Home Merken Haibike

Haibike

Door Slim Abid
Haibike elektrische fietsen

Haibike fietsen

 • Opgericht: 1995
 • Land: Duitsland
 • Assortiment: E-MTB’s, e-trekkingfietsen, e-cargobikes
 • Prijssegment: Middel- tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief merk, bekend om zijn hoogwaardige, prestatiegerichte e-bikes met Duitse precisie
 • Uitstraling: Modern en robuust, met nadruk op prestaties en geavanceerde technologie
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met focus op duurzaamheid, innovatie en rijervaring
 • Levensduur: Hoog, met zorgvuldig ontworpen frames en componenten voor langdurig gebruik
 • Klantendienst: Uitstekend, met uitgebreide ondersteuning en service
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor klanttevredenheid en langdurige ondersteuning

Wie of wat is Haibike ?

Haibike is een toonaangevend Duits merk in de e-bike industrie, opgericht in 1995 in Schweinfurt. Het merk staat bekend om zijn innovatieve benadering en hoogwaardige prestaties en is een onderdeel van de Accell Group.

Haibike onderscheidt zich door zijn focus op ePerformance, wat betekent dat ze geavanceerde technologieën en robuuste ontwerpen combineren om fietsen te creëren die zowel krachtig als betrouwbaar zijn. De fietsen van Haibike zijn ontworpen voor een breed scala aan rijders, van casual forenzen tot extreme downhill liefhebbers, en worden wereldwijd gewaardeerd om hun kwaliteit en duurzaamheid.

Wat maakt Haibike goed of uniek?

Een Haibike is goed vanwege de hoogwaardige componenten en de innovatieve technologieën die in elke fiets worden geïntegreerd. De fietsen zijn uitgerust met krachtige motoren van topmerken zoals Bosch en Yamaha, wat zorgt voor een soepele en betrouwbare rijervaring.

Haibike’s unieke verkoopargument (USP) ligt in hun combinatie van innovatieve technologie, Duitse precisie-ingenieurskunst en een focus op prestaties. De fietsen zijn uitgerust met geavanceerde functies zoals de SkidPlate en Gravity Casting Interface, die zorgen voor extra duurzaamheid en bescherming. Bovendien biedt het Modular Rail System flexibiliteit voor rijders om verschillende accessoires te bevestigen, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid van de fietsen.

Wat betreft prijssegment, vallen Haibike-fietsen in de midden tot hoge prijsklasse. Prijzen variëren van ongeveer €2.700 voor instapmodellen tot meer dan €6.800 voor high-end fietsen.

Haibike elektrische fietsen van 2024

 

Onze artikels over Haibike

Haibike geschiedenis

Haibike werd opgericht in 1995 in Schweinfurt, Duitsland, en begon als onderdeel van het Winora-gamma. In 2010 introduceerden ze de baanbrekende XDURO-serie, die de standaard zette voor e-MTB’s. In 2014 ontvingen ze vijf iF Design Awards en werd hun XDURO FS in de VS uitgeroepen tot ‘eBike of the Year’. Door de jaren heen heeft Haibike continu geïnnoveerd met nieuwe technologieën en modellen, waaronder de SDURO-serie met Yamaha motoren en de introductie van de SkidPlate voor motorbescherming.

Tijdslijn van Haibike

 • 1995: Oprichting van Haibike in Schweinfurt, Duitsland
 • 2010: Introductie van de XDURO-serie
 • 2014: Ontvangst van vijf iF Design Awards; XDURO FS uitgeroepen tot ‘eBike of the Year’ in de VS
 • 2015: Introductie van de SDURO-serie met Yamaha motoren
 • 2016: Eerste e-MTB met elektronische vering
 • 2018: Introductie van de Flyon-serie met krachtige TQ-motoren
 • 2023: Voortdurende innovatie en uitbreiding van het productassortiment

Nieuws van Haibike in 2024

Haibike heeft in 2024 verschillende persberichten uitgebracht waarin ze nieuwe modellen en technologieën aankondigen. Een van de hoogtepunten is de introductie van de nieuwe Flyon-serie, uitgerust met de nieuwste generatie TQ-motoren die nog krachtiger en efficiënter zijn. Daarnaast kondigde Haibike aan dat ze hun gamma uitbreiden met nieuwe e-cargobikes, ontworpen voor stedelijk vervoer en duurzaamheid.

Haibike contact en garantie

Haibike biedt een uitgebreide garantie op hun fietsen, met een standaardgarantie van twee jaar op het frame en de elektrische componenten. Voor sommige modellen bieden ze verlengde garantieopties aan. De voorwaarden omvatten gebruik onder normale omstandigheden en het opvolgen van aanbevolen onderhoudsprocedures. Voor meer informatie kunnen klanten terecht op de officiële Haibike website of contact opnemen via sociale media, e-mail of telefoon.

Website: www.haibike.com
E-mail: support.int@haibike.com
Telefoon: +49 9721 6501 0
Social Media: