Home Nieuwe modellen Nieuw: Gocycle Family Cargo

Nieuw: Gocycle Family Cargo

De nieuwste Gocycle longtail fiets is geplanned voor 2024

Door Slim Abid

Het is best interessant dat Gocycle nu ook meedoet aan de trend van compacte longtail cargofietsen, gepland voor 2024.

Gocycle staat bekend om hun innovatieve benadering van elektrische vouwfietsen, en het lijkt erop dat ze deze lijn voortzetten met een ontwerp dat nogal afwijkt van de traditionele longtails. Vooral het feit dat deze fiets opvouwbaar is, spreekt tot de verbeelding.

Dit is niet iets wat je vaak ziet bij cargofietsen, en het roept zeker vragen op over de sterkte van het frame. Maar eerlijk gezegd, zijn we best benieuwd hoe dit in de praktijk zal uitpakken. En waar dit past, in de categorie vouwfietsen of eerder longtails.

Het concept van de Family Cargo fiets past perfect binnen Gocycle’s OneDesignDNA® filosofie, die ze nu dus uitbreiden naar een geheel nieuwe categorie. Het idee om een lichtgewicht, naadloze designfiets aan te bieden die zowel voor gezinnen als voor het vervoeren van huisdieren of goederen kan dienen, klinkt veelbelovend.

Het feit dat Richard Thorpe, de oprichter van Gocycle, vroeger een ingenieur bij McLaren was, geeft toch een zekere flair aan het geheel. Je zou kunnen zeggen dat de innovaties die we gewend zijn van hun vouwfietsen nu worden toegepast in de wereld van cargo e-bikes​​.

De CXI versie, bijvoorbeeld, lijkt alle verwachtingen te overtreffen met een gewicht van slechts 22,7 kg, wat hem aanzienlijk lichter maakt dan veel van zijn concurrenten. Dit maakt hem niet alleen makkelijker te manoeuvreren in de stad, maar ook gemakkelijker op te bergen.

Het idee dat je een longtail kunt opvouwen en onder je arm kunt meenemen, is best wel revolutionair. Met een draagvermogen van ongeveer 218 kg en de belofte van een bereik tot 80 km op een enkele lading, lijkt deze fiets zowel functioneel als innovatief​​.

De technische specificaties spreken ook tot de verbeelding: van de 500W motor (250W voor de Europese versie) tot de snel verwijderbare 375 Wh batterij. Ook de hydraulische schijfremmen, Schwalbe Moto X banden, en de dagrijverlichting zijn details die laten zien dat er goed is nagedacht over de praktische inzetbaarheid van deze fiets.

Het is duidelijk dat Gocycle een nieuwe richting inslaat met de Family Cargo fiets, en hoewel er wat vragen zijn over hoe het frame zich zal houden onder zware belasting, is de algemene nieuwsgierigheid groot. De tijd zal leren hoe deze fiets presteert in real-world tests, maar de vooruitzichten zijn zeker interessant. Het belooft een interessante toevoeging te worden aan het assortiment van Gocycle, en we kijken uit naar de officiële lancering volgend jaar.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info