Home Merken Bergamont

Bergamont

Door Slim Abid
Bergamont elektrische fietsen

Bergamont elektrische fietsen

 • Opgericht: 1993
 • Land: Duitsland
 • Assortiment: E-bikes voor verschillende doeleinden zoals cargo, sport, woon-werkverkeer, en trekking. Belangrijke modellen zijn de E-Cargoville Bakery, E-Trailster, E-Horizon, en E-Ville.
 • Prijssegment: Midden- tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Gerespecteerd merk uit Duitsland, bekend om zijn robuuste en innovatieve ontwerpen die duurzaamheid en stedelijke mobiliteit bevorderen​.
 • Uitstraling: Creatief en robuust, met een sterke nadruk op duurzame mobiliteit en innovatieve technologie.
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met geavanceerde technologieën zoals Bosch-motoren en hoogwaardige materialen die zorgen voor langdurige prestaties en betrouwbaarheid​​.
 • Levensduur: Hoog, dankzij het gebruik van duurzame materialen en de focus op betrouwbaarheid en veiligheid.
 • Klantendienst: Uitstekend, met een sterke nadruk op klanttevredenheid en uitgebreide garantievoorwaarden.
 • Dienst na verkoop: Uitstekend​

Wie of wat is Bergamont ?

Bergamont is een toonaangevende Duitse fietsmerk gevestigd in de creatieve en levendige wijk St. Pauli in Hamburg. Het bedrijf werd opgericht in 1993 door Stefan Berkes en heeft zich ontwikkeld van een kleine werkplaats tot een belangrijke speler in de internationale fietsindustrie.

Bergamont staat bekend om zijn innovatieve en duurzame fietsen, die ontworpen zijn om de stedelijke mobiliteit te verbeteren en te verduurzamen. Ze maken onderdeel uit van de Ludo Groep.

Wat maakt Bergamont e-fietsen goed of uniek?

Bergamont staat bekend om zijn hoge kwaliteitsstandaarden en innovatieve ontwerpen. De fietsen zijn uitgerust met geavanceerde technologieën zoals krachtige Bosch-motoren en geïntegreerde batterijen. Het merk legt een sterke nadruk op duurzaamheid en veiligheid, wat zorgt voor betrouwbare en duurzame fietsen​.

Wat Bergamont uniek maakt, is de sterke verbinding met de creatieve energie van St. Pauli, Hamburg. Deze invloed is zichtbaar in hun innovatieve en vaak gedurfde ontwerpen. Daarnaast heeft Bergamont een breed scala aan fietsen die verschillende behoeften en voorkeuren bedienen, van e-cargofietsen tot high-performance e-mountainbikes.

Een mogelijk nadeel van Bergamont fietsen is hun prijspunt, dat vaak in het midden- tot hoge segment ligt, wat ze minder toegankelijk maakt voor budgetbewuste consumenten.

Bergamont e-bikes van 2024

Bergamont E-Ville

Een stedelijke e-bike ontworpen voor dagelijkse pendelaars, met een sterke nadruk op comfort en stijl. Voorzien van een geïntegreerde Bosch motor en accu voor een soepele en stille rit.

Bergamont E-Vitess

Speciaal ontwikkeld voor woon-werkverkeer, deze e-bike combineert een lichtgewicht ontwerp met een krachtige TQ-HPR50 motor en een 360 Wh batterij. Ideaal voor lange afstanden en stadsritten met maximale zichtbaarheid dankzij geïntegreerde verlichting.

Bergamont E-Sweep

Een veelzijdige e-bike, perfect voor zowel stadsgebruik als recreatieve ritten. Uitgerust met een Mahle Hub Drive systeem en een verborgen batterij, biedt het een minimalistisch ontwerp en licht gewicht.

Bergamont Paul-E & Hans-E

Deze modellen zijn ontworpen als elektrische mountainbikes met de nadruk op prestaties en duurzaamheid. Voorzien van Bosch Performance Line motoren en robuuste frames, geschikt voor ruig terrein.

Bergamont Cargoville LJ, LT, Bakery

E-cargobikes voor zware ladingen. De LJ en LT modellen zijn ideaal als longtail modellen voor dagelijks gebruik, terwijl de Bakery specifiek ontworpen is voor leveringen en stedelijke logistiek. Alle modellen beschikken over krachtige Bosch motoren en ruime laadmogelijkheden.

Bergamont sportieve elektrische fieten

 • E-Horizon: Een e-trekking fiets, ideaal voor lange ritten en diverse terreinen. Met een Bosch Performance Line motor en een grote 625 Wh PowerTube accu, biedt het een uitstekende actieradius en comfort.
 • E-Trailster: Een krachtige e-mountainbike voor trailrijden en enduro. Uitgerust met een Bosch Performance Line CX motor en hoogwaardige RockShox vering, perfect voor avontuurlijke ritten.
 • E-Revox: Een hardtail e-mountainbike die uitblinkt in design en integratie. Voorzien van een Bosch Performance Line CX motor en een stevige constructie, ideaal voor uitdagende off-road parcours.
 • E-Grandurance: Een e-gravelbike voor zowel asfalt als gravel. Met een lichtgewicht TQ-HPR50 motor en geavanceerde Shimano componenten, biedt deze fiets veelzijdigheid en prestaties op uiteenlopende terreinen.

Concurrenten van Bergamont

Giant biedt een breed scala aan e-bikes, waaronder stadsfietsen, trekkingfietsen en mountainbikes. Hun modellen zijn bekend om hun innovatieve technologie en betrouwbaarheid​.

Trek heeft een sterke reputatie in zowel de traditionele als de elektrische fietsenmarkt. Ze bieden hoogwaardige e-bikes aan die gericht zijn op prestaties en duurzaamheid, geschikt voor zowel stedelijk gebruik als off-road avonturen​​.

Haibike is gespecialiseerd in sportieve e-bikes, met een focus op e-mountainbikes. Ze staan bekend om hun robuuste ontwerpen en krachtige motoren, die ideaal zijn voor veeleisende terreinen​​.

Riese & Muller merk staat bekend om zijn premium e-bikes, vaak voorzien van innovatieve technologie en hoge prestaties. Ze richten zich op verschillende segmenten zoals stedelijk vervoer, trekking en cargobikes​.

Scott biedt een breed scala aan e-bikes, waaronder sportieve modellen en comfortabele stadsfietsen. Ze zijn bekend om hun lichte constructie en geavanceerde technologie​​.

Orbea produceert hoogwaardige e-bikes met een focus op zowel esthetiek als prestaties. Hun assortiment omvat e-mountainbikes, gravelbikes en stadsfietsen​)​.

Onze artikels over Bergamont

Bergamont geschiedenis

Bergamont werd opgericht in 1993 in Hamburg door Stefan Berkes. Begonnen als een kleine werkplaats, groeide het merk snel dankzij de innovatieve ontwerpen en de focus op kwaliteit en duurzaamheid.

In 2015 werd Bergamont overgenomen door Scott Sports SA, wat de groei en de technologische ontwikkeling van het merk verder stimuleerde. De creatieve energie van St. Pauli heeft altijd een grote invloed gehad op het ontwerp en de ethos van Bergamont fietsen.

Tijdslijn van Bergamont

 • 1993: Oprichting van Bergamont door Stefan Berkes in Hamburg.
 • 1995: Eerste serieproductie van fietsen begint.
 • 2001: Uitbreiding van het productassortiment en intrede in de internationale markt.
 • 2015: Overname door Scott Sports SA.
 • 2023: Introduceert meerdere nieuwe e-bike modellen zoals de E-Trailster en E-Cargoville series.
 • 2024: Bergamont blijft innoveren en breidt zijn assortiment verder uit​.

FAQ over Bergamont

Welke soorten fietsen biedt Bergamont aan?

Bergamont biedt een breed scala aan fietsen, waaronder:

 • E-Cargofietsen: Bijvoorbeeld de E-Cargoville Bakery Elite, ideaal voor stedelijke vrachtvervoer met hoge laadcapaciteit en krachtige motoren.
 • E-Mountainbikes: Zoals de E-Trailster 150 Elite, ontworpen voor all-mountain gebruik met uitstekende vering en robuustheid.
 • E-Trekkingfietsen: De E-Horizon series, zoals de E-Horizon Tour 500 en de E-Horizon Elite 6 Belt, geschikt voor lange afstanden en dagelijks gebruik.
 • Stadsfietsen: Bijvoorbeeld de E-Ville Edition, een gebruiksvriendelijke stadsfiets met lage instap en volledige uitrusting voor dagelijks gebruik​.

Wat zijn de nieuwste modellen van Bergamont in 2024?

De nieuwste modellen van Bergamont in 2024 omvatten:

 • E-Horizon Elite 6 Belt: Een veelzijdige e-trekkingfiets met krachtige Bosch Performance Line CX motor en onderhoudsarme riemaandrijving, ideaal voor lange afstanden en dagelijks gebruik.
 • E-Horizon N5E FH 500: Een sportieve e-bike met Shimano Nexus 5 naafversnelling en een krachtige Bosch Performance Line motor, geschikt voor zowel dagelijks woon-werkverkeer als lange fietstochten.
 • E-Ville Edition: Een gebruiksvriendelijke stadsfiets met lage instap en volledige uitrusting voor stedelijk gebruik, inclusief Bosch Performance Line CX aandrijving en geïntegreerde batterij​ .

Waar kan ik een Bergamont fiets kopen en laten onderhouden?

Bergamont fietsen zijn verkrijgbaar bij een netwerk van erkende dealers en fietsenwinkels. Deze winkels bieden ook diensten zoals fietsfinanciering en verzekering, evenals professionele onderhouds- en reparatieservices​.

Zijn Bergamont fietsen geschikt voor lange afstanden en recreatief gebruik?

Ja, veel Bergamont modellen zijn speciaal ontworpen voor lange afstanden en recreatief gebruik. Modellen zoals de E-Horizon Tour 500 en de E-Horizon Elite 6 Belt bieden comfortabele zithoudingen, krachtige ondersteuning, en een groot bereik, waardoor ze ideaal zijn voor lange fietstochten en recreatieve ritten. Deze fietsen zijn uitgerust met geveerde voorvorken en comfortabele zadels om schokken en trillingen te absorberen, wat bijdraagt aan een prettige rijervaring tijdens lange ritten​

Bergamont contact en garantie

Bergamont biedt uitgebreide garantievoorwaarden voor hun fietsen, wat zorgt voor extra zekerheid voor de klant. De garantie omvat doorgaans:

Frame: 5 jaar garantie op het frame van de fiets.

Onderdelen: 2 jaar garantie op componenten en elektrische systemen zoals motor en batterij.

Contact: Voor garantieclaims en klantenservice kunnen klanten terecht bij de officiële Bergamont dealers of contact opnemen via de website van Bergamont. Hier kunnen klanten ook de dichtstbijzijnde dealer vinden en vragen stellen over producten en service​.