Home Merken Ape Ryder

Ape Ryder

Door Slim Abid
ape ryder fatbikes

Ape Ryder fatbikes

 • Opgericht: 2023
 • Land: Turkije
 • Assortiment: Elektrische fatbikes
 • Prijssegment: Gemiddeld
 • Reputatie: Jong dynamisch merk dat sterk gericht is op prijs / kwaliteit
 • Uitstraling: Stijlvol en modern ontwerp met aandacht voor prestaties
 • Algemene kwaliteit: Gemiddeld
 • Levensduur: Jong merk, voorlopige feedback suggereert duurzaamheid en betrouwbaarheid
 • Klantendienst: Goed
 • Dienst na verkoop: Goed

Wie of wat is Ape Ryder?

Ape Ryder is een relatief nieuwe speler in de markt voor elektrische fietsen, opgericht in januari 2023. Met hun wortels in de MJ Group, die in 2004 in Turkije werd opgericht, heeft Ape Ryder zich snel gevestigd in Europa en de VS.

Ape Ryder staat voor een coole lifestyle. Hun fatbike ontwerpen leunen aan tegen die van een stoere brommer. Daarnaast hebben ze ook een mountainbike met fatbike banden.

Ape Ryder zet zich in voor duurzaamheid en draagt bij aan milieu-initiatieven, waaronder het planten van mangrovebomen voor elke verkochte fiets.

Wat maakt Ape Ryder goed of uniek?

Ape Ryder fatbikes zijn van goede kwaliteit en bevinden zich in een betaalbaar prijssegment. Het zijn niet de meest premium fatbikes, ze richten zich op prijs / kwaliteit. Hun ontwerpen zijn stijlvol, met krachtige ondersteuning en veel rijcomfort.

De fietsen zijn uitgerust met afneembare batterijen, een sterk kader en krachtige e-steun in het achteriwel. Hun fatbikes bieden een comfortabele rit dankzij grote wielen en aanwezige vering.

Ape Ryder fatbikes van 2024

Bonobo

De Bonobo is een veelzijdige e-bike ontworpen voor avontuurlijke rijders. Met zijn 250W motor en een topsnelheid van 25 km/u, is deze fiets geschikt voor zowel stedelijk gebruik als off-road avonturen. De Bonobo heeft een bereik van 95 km dankzij de 48V 21AH batterij en is uitgerust met 20″ x 4,5″ dikke banden die geschikt zijn voor verschillende terreinen.

MD10 Pro

De MD10 Pro is een veelzijdige e-bike die ontworpen is voor dagelijks comfort en gebruik op diverse terreinen. Het heeft een 250W motor en dubbele vering, wat zorgt voor een soepele rit. De fiets is uitgerust met een verwijderbare in-frame batterij, wat het opladen eenvoudig maakt.

We hebben die ook volledig kunnen testen. De volledige review van de MD10 lees je hier.

A10

De A10 is een andere veelzijdige optie in het gamma van Ape Ryder, met geavanceerde kenmerken en compromisloze prestaties. De A10 biedt een uitzonderlijke rijervaring met een focus op zowel esthetiek als functionaliteit.

DC20

Een brommerachtige fatbike met kadervering. Lees hier de review van de DC20.

Buffalo F / E / M

Een Fatbike mountainbike of mountainbike met fatbike banden. De F variant beschikt over een achterwielmotor, deze hebben we getest. De Buffalo M heeft een middenmotor. Deze is ook meer geschikt voor het mountainbiken. Met de E variant is er ook een model met normale mountainbike banden.

Concurrenten van Ape Ryder

Onder de Fatbike merken vinden we Stoer, Knaap, Astonic, RKS, Phatfour en La Souris, terwijl andere concurrenten zoals Super73 en Ruff Cycles ook een sterke aanwezigheid hebben. Daarnaast zijn er goedkopere merken zoals Ouxi en andere op platforms zoals bol.com.

Onze artikels over Ape Ryder

Ape Ryder geschiedenis

Ape Ryder is een nieuw merk in de elektrische fietsindustrie, opgericht in januari 2023. Het merk is ontstaan uit de MJ Group, die in 2004 in Turkije werd opgericht en bekend staat om hun elektrische (en niet elektrische) brommers.

De eerste modellen werden in de Verenigde Staten verkocht, maar door de populariteit van fatbikes is dit overgewaaid naar Europa. Ape Ryder fatbikes worden in België, maar vooral Nederland, gekocht.

Ape Ryder combineert deze sterke basis met een moderne benadering van duurzaamheid en technologie, wat blijkt uit hun samenwerking met SeeTrees voor wereldwijde herbebossing.

Tijdslijn van Ape Ryder

 • 2004: Oprichting van de MJ Group in Turkije.
 • 2023: Lancering van het merk Ape Ryder. Eerste keer op Velofollies in Kortrijk.
 • 2024: Introductie en uitbreiding van het gamma e-bikes in België en Nederland.

FAQ over Ape Ryder

Kenmerken van de Ape Ryder Buffalo-E

De Ape Ryder Buffalo-E is een elektrische fatbike uitgerust met een 250W motor, 36V 10AH batterij en 27.5 inch wielen. Deze fiets heeft een bereik van 65-80 km per lading en een topsnelheid van 25 km/u.

Het lijkt op een fully, een volledig geveerde mountainbike, en is voorzien van voor- en achter schijfremmen, een LCD-display en hoogwaardige materialen zoals een stalen frame en Shimano versnellingssysteem​​. Het opvallendste kenmerk zijn uiteraard de fatbike banden.

Veiligheidsfuncties Ape Ryder fatbikes?

Ape Ryder fatbikes zijn uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties zoals hydraulische schijfremmen, heldere koplampen, en een LCD-display om de snelheid en batterijstatus te monitoren. De fietsen zijn ontworpen met oog voor veiligheid en duurzaamheid, wat zorgt voor een betrouwbare rijervaring in diverse omstandigheden​.

Hoe lang duurt Ape Ryder batterij opladen?

Het opladen van een Ape Ryder batterij duurt doorgaans tussen de 5-7 uur, afhankelijk van de batterijcapaciteit en het specifieke model. De batterijen zijn verwijderbaar, waardoor je ze gemakkelijk binnenshuis kunt opladen​​.

Onderhoud voor Ape Ryder fatbikes?

Het is belangrijk om de banden op de juiste druk te houden, de ketting regelmatig te smeren en de remmen te controleren op slijtage. Daarnaast moeten de batterijen niet worden blootgesteld aan extreem hoge temperaturen en moeten ze periodiek worden gecontroleerd op hun laadcapaciteit om een optimale levensduur te garanderen​.

Ape Ryder contact en garantie

Ape Ryder biedt twee jaar wettelijke garantie op hun elektrische fietsen. Voor specifieke informatie over garantievoorwaarden kunnen klanten de officiële website van Ape Ryder raadplegen of contact opnemen met de klantenservice. Ape Ryder heeft ook een netwerk van dealers voor service en ondersteuning.

Contactinformatie: