Home Merken Astonic

Astonic

Door Slim Abid
Astonic Fatbikes

Astonic Fatbikes

 • Opgericht: 2019
 • Land: Nederland
 • Assortiment: E-fatbikes en e-cargobikes
 • Prijssegment: Gemiddelde tot hogere prijsklasse
 • Reputatie: Innovatief Nederlands merk bekend om hoogwaardige, duurzame e-rides met robuuste banden
 • Uitstraling: Duurzaam en robuust, met nadruk op functionaliteit en Nederlandse vakmanschap
 • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met focus op duurzaamheid en gebruiksgemak
 • Levensduur: Hoog, met handgemaakte frames die ontworpen zijn voor langdurig gebruik
 • Klantendienst: Uitstekend, met persoonlijke aandacht en uitgebreide service
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met aandacht voor klanttevredenheid en langdurige ondersteuning

Wie of wat is Astonic?

Astonic is een Nederlands merk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige elektrische fatbikes, ook wel e-rides genoemd. Het bedrijf werd in 2019 opgericht door Anneke en Roel, die hun passie voor duurzaamheid en avontuur combineerden om unieke, handgemaakte e-bikes te creëren. Astonic richt zich op kwaliteit, duurzaamheid en Nederlands vakmanschap, met alle frames die met de hand worden vervaardigd.

Wat maakt Astonic fatbikes goed of uniek?

Astonic onderscheidt zich door zijn toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid. De fietsen worden volledig met de hand vervaardigd in Nederland, met gebruik van aluminium frames die bestand zijn tegen de Nederlandse weersomstandigheden. De TIG-las methode en de dikke buizen zorgen voor robuuste en duurzame verbindingen.

Elke fiets wordt nauwkeurig getest en beoordeeld door professionele fietsfitters om comfort, kwaliteit en stijl te waarborgen. Bovendien bieden de fietsen van Astonic een unieke combinatie van functionaliteit en duurzaamheid, waardoor ze perfect zijn voor zowel dagelijks gebruik als avontuurlijke ritten.

Astonic fatbikes van 2024

Astonic Earth

De Astonic Earth is een e-bike met een retro uitstraling, geïnspireerd door klassieke brommers zoals de Puch en Cita. Dit model is ideaal voor zowel stedelijke ritten als avonturen in de natuur dankzij de dikke banden en krachtige Bafang achterwielmotor. Het biedt een comfortabele en ontspannen rijervaring met een rechte zitpositie​​.

Astonic Earth Extended

De Earth Extended is ontworpen als een tweezitter, perfect voor gezinsuitjes of om een passagier mee te nemen. Dit model biedt dezelfde robuuste eigenschappen als de Earth, maar met extra ruimte en comfort. Het is een ideale keuze voor ouders die met hun kinderen willen fietsen, met opties voor kinderzitjes en extra bagageruimte​​.

Astonic Breeze

De Astonic Breeze is ontworpen voor dagelijks woon-werkverkeer en lange afstanden. Dit model heeft een lage instap voor gemakkelijke toegang en is uitgerust met verstelbare zadel en stuur, waardoor het ergonomisch is voor mensen met rug-, schouder- of nekklachten. De Breeze biedt een soepele en stabiele rit, aangedreven door een 250W motor en een batterij die tot 80 km bereik heeft​.

Astonic Breeze Evolution

De Breeze Evolution is een premium model gebaseerd op het Breeze frame, maar met een geheel andere rijervaring dankzij de middenmotor en Gates carbon riemaandrijving. Dit model is volledig aanpasbaar en biedt high-end functies zoals interne versnellingsnaven, Magura remmen, en een upside-down voorvork voor ultieme demping en stabiliteit op ruig terrein​​.

Astonic One of a Kind

Dit model is voor degenen die een unieke en volledig op maat gemaakte e-bike willen. De One of a Kind modellen van Astonic zijn voorzien van speciale lakafwerkingen en kunnen volledig worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren of bedrijfsspecifieke eisen. Het is een duurzaam en opvallend model dat zich leent voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik​.

Concurrenten van Astonic

In de wereld van fatbikes zijn er verschillende merken die strijden om de aandacht van consumenten. Onder de Nederlandse merken vinden we Stoer, Knaap, Phatfour en La Souris, terwijl buitenlandse concurrenten zoals Super73 en Ruff Cycles ook een sterke aanwezigheid hebben. Daarnaast zijn er goedkopere merken zoals Ouxi en andere op platforms zoals bol.com.

Nederlandse Merken

 • Stoer: Bekend om zijn robuuste en stoere ontwerpen, richt Stoer zich op een jong publiek dat op zoek is naar trendy en functionele fatbikes.
 • Knaap: Dit merk combineert stijl met functionaliteit en biedt fietsen aan die vooral populair zijn onder stedelijke forenzen en jonge professionals.
 • La Souris: Gericht op betaalbare mobiliteitsoplossingen, biedt La Souris een breed scala aan scooters en e-bikes die aantrekkelijk zijn voor prijsbewuste consumenten.

Buitenlandse Merken

 • Super73: Een Amerikaans merk dat bekend staat om zijn retro-ontwerpen en krachtige prestaties. Super73 heeft een cultstatus bereikt onder e-bike liefhebbers.
 • Ruff Cycles: Een Duits merk dat zich onderscheidt door zijn custom builds en unieke, stoere ontwerpen die de aandacht trekken van avontuurlijke rijders.

Goedkope Alternatieven

 • Ouxi en andere merken op bol.com bieden fatbikes aan tegen lagere prijzen. Deze modellen zijn vaak aantrekkelijk voor consumenten die op zoek zijn naar een instapmodel of een budgetvriendelijke optie.

Onze artikels over Astonic

Astonic geschiedenis

Astonic werd in 2019 opgericht door Anneke en Roel met de visie om hoogwaardige, duurzame e-rides te creëren die geschikt zijn voor zowel avontuur als dagelijks gebruik. Het eerste model werd gelanceerd in 2020 en sindsdien heeft het bedrijf zijn assortiment uitgebreid met diverse modellen die aan verschillende behoeften voldoen. De productie vindt plaats in Spijk, nabij Gorinchem, waar elk frame met de hand wordt vervaardigd.

Tijdslijn van Astonic

 • 2019: Oprichting van Astonic door Anneke en Roel
 • 2020: Lancering van het eerste model, de Astonic Earth
 • 2021: Introductie van de Astonic Earth Extended
 • 2022: Uitbreiding van het assortiment met nieuwe modellen zoals de Astonic Breeze
 • 2023: Verdere innovaties en aanpassingen aan bestaande modellen
 • 2024: Astonic wordt een gevestigde naam in de Nederlandse markt voor hoogwaardige e-bikes

FAQ over Astonic

Hoe snel is een Astonic fatbike?

In België, Nederland en Europe in het algemeen is het maximale toegestane vermogen voor een elektrische fatbike 250 watt en 25 kilometer per uur. Een fiets die dit vermogen overschrijdt, valt onder andere categorieën zoals bromfietsen, met bijbehorende regelgeving. Astonic zorgt ervoor dat hun e-rides voldoen aan deze wettelijke norm​​.

Waar Astonic op onderhoud binnendoen?

Dat kan in hun erkende dealers en verkooppunten. Omdat ze gebruik maken van een Bafang achterwielmotor kan je soms ook terecht bij andere fietswinkels, maar enkel als zij Bafang herstellen.

Wat zijn de verzendkosten voor een Astonic fatbike?

Een fatbike wordt altijd gratis verzonden binnen Nederland. Voor accessoires bedragen de verzendkosten €7,95, maar bestellingen met een waarde van meer dan €150 worden gratis verzonden binnen Nederland​​.

Kan ik een Astonic fatbike in termijnen betalen?

Ja, je kunt je Astonic fatbike in drie gelijke termijnen zonder rente betalen via in3. Het minimale bestelbedrag is €100 en het maximale bestelbedrag is €3.000. Deze optie biedt de mogelijkheid om de kosten te spreiden zonder extra kosten​.

Is een Astonic fatbike goed voor grote mensen?

Ja, ze hebben een fatbike, de Sky High modellen, die speciaal gemaakt zijn voor gebruikers of fietsers boven de 2 meter.

Voor meer informatie en andere veelgestelde vragen kun je de FAQ-pagina van Astonic bezoeken

Astonic contact en garantie

Astonic biedt een wettelijke garantie van 2 jaar op al hun e-rides. Je kunt de fiets binnen een termijn van 14 dagen retourneren zonder opgaaf van reden.

Voor specifieke garantievoorwaarden en -periodes raden ze aan om contact op te nemen met hun klantenservice of de details op hun website te bekijken.

Contactgegevens:

 • Telefoon: +31 (0)183 201 043
 • E-mail: info@astonic-rides.nl
 • Adres: Spijk, nabij Gorinchem, Nederland
 • Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag tussen 9:00 en 21:00
 • Website: Astonic E-rides