Home Merk nieuws De Lombardo Mondello 20 in België

De Lombardo Mondello 20 in België

Een nieuwe elektrische longtail fiets met lage opstap en duo-color fatbike banden

Door Slim Abid
Gepubliceerd: Laatste update

Lombardo, een Italiaans merk dat bekend staat om zijn innovatieve fietsontwerpen, heeft onlangs de Mondello 20 gelanceerd. Dit is niet zomaar een fiets, maar een longtail fiets met fatbike-wielen van 20 inch. Op Velofollies konden we deze van dicht bekijken.

Deze dikke banden geven de fiets niet alleen een stoer uiterlijk, maar zorgen ook voor extra volume, waardoor de 20 inch banden plotseling veel groter lijken.

Longtail met fatbike banden

Het ontwerp van de Mondello is bijzonder. Met een zeer laag zwaartepunt, dikke banden en een minimalistische uitstraling, is deze fiets een echte blikvanger. Het frame is stevig en uit één stuk gemaakt, wat bijdraagt aan een comfortabele rijervaring. De batterij is ingebouwd, maar er is ook de mogelijkheid om extra batterijen toe te voegen als accessoire of optie.

Stoer fatbike ontwerp met BMX stuur uitgebouwd tot longtail fiets
Stoer fatbike ontwerp met BMX stuur uitgebouwd tot longtail fiets

Wat opvalt aan de Mondello 20 is de dubbele poot. Op het eerste gezicht lijkt dit een zeer aangename toevoeging aan de langteelfiets.

De prijs van 2400 euro is ook zeer aantrekkelijk, mede dankzij de Bafang achterwielmotor en het gebruik van een ketting met derailleur.

Hierdoor heb je niet de luxe van een drijfriem of naafversnelling, en ontbreekt er ook een middenmotor. Dit is geen must op een longtailfiets, maar kan wel handig zijn als je veel bergop moet fietsen of extra veel gewicht wilt kunnen dragen.

Plaatsing batterij met mogelijkheid tot batterij uitbreiden
Plaatsing batterij met mogelijkheid tot batterij uitbreiden

Italiaans ontwerp

Het stuurontwerp van de Mondello 20 is ook speciaal en doet denken aan een BMX. We zagen dit stuur nog eens op Velofollies, op de MOTO2 van GASGAS. Het voorspatbord en de geveerde voorvork dragen bij aan extra rijcomfort, vooral op de hobbelige Belgische wegen. Ook de dikke banden helpen om schokken op te vangen.

We zijn benieuwd hoe deze fiets het zou doen in een van onze testritten. En waar we deze mee vergelijken,  longtailfietsen of fatbikes.

Vering en fatbike banden voor rijfomfort met te kleine spatborden voor regenachtige dagen
Vering en fatbike banden voor rijfomfort met te kleine spatborden voor regenachtige dagen

Eén ding is zeker: het voorste spatbord zal net niet genoeg water opvangen op onze regenachtige Belgische hoogdagen. Maar ondanks dit kleine minpuntje, lijkt de Lombardo Mondello 20 een zeer interessante fiets voor de echte fietsliefhebber.

We vonden deze elektrische longtail met fatbike wielen terug op de stand van DeScheemaeker. Vlak naast de KADe van het Australische merk Reid.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info