Home Nieuwe modellen Nieuw: Iweech 24 S+

Nieuw: Iweech 24 S+

Een opvallende elektrische stadfiets die gebruik maakt van AI

Door Slim Abid

IWEECH, met zijn hoofdkantoor in de bruisende havenstad Marseille, Zuid-Frankrijk, vertegenwoordigt de avant-garde van de urbane elektrische fietsen met een slimme twist.

Sinds de oprichting in 2019 heeft IWEECH zich snel op de kaart gezet als een vernieuwer in de wereld van elektrische fietsen, waarbij de nadruk ligt op intelligentie, veiligheid en stijl.

IWEECH onderscheidt zich in de markt van elektrische fietsen met een focus op intelligentie en gebruiksgemak, wat duidelijk naar voren komt in hun nieuwste model, de IWEECH 24 S+. Dit model springt eruit door zijn slimme technologieën en functies die specifiek zijn ontworpen om de fietservaring in stedelijke omgevingen te verbeteren.

Het paradepaardje van IWEECH, de 24″ S en S+, blinkt uit in het stadslandschap met zijn automatische transmissie beheerd door Smart Control AI, waardoor het fietsen intuïtief en moeiteloos wordt. De fietsen van IWEECH zijn niet alleen een toonbeeld van moderne techniek, met functies zoals een ingebouwd anti-diefstalsysteem met alarm, GPS-tracking en automatische updates.

Franse fietsmerk Iweech in de winkel in Brussel
Franse fietsmerk Iweech in de winkel in Brussel

Ontworpen voor de stad

De IWEECH 24 S+ valt op door zijn minimalistische en gestroomlijnde ontwerp biedt praktische voordelen. De compacte bouw maakt de fiets wendbaar en ideaal voor het navigeren door drukke stadsstraten. Bovendien zorgt het lichte gewicht van 20,8 kg ervoor dat de fiets gemakkelijk te vervoeren en op te bergen is.

De ontwerper woont in een appartement met een nauwe gang. Zijn fiets moest een stuur hebben dat opgeborgen kan worden, zonder dat de band meedraait. Dit is uniek aan we IWEECH fietsen. De fiets heeft een draaibare stuurpen en inklapbare pedalen. Perfect voor zeer nauwe ruimtes, maar ook op de trein of in de auto neemt het zo heel wat minder plaats in.

Slimme en krachtige prestaties

Een kernaspect van de IWEECH 24 S+ is de “Smart Control IWEECH”-technologie, die automatische versnellingen en een naadloze rijervaring biedt. Dit systeem past zich elke 100 milliseconden automatisch aan, waardoor optimale prestaties worden gegarandeerd zonder dat de rijder handmatig hoeft in te grijpen.

De AI-assistentie van de fiets houdt rijders in hun comfortzone, met een gepersonaliseerde rijervaring die zich aanpast aan individuele behoeften.

Brose motor Gates drijfriem en Enviolo Automatique versnellingsysteem
Brose motor Gates drijfriem en Enviolo Automatique versnellingsysteem

Brose & Enviolo

Om deze slimme prestaties te leveren moet je uiteraard gebruik maken van de nieuwste onderdelen. De Brose motor met 90 nm koppel is zeer krachtig en duwt deze Franse e-bike de berg makkelijk op. De carbon Gates drijfriem is onderhoudsvriendelijk, en ook de Enviolo Heavy Duty Automatic heeft amper hulp nodig.

Daarnaast heeft de fiets een bereik van 70km tot 190km op een volle lading, afhankelijk van de rijmodus. Uiteraard neem je dit met een korrel zout. Het bereik zal op volle kracht eerder ergens rond de 40 kilometer liggen. De batterij heeft 497 Wh aan capaciteit.

Ingebouwde batterij IWEECH 24S

Remmen en lichten zien er ook goed uit. Los van de onderdelen ziet  het hele ontwerp er goed uit. Schwalbe Big Apple Performance banden maken het totaalplaatje af.

Testen hebben we nog niet gedaan. We zagen hem staan in een fietswinkel in Tour&Taxis te Brussel, en zullen hier een grondige testrit inplannen.

Ook interessant