Home Nieuwe modellen Santos komt met een B2B elektrische cargofiets met bumper

Santos komt met een B2B elektrische cargofiets met bumper

Extra bescherming voor waardevolle cargo

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

Tijdens mijn bezoek aan de Velofollies 2024 fietsbeurs, een evenement dat bekend staat om het samenbrengen van de nieuwste trends en innovaties op fietsgebied, viel mijn oog op een bijzonder merk: Santos.

Dit Nederlandse fietsenmerk, al meer dan 35 jaar een begrip in de fietswereld, presenteerde hun nieuwste aanwinst op het gebied van licht elektrische vrachtvoertuigen (LEV): een cargo fiets die direct mijn aandacht trok.

Santos en de B2B cargofiets markt

De focus van Santos op de LEV-markt resulteerde in de ontwikkeling van een simplistische long john / Flatbed cargo fiets. Deze is uitgerust met een innovatieve bak, momenteel nog een prototype, maar met een veelbelovende uitstraling.

Deze bak, licht en duurzaam, belooft een revolutie teweeg te brengen in het transport van goederen. Nog opvallender, het schuifdak dat tot 100 kg kan dragen en de bumper onderaan de bakfiets.

santos b2b cargo fiets met beschermde ultralichte bak met bumpers
santos b2b cargo fiets met beschermde ultralichte bak met bumpers
Santos bakfiets stevig kader hoge draagcapaciteit en volume

De Kracht van de Santos Cargobike

Wat direct opvalt aan de Santos cargobike, is de krachtige achterwielmotor (NeoDrive die we kennen van de speed pedelecs) die het stalen frame voortstuwt. Dit, in combinatie met een direct aan het wiel bevestigd stuurmechanisme, zorgt voor een ongeëvenaarde stuurrespons.

Santos heeft ook speciale aandacht besteed aan de bak zelf; deze is ontworpen om minimale schade op te lopen en de lading optimaal te beschermen tegen externe invloeden.

uniek bumper ontwerp om de bak volledig te beschermen tegen botsingen
uniek bumper ontwerp om de bak volledig te beschermen tegen botsingen

Een retailer, stel Coolblue of Krefel, gebruikt bakfietsen om te leveren. Deze bakfietsen botsen en lopen schade op, de retailer wil dit liever niet zien. Daarom spenderen ze heel wat geld om deze bakfietsen steeds opnieuw te bestikkeren…. Iets dat bij de Santos cargofiets met bumper en veilige bak dus niet kan gebeuren.

B2B Focus en Innovatie

Santos richt zich met deze cargobike nadrukkelijk op de zakelijke markt. De fiets en bak kunnen in maar liefst 58 verschillende kleuren worden gespoten, waardoor bedrijven hun merkidentiteit kunnen versterken.

De Santos als flatbed ook mogelijk
De Santos als flatbed ook mogelijk

De bak is opmerkelijk licht en groot (500 liter) en beschikt over een handig schuifdeksel waar tot 100 kg op kan rusten, zelfs als deze open is. Dit maakt de Santos cargobike ideaal voor bedrijven zoals Coolblue, die streven naar efficiëntie in hun logistieke processen.

Technische Innovaties

Santos heeft niet alleen aandacht besteed aan de esthetiek en functionaliteit van de bak, maar ook aan de technische aspecten van de cargobike. De fiets is uitgerust met speciale remschijven, ontworpen voor het zware werk, en biedt een platform dat in meerdere lengtes verkrijgbaar is, wat de fiets aanpasbaar maakt aan diverse zakelijke behoeften. Een uniek direct stuurgedrag via een innovatief ‘sturend voorwiel’-ontwerp maakt de cargobike bijzonder wendbaar in stedelijke omgevingen.

Unieke rechtstreekse verbinding met het wiel - Het Santos stuurwiel
Unieke rechtstreekse verbinding met het wiel - Het Santos stuurwiel

De Santos cargobike staat symbool voor de innovatieve kracht van het Nederlandse merk in de wereld van elektrische fietsen.Met zijn focus op de zakelijke markt, technische innovaties, en de modulaire en aanpasbare aard, onderscheidt deze cargobike zich duidelijk van andere spelers op de markt.

Santos blijft een merk om in de gaten te houden, vooral voor bedrijven die op zoek zijn naar duurzame en efficiënte transportoplossingen. De toekomst van stedelijke logistiek lijkt in goede handen bij Santos.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info