Home Merken Ouxi

Ouxi

Door Slim Abid
ouxi fatbikes

Ouxi Fatbikes

 • Opgericht: 2010
 • Land: China
 • Assortiment: Elektrische fietsen, variërend van vouwfietsen tot fatbike fietsen
 • Prijssegment: Lagere tot middelhoge prijssegment
 • Reputatie: Betaalbaar merk met gemengde beoordelingen; gewaardeerd voor kracht en stijl, maar vaak bekritiseerd om kwaliteit en betrouwbaarheid
 • Uitstraling: Retro motorfiets-geïnspireerde ontwerpen, aantrekkelijk maar soms ten koste van duurzaamheid
 • Algemene kwaliteit: Wisselend, met klachten over bouwkwaliteit en betrouwbaarheid van onderdelen
 • Levensduur: Gezien de prijsklasse en meldingen van kwaliteitsproblemen, kan de levensduur variëren
 • Klantendienst: Gemengde beoordelingen; sommige gebruikers melden problemen met ondersteuning en beschikbaarheid van onderdelen
 • Dienst na verkoop: Probleematisch, met frequente klachten over de after-sales service en moeilijkheden bij het verkrijgen van vervangende onderdelen

Wie of wat is Ouxi?

Ouxi is een merk dat in 2010 werd opgericht en oorspronkelijk bekend stond om de productie van hoverboards en tweewielige elektrische scooters. Sinds 2019 richt Ouxi zich op de markt voor elektrische fietsen. Het merk is eigendom van Shenzhen HTOMT Technology Co., Ltd., gevestigd in Shenzhen, China. Ouxi’s missie is om stedelijke forenzen effectieve en avontuurlijke e-bikes te bieden tegen betaalbare kosten, met als doel een schone en toegankelijke toekomst voor persoonlijke mobiliteit te creëren.

Wat maakt Ouxi fatbikes goed of uniek?

Uniek aan Ouxi is hun aankoopprijs. Deze behoren tot het laagste prijssegment, al heeft Ouxi ook iets performantere modellen die iets duurder zijn. Het probleem met dit merk is dat er niemand echt achter zit…. de toestellen komen rechtstreeks uit de fabriek en worden in massa’s verscheept.

Een (echte) contact persoon, adres of email van Ouxi vinden is ons bijvoorbeeld niet gelukt. Heb jij dan problemen met je goedkope fatbike…. los ze dan maar zelf op, of zo lijkt het ten minste. Veel gebruikers melden problemen met de bouwkwaliteit, zoals slecht passende onderdelen en gebrekkige remmen. De meegeleverde gereedschappen en instructies worden vaak als onvoldoende beoordeeld.

Deze fatbike merken zonder gezicht worden ook vaak het probleem van de markt genoemd. Ze zijn makkelijk op te drijven, gaan snel kapot en zijn gebouwd met prijs (en zeker niet kwaliteit) in het achterhoofd. Na enkele jaartjes gebruik blijf je vooral met veel afval over. Dit merk wordt ook vaak als voorbeeld gebruikt als model dat ‘de markt kapot maakt’ of ‘oneerlijke concurrentie drijft’. Ook over de anti dumping wetgeving valt wat te zeggen.

Ouxi fatbikes van 2024

OUXI V1

Een compacte 12/14 inch vouwfiets met een 350W motor, een topsnelheid van 32 km/u en een bereik van 32 km.

 • Pros: Lichtgewicht, gemakkelijk op te bergen en te vervoeren.
 • Cons: Beperkt bereik en snelheid, vooral geschikt voor korte stedelijke ritten.
 • Doelgroep: Stedelijke bewoners met beperkte ruimte en behoefte aan korte, gemakkelijke verplaatsingen.

OUXI V5

Een 14 inch vouwfiets met een 400W motor, een topsnelheid van 32 km/u en een bereik van 70 km.

 • Pros: Compact, goed bereik, en dual disc brakes voor extra veiligheid.
 • Cons: Niet geschikt voor extreem terrein of lange afstanden zonder assistentie.
 • Doelgroep: Stedelijke forenzen en recreatieve rijders die een betrouwbare, compacte e-bike nodig hebben.

OUXI V7

Een 16 inch off-road fiets met een 600W motor, een topsnelheid van 40 km/u en een bereik van 60 km.

 • Pros: Robuuste bouw, geschikt voor diverse terreinen, inclusief zand en gravel.
 • Cons: Zwaarder en minder compact dan de V1 en V5, minder geschikt voor stedelijke opslag.
 • Doelgroep: Avontuurlijke rijders en mensen die op zoek zijn naar een robuuste e-bike voor off-road gebruik.

OUXI V8

Een 20 inch fat tire fiets met een 750W motor, een topsnelheid van 50 km/u en een bereik van 70-80 km.

 • Pros: Krachtige motor, lange actieradius, veelzijdig voor zowel stads- als off-road ritten.
 • Cons: Zwaarder, wat het moeilijker maakt om te vervoeren en op te bergen.
 • Doelgroep: Rijders die op zoek zijn naar een krachtige, veelzijdige e-bike voor lange afstanden en verschillende terreinen.

Concurrenten van Ouxi

Er zijn verschillende fatbike merken die strijden om de aandacht van consumenten. Onder de Nederlandse merken vinden we Stoer, Knaap, Astonic en La Souris, terwijl buitenlandse concurrenten zoals Super73 en Ruff Cycles ook een sterke aanwezigheid hebben. Daarnaast zijn er ook heel wat goedkope merkloze fatbikes op platforms zoals bol.com.

Onze artikels over Ouxi

Ouxi geschiedenis

Ouxi werd opgericht in 2010 in Shenzhen, China, en begon met de productie van hoverboards en tweewielige elektrische scooters. In 2019 maakte het bedrijf de overstap naar de elektrische fietsenmarkt met de lancering van de OUXI V1.

Dit werd gevolgd door de introductie van de OUXI V5 en de populaire OUXI V8 fatbike. Ouxi heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd voor zijn innovatieve ontwerpen, kwaliteit en betaalbare prijzen.

Tijdslijn van Ouxi

 • 2010: Oprichting van Ouxi in Shenzhen, China.
 • 2014: Start van de productie van hoverboards en tweewielige elektrische scooters.
 • 2019: Introductie van de eerste e-bike, de OUXI V1.
 • 2020: Lancering van de OUXI V5 opvouwbare fiets.
 • 2022: Introductie van de OUXI V8 fatbike.
 • 2024: Uitbreiding van het productassortiment met verbeterde modellen en technologieën

FAQ over Ouxi

Is de Ouxi legaal op de Nederlandse wegen?

Ja, de Ouxi V8 is legaal in Nederland en zelfs heel Europa…. Tenzij je hem opdrijft of met gashendel gebruikt. De fiets is uitgerust met een 250W motor en ondersteunt snelheden tot de wettelijk toegestane 25 km/u. Een rijbewijs of helm is niet nodig, en er zijn geen verplichte verzekeringskosten.

Waar kan ik een Ouxi fatbike kopen en zijn er bezorgkosten?

Ouxi fatbikes zijn verkrijgbaar via verschillende online winkels. Bij veel van deze winkels worden er geen verzendkosten in rekening gebracht voor het versturen van de fatbike binnen Nederland. Bovendien bieden ze vaak verschillende betaalopties zoals Klarna, IN3, iDEAL, Bancontact, en PayPal​​.

In een fietswinkel ga je die niet rap vinden, de kwaliteit is te laag. De kans op retour, garantie of reparatie is te groot voor een winkel om dit risico te nemen.

Zijn er bekende problemen met Ouxi fatbikes?

Gebruikers melden enkele problemen met de bouwkwaliteit van Ouxi fatbikes, zoals slecht passende onderdelen en gebrekkige remmen. Ook kan de documentatie voor montage en gebruik beter. Daarnaast kunnen de banden soms lastig op de velg te krijgen zijn, en er zijn klachten over de onnauwkeurigheid van de snelheidsmeter​​.

Kan ik accessoires toevoegen aan mijn Ouxi fatbike?

Ja, er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor Ouxi fatbikes. Voor de Ouxi V8 2.0 kunnen gebruikers bijvoorbeeld een achterzitje toevoegen, wat de fiets geschikt maakt voor twee personen. Ook zijn er verschillende opties voor bagagedragers, spatborden, en andere onderdelen die de functionaliteit en het comfort van de fiets kunnen verbeteren

Ouxi contact en garantie

Ouxi biedt een garantie op hun e-bikes die varieert afhankelijk van het model en de regio van aankoop. De standaardgarantie dekt fabricagefouten en biedt ondersteuning voor reserveonderdelen en reparaties. Voor specifieke garantievoorwaarden en claims kunnen klanten contact opnemen via de volgende kanalen:

Ik geef ook meteen mee, reken niet op antwoord.