Home E-bikes APE RYDER: stoere brommerachtige E-fatbikes

APE RYDER: stoere brommerachtige E-fatbikes

Weg met scooters, dit zijn elektrische fatbikes voor jongeren

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

Er is een trend die we al een tijdje zien aankomen: de traditionele scooters of boosters, met hun 50cc en benzine, maken plaats voor elektrische varianten. Met 50cc moet je minstens 16 jaar zijn. Op deze elektrische fatbikes voorlopig ook nog.

Hoewel er al heel wat elektrische scooters op de markt zijn, missen ze de stoere uitstraling en het kenmerkende geluid van hun benzinebroertjes. Maar nu is er een nieuw merk dat deze leegte lijkt te vullen: APE RYDER.

Elektrische fatbikes van ape ryder in belgie en nederland
Elektrische fatbikes van ape ryder in belgie en nederland

Elektrische Fietsen voor Jongeren

Scooters zijn toegankelijk vanaf 16 jaar en je hebt er geen B-rijbewijs voor nodig. Dit is vergelijkbaar met een speedpedelec, maar het is zeldzaam om een 16-jarige op een speedpedelec naar school te zien rijden. We zien echter steeds meer jongeren op een elektrische fiets. Vaak kiezen ze voor een elektrische mountainbike, waarschijnlijk omdat deze er stoerder uitziet.

APE RYDER: Een Nieuwe Speler op de Markt

En dan is er nu APE RYDER. Dit merk komt op een moment dat we vermoeden dat de markt er klaar voor is. Jongeren tussen 16 en 18 mogen rijden met gemotoriseerde voertuigen . Afhankelijk van een rijbewijs is dit een elektrische fiets, een speed pedelec of een 50cc scooter.

Door het stoere ontwerp van deze moto-achtige fatbikes denken wij dat de keuze snel gemaakt is. De fiets haalt een snelheid van 25 km per uur, maar heeft wel de uitstraling van een brommer. Of beter gezegd, een scooter, gezien de lagere snelheid.

Wat Maakt APE RYDER Uniek?

APE RYDER was voor ons een onbekend merk. Ze hebben vier verschillende modellen, allemaal met een maximumsnelheid van 25 km per uur om te voldoen aan de Belgische wetgeving. Ze hebben ook modellen met een gashendel of die tot 45 km per uur kunnen gaan, maar die worden momenteel niet in België verkocht voor deze wettelijke redenen.

Ze hebben verschillende modellen; van de goedkopere MD10 Premium en de DC20 tot de duurdere (en stoerdere) Ape Ryder Bonobo en de nieuwste premium versie, de Ape Ryder Gibbon.

Dikke slick motorbanden op de elektrisch fatbike van APE RYDER
Dikke slick motorbanden op de elektrisch fatbike van APE RYDER

De fietsen van APE RYDER hebben een RKS achterwielmotor, een ketting zonder derailleur, maar met versnellingen die je via het stuur kunt veranderen. Er is geen gashendel, dus het is een volledig legale elektrische fatbike.

Ze hebben modellen met en zonder volledige vering en ze gebruiken dikke, stoere fatbike-banden. Door het kleine formaat van deze banden, lijkt deze elektrische fiets veel op een brommer. Niet alleen dat, ze hebben ook een mountainbike model met fatbike banden.

batterij ingebouwd onder het zadel uitneembaar en makkelijk te laden
batterij ingebouwd onder het zadel uitneembaar en makkelijk te laden

Onze Eerste Indruk van APE RYDER

We hebben de APE RYDER nog niet getest, dus we zijn erg benieuwd naar het rijcomfort en de kwaliteit. Eens getest kan je de resultaten terugvinden in het review, de wegtest en onze lijst van de beste e-fatbikes, om te zien waar deze APE RYDErs terecht komen. Wat we wel kunnen zeggen, is dat deze elektrische fietsen voor een zeer schappelijke prijs worden verkocht.

Update: Ze zijn getest! Je kan hier de reviews lezen van de MD10 en de DC20.

We zien ook GASGAS met gelijkaardige type fatbikes komen. Deze zijn wel duurder, bij APE RYDER draait het meer om prijs/kwaliteit. Het goedkoopste model kost 1800 euro en het duurste 2500 euro. Dat lijkt ons zeer laag in de huidige markt.

De toekomst van elektrische fietsen ziet er spannend uit en we kijken uit naar wat merken zoals APE RYDER nog meer in petto hebben. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

APE RYDER Bonobo op velofollies Belgie
APE RYDER Bonobo op velofollies Belgie

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info