Home Nieuwe modellen Nieuw: Ellio Neo

Nieuw: Ellio Neo

De volgende generatie van Belgische Speed Pedelecs

Door Slim Abid

Ellio, de bekende Belgische fabrikant van speed pedelecs, zet een nieuwe stap met de lancering van de Ellio Neo. Gebaseerd op het succes van eerdere modellen zoals de Ellio Max en Ellio Original, biedt de Neo een frisse benadering met de nadruk op minimalisme en stadsverkeer, zonder concessies te doen aan de kracht en duurzaamheid waar het merk om bekendstaat.

Dit model markeert een belangrijk moment in Ellio’s ontwikkeling, gericht op verbetering, afwerking en een nieuw publiek terwijl het de kernwaarden van het merk behoudt.

Minimalistisch ontwerp, maximale prestaties

De Ellio Neo is ontworpen voor stadsforenzen die meer eenvoud zoeken. Voorgaande Ellio’s hadden wat veel knoppen in de cockpit, op het stuur. Deze Neo is veel simpeler.

Het strakke, moderne design weerspiegelt een “minder is meer”-filosofie, maar onder de gestroomlijnde buitenkant schuilt een zeer capabele machine. Opvallend aan deze Neo is dat Ellio hiermee evolueert naar het verbeteren en verfijnen van hun bestaande modellen.

Met een prijs van €5.495 wordt de fiets geleverd met een 800Wh-batterij, uitbreidbaar tot 1150Wh voor degenen die op zoek zijn naar een groter bereik. Daarmee gaat Ellio opnieuw op zoek naar de prijs van ‘beste prijs / kwaliteit verhouding’, want in dit gamma vind je weinig tegenstanders die gelijkaardige luxe, prestaties en rijcomfort bieden.

De fiets haalt de topsnelheid van 45 km/u (vrij makkelijk), wat hem ideaal maakt voor snel stadsverkeer. Ondanks zijn compacte formaat zit de Neo boordevol functies die het dagelijkse woon-werkverkeer vergemakkelijken.

Kleinere batterij, (nog) betere remmen

Een van de belangrijkste veranderingen in de nieuwe Ellio Neo is de keuze om de batterij kleiner te maken, wat ik persoonlijk als een groot voordeel zie. Terwijl veel merken zich richten op steeds grotere batterijen, bewijst de Neo dat dit niet altijd nodig is. Voor kortere trajecten of stadsritten biedt de standaard 800Wh-batterij (met een upgrade-optie naar 1150Wh) meer dan genoeg bereik.

Door te kiezen voor een kleinere batterij is het totale gewicht van de fiets verminderd, wat inspeelt op een van de kritiekpunten van eerdere modellen die soms als ‘te zwaar’ werden beschouwd… al heeft dit wel een positieve invloed op het rijden. Deze vereenvoudiging maakt de Ellio Neo lichter, wendbaarder en (nog) beter voor stadsgebruik.

Daarnaast profiteert de fiets van een minimalistisch ontwerp, vooral zichtbaar in het stuur en het cockpitgebied. Dit weerspiegelt een bredere focus op het vereenvoudigen van de bediening, waardoor de fiets gebruiksvriendelijker wordt en de rijervaring verbetert.

Naast deze verbeteringen heeft Ellio de remmen geüpgraded en maakt nu gebruik van Tektro hydraulische schijfremmen—een bekend en gerespecteerd merk in de fietsindustrie. Deze verandering onderstreept Ellio’s toewijding om naar gebruikersfeedback van eerdere modellen te luisteren, waarbij de remprestaties een verbeterpunt waren. Het resultaat is een fiets die niet alleen lichter en responsiever aanvoelt, maar ook betere controle en veiligheid biedt, terwijl de hoge kwaliteitsnormen van het merk behouden blijven.

Ellio Dual-Motor Technologie

Wat de Neo verder onderscheidt van anderen, is Ellio’s kenmerkende tweemotorensysteem, dat in totaal 1.500W vermogen levert. De voor- en middenmotoren werken samen en zorgen voor uitstekende stabiliteit en tractie onder verschillende wegomstandigheden.

Dit aandrijvingssysteem biedt soepele, efficiënte acceleratie, waardoor de fiets zelfs bij hoge snelheden stabiel aanvoelt. Bovendien beheert Ellio’s eigen software het automatisch schakelen, zodat de rijder zich volledig kan concentreren op de weg.

Nieuwe markten aanspreken

De Ellio Neo maakt deel uit van Ellio’s strategie om een breder scala aan fietsers aan te trekken, met name degenen die op zoek zijn naar een stijlvolle maar functionele oplossing voor stadsverkeer. Terwijl eerdere modellen zoals de Ellio Max gericht zijn op langeafstandsrijders, is de Neo perfect voor mensen die een fiets zoeken die minimalisme en topprestaties combineert. Naarmate Ellio vooruitgang boekt, zal de Neo zowel bestaande fans als nieuwe rijders aanspreken.

Ook interessant