Home Merk nieuws Firmware-updates voor Fazua Ride

Firmware-updates voor Fazua Ride

Software verbeteringen voor een beter behouden fietsgevoel

Door Slim Abid

Fazua heeft nieuwe firmware-updates gelanceerd voor hun Ride 50 en Ride 60 systemen, waarmee ze de rijervaring voor e-bike liefhebbers aanzienlijk verbeteren. Deze updates, gebundeld als v.029, brengen diverse verbeteringen, variërend van energiebeheer tot nieuwe boostfunctionaliteiten, zodat je het maximale uit je e-bike systeem kunt halen.

Fazua  50: Verbeterde Kracht en Responsiviteit

Het Fazua Ride 50 systeem, bekend om zijn veelzijdigheid en prestaties, krijgt verschillende belangrijke updates:

  1. Boostfunctionaliteit: Het hoogtepunt van de update is de nieuwe Boost-functie, die een krachtige 350W-stoot levert. Geactiveerd door de afstandsbediening twee seconden ingedrukt te houden, duurt deze boost vier seconden vanuit stilstand of tot 12 seconden tijdens het rijden. Deze functie is bijzonder handig voor uitdagende beklimmingen of snelle starts.
  2. Boostuitbreiding: Je kunt de boost verlengen door na 8 seconden opnieuw te activeren, waardoor de boostduur tot 20 seconden wordt verlengd. Deze verlenging heeft geen limiet, maar houd er rekening mee dat het sneller je batterij leegmaakt.
  3. Geoptimaliseerde Motorondersteuning: Verbeterde koppelverwerking en geoptimaliseerde algoritmes zorgen ervoor dat de motorondersteuning krachtiger en responsiever is, zelfs bij lage cadans. Dit resulteert in onmiddellijke en soepele ondersteuning in verschillende rijomstandigheden.
  4. Verkortte Standby-tijd: De standby-tijd is verkort voor efficiënter batterijgebruik, waardoor er meer energie beschikbaar is voor de krachtige boostfunctie en geoptimaliseerde handling.
  5. Verbeterde LED Helderheid: De sensoren op de afstandsbedieningsvarianten (B, bX, fX) passen zich nu beter aan het omgevingslicht aan, wat de leesbaarheid verbetert.
  6. Kalibratie van de Koppelsensor: De Toolbox-update stelt rijders in staat om de koppelsensor van hun fiets te kalibreren voor een geoptimaliseerde rijervaring.
  7. Verbeterde Foutdiagnose: De update maakt een betere foutgeheugenbeheer mogelijk en gerichtere foutmeldingsfiltering, wat de diagnose voor retailers vereenvoudigt.

Lees meer over het Fazua Ride 50 systeem in ons vorige artikel.

Fazua Ride 60: Efficiëntie en Schakelgemak

Het Fazua Ride 60 systeem profiteert ook van de nieuwe updates:

  1. Energiebeheer: Verbeterd energiebeheer vermindert het stroomverbruik in de standby-modus, wat de algehele efficiëntie en het bereik van het aandrijfsysteem verhoogt.
  2. Soepeler Schakelen met Naafversnellingen: De update zorgt voor een betere communicatie tussen de motor en naafversnellingen, wat resulteert in soepelere schakelingen door de motorondersteuning tijdens het schakelen kort te verminderen.
  3. Verbeterde Motorprestaties: Aanpassingen in het motor gedrag verbeteren de output bij constant trapvermogen en tijdens rustig trappen met lage koppel. Dit omvat betere acceleratie responsen en consistente ondersteuning in modi met lage ondersteuning en hoge maximale vermogen instellingen.

Voor een gedetailleerde blik op het Fazua Ride 60 systeem, bekijk ons vorige artikel.

Onze mening over de Fazua Update

De nieuwste firmware-updates van Fazua voor de Ride 50 en Ride 60 systemen brengen aanzienlijke verbeteringen die zorgen voor een soepelere, krachtigere en efficiëntere rijervaring. Of je nu een ervaren e-bike rijder bent of net begint, deze updates bieden nieuwe functionaliteiten en optimalisaties die je rijplezier verhogen.

Fazua maakt nu vooral lichte ingebouwde elektrische motoren en dit biedt voor-, maar ook nadelen. Enerzijds mooier, anderzijds moeilijker te repareren. Als gebruiker zelf zorg je ervoor dat je e-bike up-to-date blijft via de Fazua Toolbox om van deze voordelen te profiteren. Weet je niet hoe, ga dan naar je dichtstbijzijnde verdeler of winkel.

Voor meer informatie en instructies over hoe je deze updates kunt uitvoeren, bezoek de officiële Fazua website of raadpleeg je lokale specialist.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info