Home Nieuwe modellen Eovolt komt (nog meer) naar België

Eovolt komt (nog meer) naar België

Het Franse fietsmerkt brengt hun trendy e-vouwfietsen naar onze fietsenwinkels

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

Op de Velofollies 2024 beurs trok Eovolt, een Frans merk bekend om zijn elektrische vouwfietsen, onze aandacht met hun nieuwste elektrische vouwfietsen.

Het merk heeft zijn assortiment opgesplitst in twee reeksen: de Origins en Pro, elk met unieke eigenschappen en ontwerpen die gericht zijn op het verbeteren van de gebruikerservaring voor elektrische vouwfietsliefhebbers​​.

De Eovolt Origins Reeks

De Origins reeks omvat de meer traditionele Eovolts, waarbij prijs en kwaliteit de drijfveeer is.

  • De Morning, een 16-inch model, belooft een bereik van ongeveer 60 km, ideaal voor korte tot middellange afstanden.
  • De Afternoon, met zijn 20-inch wielen, biedt een iets groter bereik van 80 km.
  • De Evening, het grootste model met 24-inch wielen, evenaart dit bereik.

De fietsen zijn nu uitgerust met een 40 Nm achternaafmotor, Shimano MT200 hydraulische schijfremmen, en Schwalbe Pick Up banden, wat duidt op een significante upgrade in prestaties en comfort​​.

Interessant is dat Eovolt ook twee Vintage modellen heeft geïntroduceerd binnen de Origins reeks, die een nostalgische esthetiek combineren met moderne technologie.

nieuwe eovolt vouwfietsen morning pro afternoon pro
nieuwe eovolt vouwfietsen morning pro afternoon pro

De Eovolt Pro Reeks

De Pro reeks, gericht op een premium segment, omvat verbeteringen zoals een toename in koppel tot 45 Nm en een verhoogd bereik tot 80 km voor het Morning model.

Deze modellen zijn uitgerust met een Gates riemaandrijving en een Bafang automatisch schakelsysteem, waardoor ze niet alleen efficiënter maar ook gebruiksvriendelijker zijn. Een bijzonderheid van de Pro modellen is de mogelijkheid om een GPS-trackingapparaat, zoals een Apple Air Tag, intern op te bergen, wat een extra beveiligingslaag toevoegt tegen diefstal​​.

Technologische verbeteringen

Eovolt’s inzet voor technologische innovatie blijkt ook uit de integratie van koppelsensoren in alle 2023 en 2024 modellen. Hierdoor heb je meer controle en betere prestaties. Voor elektrische fietsen uit 2020-2022 was dit nog oké, nu zijn deze sensoren een standaard geworden​​.

Met zowel de Origins als Pro reeksen biedt Eovolt opties die aansluiten bij diverse voorkeuren en behoeften, van de casual stadsfietser tot de meer veeleisende pendelaar. Ze richten zich voornamelijk op woon-werk verkeer met openbaar vervoer, of voor stadsgebruikers die weinig opslagruimte hebben.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info