Home Merken Kalkhoff

Kalkhoff

Door Slim Abid
Kalkhoff elektrische fietsen

Kalkhoff fietsen

 • Opgericht: 1919
 • Land: Duitsland
 • Assortiment: Stadsfietsen, trekkingfietsen, allroad fietsen, speciale modellen (zoals opvouwbare e-bikes)
 • Prijssegment: Middelgroot tot hoger prijssegment
 • Reputatie: Hoogwaardige, betrouwbare en innovatieve Duitse e-bikes bekend om hun duurzaamheid en comfort
 • Uitstraling: Strakke en stijlvolle ontwerpen met een focus op functionaliteit en Duitse degelijkheid
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met aandacht voor zowel technologie als traditionele vakmanschap
 • Levensduur: Hoog, dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en uitgebreide testprocedures
 • Klantendienst: Uitstekend, met een focus op klanttevredenheid en persoonlijke service
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met een driejarige garantie op alle motoren en uitgebreide ondersteuning na aankoop.

Wie of wat is Kalkhoff ?

Kalkhoff is een gerenommeerd Duits merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige elektrische fietsen. Het bedrijf werd opgericht in 1919 door Heinrich Kalkhoff in Cloppenburg, Duitsland, en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een toonaangevende fabrikant van e-bikes.

Kalkhoff combineert traditioneel vakmanschap met moderne technologie om fietsen te produceren die betrouwbaar, comfortabel en duurzaam zijn. De missie van Kalkhoff is om fietsen moeiteloos, stressvrij en duurzaam te maken, geschikt voor zowel dagelijks gebruik als recreatieve activiteiten.

Wat maakt Kalkhoff goed of uniek?

Een Kalkhoff-fiets staat bekend om zijn Duitse technische precisie en hoogwaardige materialen. De fietsen hebben een lange batterijduur, efficiënte oplaadtijden, betrouwbare remsystemen en veelzijdige versnellingen. Deze eigenschappen zorgen voor een soepele en comfortabele rit onder verschillende omstandigheden. Kalkhoff gebruikt krachtige Bosch-motoren die zorgen voor een stille en consistente prestatie​.

Kalkhoff’s unieke verkooppunten (USP) zijn de naadloze integratie van moderne technologie met traditioneel vakmanschap en de hoge mate van aanpassing en ergonomisch ontwerp. De e-bikes zijn ontworpen om duurzaam, betrouwbaar en comfortabel te zijn, met een focus op lange batterijduur en efficiënte oplaadtijden.

Kalkhoff-fietsen vallen in het midden- tot hoge prijssegment. Instapmodellen beginnen rond de €2.000, terwijl premium modellen meer dan €5.000 kunnen kosten.

Kalkhoff elektrische fietsen van 2024

Kalkhoff Image Series:

De Image Series is ontworpen voor stedelijk woon-werkverkeer en dagelijkse ritten. Deze fietsen hebben comfortabele zadels, ergonomische handgrepen en geïntegreerde verlichting. Ze zijn uitgerust met Bosch Performance Line-motoren die zorgen voor krachtige en soepele ondersteuning. Deze serie is ideaal voor stedelijke rijders en forensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en comfortabele fiets. Prijs: rond de €2.500 – €4.000.

 • Pros: Comfortabel, gebruiksvriendelijk, krachtige motor.
 • Cons: Minder geschikt voor off-road gebruik.

Kalkhoff Endeavour Series:

De Endeavour Series biedt veelzijdige e-bikes die geschikt zijn voor zowel stadsverkeer als licht off-road gebruik. Deze fietsen zijn uitgerust met geïntegreerde batterijen, krachtige motoren en hydraulische schijfremmen. Ze zijn ideaal voor avontuurlijke forenzen en recreatieve rijders die op zoek zijn naar veelzijdigheid en prestaties. Prijs: €2.500 – €5.000.

 • Pros: Veelzijdig, krachtig, goede remprestaties.
 • Cons: Kan stijf aanvoelen op ruw terrein.

Kalkhoff Entice Series:

De Entice Series is ontworpen voor ruiger gebruik en biedt sterke prestaties op verschillende terreinen. Deze fietsen hebben een hoge laadcapaciteit en robuuste componenten, waardoor ze geschikt zijn voor avontuurlijke rijders en diegenen die regelmatig off-road rijden. Prijs: €2.800 – €4.500.

 • Pros: Robuust, hoge laadcapaciteit, krachtige motor.
 • Cons: Kan zwaar zijn voor stadsgebruik.

 

Onze artikels over Kalkhoff

Kalkhoff geschiedenis

Kalkhoff werd opgericht in 1919 door Heinrich Kalkhoff in Cloppenburg, Duitsland. Het begon als een klein familiebedrijf dat zich richtte op de productie van fietsframes. Door de jaren heen groeide het bedrijf en breidde het zijn productlijn uit naar complete fietsen en later naar elektrische fietsen. Kalkhoff heeft altijd de nadruk gelegd op kwaliteit en innovatie, wat heeft geleid tot een sterke reputatie in de fietsindustrie​.

Tijdslijn van Kalkhoff:

 • 1919: Oprichting door Heinrich Kalkhoff in Cloppenburg, Duitsland.
 • 1939: Productie van meer dan 700.000 fietsframes.
 • 1970: Oprichting van een testcentrum voor kwaliteitscontrole.
 • 2007: Start van de productie van elektrische fietsen.
 • 2014: Introductie van de Kalkhoff Integrale Series met volledig geïntegreerde batterijen en motoren.
 • 2024: Winnaar van de iF Design Award voor de Light Series​​.

News of Kalkhoff in 2024

In 2024 heeft Kalkhoff de iF Design Award gewonnen voor hun nieuwe Light Series. Deze serie werd geprezen om zijn minimalistische ontwerp en goed doordachte productconcept. De Light Series combineert een laag gewicht met krachtige prestaties dankzij de Bosch Performance Line SX-motor en geïntegreerde 400 Wh Bosch CompactTube batterij. Deze serie richt zich op rijders die op zoek zijn naar een lichte en veelzijdige e-bike met moderne technologie.

Kalkhoff contact en garantie

Kalkhoff biedt een uitgebreide garantie van drie jaar op alle motoren. Daarnaast biedt het merk uitstekende klantenservice en ondersteuning na aankoop, met een focus op klanttevredenheid. Voor meer informatie of om contact op te nemen met de klantenservice, kunnen klanten de officiële website bezoeken op www.kalkhoff-bikes.com. Kalkhoff is ook actief op sociale media, waaronder Facebook en Instagram. Klanten kunnen contact opnemen via e-mail op info@kalkhoff-bikes.com of telefonisch op +49 4471 18000​.