Home Merken Bike 43

Bike 43

Door Slim Abid
Bike 43 longtail fietsen

Bike 43 Longtail fiets

 • Opgericht: 2017
 • Land: België
 • Assortiment: Longtail fietsen
 • Prijssegment: Premium prijssegment
 • Reputatie: Stabiele, betrouwbare en veelzijdige e-bikes speciaal ontworpen voor gezinnen
 • Uitstraling: Robuust ontwerp met nadruk op functionaliteit en veiligheid, aantrekkelijk voor stedelijke gezinnen
 • Algemene kwaliteit: Hoog, met een levenslange garantie op het frame
 • Levensduur: Gebouwd om intensief dagelijks gebruik te weerstaan, met minimale onderhoudsvereisten
 • Klantendienst: Uitstekend, met een focus op klanttevredenheid en ondersteuning
 • Dienst na verkoop: Goed, met lokale productie en assemblage in Brussel voor betere controle en kwaliteit

Wie of wat is Bike 43?

Bike 43 is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van elektrische longtail bakfietsen, specifiek gericht op gezinnen. Het bedrijf is opgericht om tegemoet te komen aan de vervoersbehoeften van stedelijke gezinnen, met een focus op duurzaamheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. De fietsen worden ontworpen in-house en geassembleerd in Brussel.

Wat maakt Bike 43 e-fietsen goed of uniek?

Bike 43 is gemaakt door ingenieurs. Hun eerste doel is gebruiksgemak, comfort, prijs / kwaliteit, en als laatste de uitstraling en wat anderen van hen denken. De fietsen zijn uniek omdat ze uitstekend zijn in gebruik. Elk onderdeel is over nagedacht, ze hebben (de langste) ervaring met longtails, en dit merk je in hoe deze fiets gebouwd is.

 • Laag zwaartepunt
 • Lang ontwerp 2 tot 3 kinderen
 • Krachtige ondersteuning, met optie voor andere motor
 • Extra krachtig en comfortabel stalen kader
 • Geintegreerde naafversnelling met ketting

Daarnaast is het ook gebouwd met lange termijn in het achterhoofd. De modulaire componenten, zoals de motor, zijn heel makkelijk te vervangen. Niets is ingebouwd of geïntegreerd om zeker te zijn dat ook na x-jaar dit onderdeel makkelijk vervangen kan worden.

Bike 43 streeft naar het maken van betrouwbare en hoogwaardige elektrische longtails die de dagelijkse transportbehoeften van gezinnen ondersteunen. De fietsen kunnen tot drie kinderen vervoeren en zijn voorzien van verschillende accessoires, zoals regen- en thermische hoezen, en bagagedragers​

Let wel op, hun doelgroep is ouders met kinderen. Zoek jij een longtail voor alternatief gebruik dan is deze niet voor jouw gebouwd. Hun visie omvat duurzaamheid, inclusiviteit en lokale productie om de ecologische voetafdruk te minimaliseren en de gemeenschap te versterken​.

Concurrenten van Bike 43

De typische longtail merken zijn hun grootste concurrenten. Het valt ook op dat de concurrentie het ontwerp van Bike 43 goed vindt, ze nemen verschillende eigenschappen over.

Enkele van deze merken: Tern, Riese & Muller, Yuba

Onze artikels over Bike 43

Bike 43 geschiedenis

Bike 43 werd opgericht in 2013 in België door Etienne De Schrijver. Het bedrijf begon met de visie om betrouwbare en hoogwaardige transportoplossingen te creëren voor stedelijke gezinnen. In de beginjaren lag de focus op het ontwikkelen van een stevige, betrouwbare bakfiets die veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken was. Het idee was om een fiets te ontwerpen die zowel kinderen als lading kon vervoeren zonder in te boeten aan rijcomfort of veiligheid.

In 2017 lanceerde Bike 43 zijn eerste modellen. Deze bakfietsen werden snel populair vanwege hun robuuste constructie en innovatieve ontwerp. De fietsen waren uitgerust met een uniek dubbel X-frame, dat extra stabiliteit en sterkte bood. Bovendien zorgde het lage zwaartepunt voor een uitstekende balans, zelfs met zware ladingen. Het bedrijf groeide gestaag en breidde zijn productaanbod uit met verschillende motoropties, waaronder Shimano en Bosch.

In 2020 introduceerde Bike 43 de gepatenteerde Foot Box System, wat extra ruimte bood voor kinderen zonder de compactheid van de fiets aan te tasten. Dit systeem maakte het mogelijk om tot drie kinderen te vervoeren op de fiets, wat een grote verbetering was voor stedelijke gezinnen. De fietsen werden ook verder aangepast met interne versnellingsnaven voor betere betrouwbaarheid en minder onderhoud. Bike 43 bleef zijn processen verfijnen en begon samen te werken met lokale ambachtslieden in Brussel voor de productie en assemblage van de fietsen.

Tegen 2022 had Bike 43 een sterke reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende fabrikanten van elektrische longtails in Europa. Ook wij verkozen hen tot beste longtailfiets.

De fietsen werden geprezen om hun duurzaamheid, gebruiksgemak en veiligheid. Het bedrijf bood een levenslange garantie op de frames, wat hun vertrouwen in de kwaliteit van hun producten onderstreepte. In 2023 vierde Bike 43 zijn 10-jarig jubileum en markeerde deze mijlpaal met speciale evenementen en promoties om hun succes te vieren.

Tijdslijn van Bike 43

 • 2013: Oprichting van Bike 43 door Etienne De Schrijver in België.
 • 2014-2016: Ontwikkeling van de eerste prototypes en verfijning van het ontwerp.
 • 2017: Lancering van de eerste commerciële modellen van Bike 43.
 • 2018: Uitbreiding van het productaanbod met verschillende motoropties.
 • 2019: Introductie van interne versnellingsnaven voor betere betrouwbaarheid.
 • 2020: Innovatie met de introductie van de gepatenteerde Foot Box System.
 • 2021: Samenwerking met lokale ambachtslieden in Brussel voor productie en assemblage.
 • 2022: Versterking van de marktpositie en erkenning voor duurzaamheid en kwaliteit.
 • 2023: Viering van het 10-jarig jubileum met speciale evenementen en promoties.

Bike 43 contact en garantie

Bike 43 biedt een levenslange garantie op de frames voor de oorspronkelijke eigenaars. Deze garantie dekt defecten bij normaal gebruik en getuigt van de hoge kwaliteit en duurzaamheid van hun producten. De garantie is niet overdraagbaar en dekt geen professioneel gebruik​.

Voor vragen of ondersteuning kunnen klanten terecht op de officiële website van Bike 43, waar een contactformulier beschikbaar is. Het bedrijf heeft ook een zeer uitgebreide FAQ-sectie en biedt handleidingen aan voor gebruikers​.