Home Merken Urban Arrow

Urban Arrow

Door Slim Abid
Urban arrow cargofietsen

Urban Arrow cargofietsen

 • Opgericht: 2010
 • Land: Nederland
 • Assortiment: Elektrische bakfietsen
 • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijssegment
 • Reputatie: Innovatief en klantgericht, met een sterke focus op duurzaamheid en kwaliteit
 • Uitstraling: Robuust en functioneel ontwerp, met een focus op gebruiksgemak
 • Algemene kwaliteit: Hoog
 • Levensduur: Erkend voor duurzaamheid, weinig klachten op lange termijn
 • Klantendienst: Goed
 • Dienst na verkoop: Goed

Wie of wat is Urban Arrow?

Urban Arrow is een toonaangevend Nederlands merk dat zich richt op de productie van hoogwaardige elektrische bakfietsen. Urban Arrow is een, als niet het, bakfiets merk. Opgericht in 2010 door Jorrit Kreek en Gerald van Weel in Amsterdam, heeft Urban Arrow zichzelf gepositioneerd als een pionier in de markt voor elektrische bakfietsen.

Hun missie is om stedelijke mobiliteit te transformeren door innovatieve, duurzame en efficiënte transportoplossingen te bieden. Het bedrijf werd opgericht vanuit de behoefte om het traditionele concept van de bakfiets te moderniseren en te elektrificeren, wat resulteerde in de lancering van hun eerste model, de Urban Arrow Family.

Wat maakt Urban Arrow goed of uniek?

Wat een Urban Arrow goed maakt, is de combinatie van robuustheid, wendbaarheid en gebruiksgemak. De fietsen zijn ontworpen met zowel de rijder als de passagiers in gedachten, wat resulteert in een veilige en comfortabele rijervaring.

Urban Arrow maakt gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën, zoals krachtige Bosch-motoren en duurzame batterijen, die zorgen voor een soepele en betrouwbare prestatie. Een nadeel kan zijn dat, hoewel de fietsen zeer functioneel en duurzaam zijn, ze minder esthetische afwerking hebben vergeleken met sommige andere merken die meer nadruk leggen op design.

Hun prijssegment bevindt zich in het gemiddelde tot hogere segment, met prijzen die variëren van ongeveer €6,000 tot €10,000, afhankelijk van het model en de specificaties.

Urban Arrow e-cargofietsen van 2024

Het gamma van Urban Arrow in 2024 omvat verschillende modellen die zijn ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen:

 1. Urban Arrow Family: Ideaal voor gezinnen, biedt een veilige en plezierige manier om kinderen en goederen te vervoeren. Prijs: rond de €6,999.
 2. Urban Arrow Cargo: Ontworpen voor zakelijke gebruikers, perfect voor het bezorgen van goederen in stedelijke gebieden. Prijs: tussen de €6,000 en €7,500.
 3. Urban Arrow Tender: Geschikt voor zwaardere ladingen met meer laadcapaciteit, ideaal voor commerciële toepassingen. Prijs: tot €10,000 afhankelijk van de configuratie.

Onze artikels over Urban Arrow

Urban Arrow geschiedenis

Urban Arrow werd opgericht in 2010 en heeft sindsdien een opmerkelijke groei doorgemaakt. De oprichters werkten samen met industrieel ontwerper Wytze van Mansum om hun visie van een elektrische bakfiets te realiseren. Het eerste prototype van de Urban Arrow Family werd al snel een succes en won de Eurobike Award. In 2019 werd het bedrijf overgenomen door Pon.Bike, een onderdeel van Pon Holdings, wat de internationale groei en innovatie verder stimuleerde.

Tijdslijn van Urban Arrow:

 • 2010: Oprichting van Urban Arrow door Jorrit Kreek en Gerald van Weel.
 • 2011: Lancering van het eerste prototype van de Urban Arrow Family.
 • 2012: Eerste commerciële lancering en ontvangst van de Eurobike Award.
 • 2015: Uitbreiding van het productaanbod met nieuwe modellen zoals de Cargo en Tender.
 • 2019: Overname door Pon.Bike.
 • 2020: Verdere internationale expansie en lancering van nieuwe innovatieve modellen.
 • 2023: Versterking van de positie als marktleider in elektrische bakfietsen met voortdurende innovaties.

Urban arrow nieuws in 2024

In 2024 blijft Urban Arrow nieuws genereren met hun voortdurende innovaties en uitbreidingen. Het bedrijf heeft verschillende persberichten uitgebracht die hun nieuwste modellen en technologische vooruitgangen benadrukken. Ook hebben ze nieuwe samenwerkingen en initiatieven aangekondigd om de stedelijke mobiliteit wereldwijd te verbeteren.

Urban Arrow contact en garantie

Urban Arrow biedt een uitgebreide garantie op hun fietsen, wat getuigt van hun vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten. De garantievoorwaarden zijn te vinden op hun website, samen met contactinformatie voor klantenservice.

Je kunt Urban Arrow bereiken via hun officiële website urbanarrow.com, e-mail (info@urbanarrow.com), of telefonisch. Ze zijn ook actief op sociale media, waaronder Facebook, Instagram en LinkedIn, waar ze regelmatig updates en nieuws delen met hun gemeenschap.