fiets is geregistreerd op de officiële website. Componenten hebben een garantie van twee jaar. Voor garantieclaims en service kunt u contact opnemen met de officiële dealers of direct met Orbea via hun website. Meer informatie is te vinden op de officiële Orbea-website (Orbea)​ .