Home Merken TERN

TERN

Door Slim Abid
Tern elektrische fietsen

Tern Bicycles

Opgericht: 2011
Land: Taiwan
Assortiment: Elektrische fietsen, cargofietsen en vouwfietsen
Prijssegment: Middel tot hoog prijssegment
Reputatie: Innovatief merk met een sterke focus op duurzaamheid en kwaliteit
Uitstraling: Hoogwaardige constructie, modern en functioneel design
Algemene kwaliteit: Uitstekend, met meerdere design awards als bewijs
Levensduur: Lange levensduur, ondersteund door positieve klantrecensies en weinig klachten op lange termijn
Klantendienst: Goed
Dienst na verkoop: Goed

Wie of wat is Tern?

Tern Bicycles werd in 2011 opgericht door Florence Shen en Joshua Hon in Taiwan. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de markt voor elektrische fietsen, cargofietsen en vouwfietsen. Vooral de longtail fiets, de GSD 10 van Tern is enorm populair, maar ook de vouwfietsen trekken veel aandacht.

Het hoofdkantoor van Tern bevindt zich in Taipei, Taiwan, met vestigingen in de Verenigde Staten, China, Finland, en het Verenigd Koninkrijk, wat hun wereldwijde bereik versterkt

Wat maakt Tern fietsen goed of uniek?

Tern is duur, maar je krijgt er heel wat voor in ruil. Betrouwbare elektrische componenten van Bosch, maar ook de bouwkwaliteit is uitzonderlijk goed. Tern is gemaakt om lang mee te gaan en nooit (of amper) problemen te hebben. Hun ontwerpen richten zich op niche-problemen. Ze willen mobiliteit met de fiets perfectioneren.

 • Innovatief Design en Functionaliteit: De fietsen zijn ontworpen met een focus op gebruiksgemak, duurzaamheid en veelzijdigheid. Bijvoorbeeld, modellen zoals de HSD en Vektron combineren compacte vouwmogelijkheden met krachtige elektrische ondersteuning, wat ze ideaal maakt voor stedelijk gebruik.
 • Duurzaamheid en Kwaliteit: Tern fietsen zijn gebouwd om lang mee te gaan, met hoogwaardige materialen en vakmanschap. Het bedrijf heeft meerdere design awards gewonnen, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun producten bevestigt..
 • Breed niche assortiment: Tern biedt een breed scala aan (e)fietsen, van compacte vouwfietsen zoals de BYB en Verge, tot robuuste cargofietsen zoals de GSD en HSD. Ze spelen veel in op niches, Tern verkoopt geen ‘gewone’ elektrische fietsen​.
 • Klantgerichtheid en Service: Tern heeft een sterke reputatie op het gebied van klantenservice en ondersteuning na verkoop. Het uitgebreide netwerk van dealers en servicecentra wereldwijd zorgt ervoor dat klanten snel en effectief geholpen kunnen worden met reparaties en onderhoud​.

Onze artikels over Tern

Tern elektrische fietsen

Tern’s assortiment beslaat diverse soorten e-bikes, waaronder cargofietsen en vouwfietsen, ontworpen om te voldoen aan de behoeften van uiteenlopende gebruikersgroepen. Modellen zoals de GSD, de nieuwe Orox, HSD, NBD, Quick Haul, Vektron, BYB, Verge, Link, en Eclipse getuigen van Tern’s toewijding aan veelzijdigheid en gebruiksgemak​​.

Innovatie en Duurzaamheid Hand in Hand

De HSD en Vektron modellen staan centraal in Tern’s aanbod, geprezen om hun compactheid, efficiënte elektrische ondersteuning en praktische functies zoals geïntegreerde rekken en verlichting. Deze fietsen zijn ideaal voor stadsforenzen en diegenen die zoeken naar een handige, opvouwbare e-bike.

De HSD-modellen, met een focus op eenvoud en onderhoudsgemak, en de Vektron-serie, bekend om zijn betaalbaarheid en compacte vouwformaat, benadrukken Tern’s streven naar toegankelijkheid zonder in te boeten aan functionaliteit of kwaliteit​​​​.

Betaalbaarheid Ontmoet Kwaliteit

Tern positioneert zich in het middel tot hoog prijssegment, wat hun focus op kwaliteit, innovatie, en duurzaamheid weerspiegelt. De prijsklasse varieert aanzienlijk over de verschillende modellen en series, waardoor er voor elk budget een kwalitatieve optie beschikbaar is.

Binnen het gamma van Tern vind je meestal twee versies (of meer) van hetzelfde product. Hier zijn opties om de fiets meer aan te passen aan je gebruik, maar ook accessoires aankopen zijn mogelijk.

De Verge serie, bijvoorbeeld, biedt een mix van snelheid en draagbaarheid met prijzen die variëren van $900 tot $1,500, terwijl de Link serie meer betaalbare opties biedt, variërend van $450 tot $800​​​​. Kijken we verder dan zien we de GSD 10, topgamma longtail, met een prijs van ongeveer 8000 euro (met accessoires) in het hoogste prijssegment plaatsnemen.

Elektrische gamma van Tern

Tern Bicycles staat bekend om zijn innovatieve aanbod aan elektrische fietsen, die uiteenlopen van vouwfietsen en cargofietsen tot compacte stadsfietsen. In hun aanbod voor 2023-2024 vind je modellen die zowel op het gebied van vervoer van personen als goederen uitblinken, met een sterke nadruk op duurzaamheid, gebruiksgemak en rijcomfort.

Elektrische longtails van Tern

Tern GSD S10

Prijs: €5.199 (Dual battery)

De GSD S10 is ontworpen voor zware ladingen en lange afstanden. Voorzien van een Bosch Cargo Line motor, een dubbele batterijsysteem en een Shimano Deore 1×10-speed versnellingssysteem, biedt het model tot 195 km bereik. Het beschikt over 20″ wielen en een robuuste constructie, ideaal voor gezinsvervoer en zware belading.

Tern GSD S00 LX

Prijs: €6.599 (Dual battery)

De GSD S00 LX combineert kracht met duurzaamheid dankzij de Bosch Cargo Line motor, Enviolo SP naaf en Gates CDX Belt Drive. Het biedt een bereik tot 206 km en is ontworpen om zware lasten en meerdere passagiers te vervoeren.

Tern GSD R14

Prijs: €8.199 (Dual battery)

Het toppunt van Tern’s cargofietsen, met een Rohloff Speedhub, elektronische schakeling en een Gates CDX Belt Drive. De GSD R14 biedt ongeëvenaarde veelzijdigheid en is geschikt voor zware ladingen met een bereik tot 206 km.

Tern Orox S12 en R14

Prijs: €5.999, R14: €7.499

De Tern Orox is ontworpen voor avontuur en veelzijdigheid, met de S12 die een Shimano 12-speed aandrijflijn heeft en de R14 die een Rohloff 14-speed interne naaf gebruikt. Beide modellen zijn voorzien van de Bosch Performance Line CX motor en kunnen worden uitgerust met een dubbele batterij voor een bereik tot 200 km.

Tern Midtails

Tern Quick Haul P9

Prijs: €3.099

De Quick Haul P9 biedt veelzijdigheid en praktische toepasbaarheid, ideaal voor stadsritten. Het model beschikt over een Bosch Performance Line Cruise motor en een Shimano Alivio 9-speed versnellingssysteem, en kan zware ladingen aan dankzij het lage zwaartepunt.

Tern Quick Haul D8

Prijs: €2.799

Met een Bosch Active Line Plus motor en een Shimano Altus 8-speed versnellingssysteem, biedt de Quick Haul D8 een betrouwbare en betaalbare optie voor stedelijke rijders. Het heeft een ladingcapaciteit van 50 kg op de achterdrager en optioneel 20 kg op de voordrager.

Elektrische Stadsfietsen

Tern NBD P8i

Prijs: €3.199

De NBD P8i heeft een ultra-lage instap en een laag zwaartepunt voor betere balans en manoeuvreerbaarheid. Uitgerust met een Bosch Active Line Plus motor en een Shimano Nexus 8-speed interne naaf, biedt deze fiets comfort en betrouwbaarheid voor stedelijke ritten.

Elektrische Vouwfietsen

Tern Vektron S10

Prijs: €3.799

De Vektron S10 is perfect voor forenzen die een compacte en krachtige vouwfiets nodig hebben. Het beschikt over een Bosch Performance Line motor en een 400 Wh batterij, met een soepel vouwmechanisme dat ideaal is voor openbaar vervoer.

Tern Vektron Q9

Prijs: €3.499

De Vektron Q9 biedt een comfortabele rit met een Bosch Active Line Plus motor en een Shimano Alivio 9-speed derailleur. Het model is eenvoudig op te vouwen en te vervoeren, waardoor het ideaal is voor stadsritten.

Tern Verge X11

Prijs: €2.699

De Verge X11 is ontworpen voor snelheid en prestaties, met 451 wielen, een SRAM Force 1 crankstel, en T-Tuned™ geometrie. Het model biedt een comfortabele en stabiele rit, zelfs bij hoge snelheden.

Tern Verge P10

Prijs: €1.999

De Verge P10 combineert snelheid en comfort, met 451 wielen en een aerodynamische T-Tuned™ geometrie. Het is ideaal voor rijders die op zoek zijn naar een snelle en compacte vouwfiets.

Tern Node D8

Prijs: €1.299

De Node D8 biedt het comfort van een full-size fiets met het gemak van een vouwfiets. Het model heeft 24″ wielen en een robuust frame, wat zorgt voor een comfortabele rit in de stad.

Geschiedenis van Tern Bicycles

Tern Bicycles is een merk dat in korte tijd een belangrijke speler is geworden op de markt voor vouwfietsen en elektrische fietsen. Opgericht in 2011 door Florence Shen en Joshua Hon, heeft Tern zich snel ontwikkeld tot een bedrijf dat bekend staat om zijn innovatie, duurzaamheid en kwaliteit.

Met een hoofdkantoor in Taiwan en een globale aanwezigheid, inclusief kantoren in de Verenigde Staten, Noord-Europa, Azië en het Verenigd Koninkrijk, heeft Tern een missie om duurzame vervoersoplossingen te bieden die de manier waarop mensen leven en bewegen, veranderen​​.

Tern’s fietsen zijn ontworpen met het oog op stadsbewoners en forenzen, waarbij ongeveer de helft van hun assortiment uit elektrische fietsen bestaat. Deze e-bikes worden geroemd om hun lichte gewicht, compactheid en de integratie van hoogwaardige onderdelen zoals Bosch-aandrijvingen en hydraulische schijfremmen. Het aanbod varieert van cargo bikes die het gebruik van auto’s verminderen tot endurance vouwmodellen geschikt voor complexe woon-werkverkeer​​.

Tern’s reis begon met een visie om de manier waarop mensen zich verplaatsen te transformeren, door de grenzen van traditionele fietsontwerpen te verleggen. Hun innovatieve aanpak heeft meerdere designprijzen in de wacht gesleept​​.

Timeline van Tern fietsen

 • 2011: Oprichting van Tern door Florence Shen en Joshua Hon in Taipei, Taiwan​​.
 • 2012: Lancering van de eerste serie vouwfietsen, waaronder de populaire Verge en Link modellen​.
 • 2013: Tern ontvangt de Eurobike Award voor het ontwerp van hun vouwfietsen​.
 • 2015: Introductie van de Vektron, een compacte elektrische vouwfiets met Bosch-motor​​.
 • 2017: Lancering van de GSD, een krachtige cargofiets ontworpen voor zware ladingen​.
 • 2018: Tern ontvangt de iF Design Award en de Red Dot Design Award voor hun innovatieve fietsonwerpen​ (Wikipedia)​.
 • 2019: Introductie van de HSD, een compacte en veelzijdige elektrische fiets​ (Tern Bicycles)​.
 • 2020: Lancering van de BYB, de kleinste vouwfiets in hun assortiment)​.
 • 2021: Tern viert hun 10-jarig jubileum en introduceert verbeteringen aan bestaande modellen​​.
 • 2022: Introductie van de vernieuwde HSD S11 met geavanceerde Bosch Performance Line Sport motor en Shimano XT 11-speed drivetrain​.
 • 2023: Lancering van de Tern GSD S10 en S00 modellen, met verbeterde transmissiesystemen en hogere laadcapaciteiten, waardoor deze modellen nog geschikter zijn voor zware stedelijke logistiek​.
 • 2024: Introductie van de Tern Orox, een robuuste elektrische fiets met Bosch Performance Line CX motor, geschikt voor zowel stadsverkeer als off-road gebruik.

Tern garantie en dienst na verkoop

Tern Bicycles biedt een garantie die gericht is op de oorspronkelijke koper van hun fietsen, waarbij defecten in materialen en vakmanschap gedekt zijn. De garantievoorwaarden verschillen enigszins op basis van het type weg waarvoor het fietsmodel is ontworpen:

 1. Basisgarantie: Voor de meeste onderdelen van de fiets, zoals het frame, de stuurpen en de vork, biedt Tern een garantie van vijf jaar. Tern- of BioLogic-merkonderdelen en componenten worden gedekt door een garantie van één jaar. Onderdelen of componenten van andere fabrikanten vallen onder de garantievoorwaarden van die specifieke fabrikant​​​​.
 2. Uitgebreide 10-jarige garantie: Wanneer je je registreert voor Tern Care binnen 30 dagen na aankoop, wordt de garantie op het frame, de stuurpen en de vork uitgebreid tot 10 jaar. Dit aanbod geldt alleen voor de originele koper en de fiets moet door een geautoriseerde Tern-dealer zijn geassembleerd op het moment van aankoop​​​​.

Er zijn specifieke voorwaarden en uitsluitingen van toepassing, waaronder schade door oneigenlijk gebruik, normale slijtage, commercieel gebruik en modificaties die niet overeenkomen met de productspecificaties of bedoelingen van Tern. De eigenaar is verantwoordelijk voor het volgen van onderhoudsschema’s en het stopzetten van het gebruik van de fiets bij het bekend worden van een productdefect. Garantieclaims moeten worden ingediend via een geautoriseerde Tern-dealer of exclusieve distributeur, en een bewijs van aankoop is vereist​​​​.

Tern contacteren

Om contact op te nemen met Tern Bicycles voor ondersteuning of garantieclaims, kun je hun ondersteuningspagina bezoeken: Tern Support.

Hier vind je specifieke instructies voor het indienen van een claim, informatie over het registreren van je fiets voor Tern Care en details over het vinden van een geautoriseerde dealer. Voor directe communicatie kun je overwegen om contact op te nemen via hun sociale mediakanalen, die te vinden zijn op hun website.

Helaas wordt directe contactinformatie zoals een e-mailadres of telefoonnummer niet expliciet vermeld, maar veel van je vragen kunnen worden beantwoord of doorverwezen via de ondersteuningspagina​​.

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info