Home Merken Phatfour

Phatfour

Door Slim Abid
Phatfour fatbikes

Phatfour Fatbikes

 • Opgericht: 2019
 • Land: Nederland
 • Assortiment: Elektrische fatbikes
 • Prijssegment: Middel tot hoog segment
 • Reputatie: Prominent Nederlands merk dat zich onderscheidt door lokale productie en duurzaamheid
 • Uitstraling: Stijlvol en robuust, met een sterke focus op functionaliteit en kwaliteit
 • Algemene kwaliteit: Hoog
 • Levensduur: Sterke lokale productie, hoogwaardig vakmanschap met positieve klantrecensies
 • Klantendienst: Uitstekend, met goede ondersteuning via telefoon, e-mail en sociale media
 • Dienst na verkoop: Uitstekend, met een geld-terug-garantie en uitgebreide garantievoorwaarden​

Wie of wat is Phatfour?

Phatfour is een Nederlands merk dat sinds 2019 gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van elektrische ‘fatbikes’. Deze fietsen zijn bekend om hun robuuste bouw en brede 4-inch banden, wat zorgt voor extra comfort en stabiliteit.

Phatfour is opgericht door Mels van Hoolwerff, Pieter van Beusekom en Daan Valk, en is gevestigd in Amsterdam. Het merk richt zich op het aanbieden van duurzame vervoersoplossingen en streeft naar het produceren van 50.000 e-bikes binnen vijf jaar in Europa​.

Wat maakt Phatfour fatbikes goed of uniek?

Phatfour onderscheidt zich door zijn focus op lokale productie en duurzaamheid. Alle fietsen worden in Nederland ontworpen en geproduceerd, met veel onderdelen die lokaal worden vervaardigd. Dit zorgt voor een hoge kwaliteitsstandaard en versterkt de band met de Nederlandse maakindustrie.

Daarnaast biedt Phatfour een breed scala aan accessoires, zoals bagagerekken en zijspannen, wat de veelzijdigheid van hun fietsen vergroot. Hun e-bikes zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook stijlvol en robuust, wat ze aantrekkelijk maakt voor stedelijke pendelaars en avontuurlijke fietsers​.

Phatfour fatbikes van 2024

Phatfour FLB+

 • Pro’s: Klassiek retrodesign, krachtige motor, hoge capaciteit batterij, handgemaakt in Nederland.
 • Con’s: Duurder, beperkt tot stedelijk gebruik.
 • Doelgroep: Stedelijke pendelaars en recreatieve rijders die waarde hechten aan stijl en prestaties.

Phatfour FLX

 • Pro’s: Lange actieradius, comfortabel zadel voor twee personen, robuust frame, ideaal voor lange ritten.
 • Con’s: Zwaarder dan sommige andere modellen, hogere prijsklasse.
 • Doelgroep: Avontuurlijke rijders die lange afstanden willen afleggen en verschillende terreinen willen verkennen.

Phatfour FLX+

 • Pro’s: Carbon riemaandrijving, tweesnelheden motor, onderhoudsarm, lange levensduur aandrijflijn.
 • Con’s: Zeer hoog prijssegment, mogelijk overkill voor dagelijks stadsgebruik.
 • Doelgroep: Enthousiastelingen die de ultieme rijervaring zoeken met topkwaliteit onderdelen.

Concurrenten van Phatfour

Phatfour staat bekend om zijn stijlvolle en robuuste elektrische fatbikes, maar het heeft te maken met stevige concurrentie zowel in Nederland als internationaal. Deze concurrenten onderscheiden zich op verschillende manieren en bedienen uiteenlopende doelgroepen binnen de e-bike markt.

Phatfour concurreert met verschillende merken in de markt voor elektrische fatbikes, waaronder:

 • Stoer: Robuuste fatbikes met een stoere uitstraling.
 • Knaap: Stijlvolle fatbikes met een retro look.
 • Astonic: Betaalbare fatbikes voor een breder publiek.
 • La Souris: Betaalbare elektrische mobiliteitsoplossingen.
 • Super73: Amerikaanse cultmerk met krachtige motoren en grote batterijen.
 • Ruff Cycles: Duitse op maat gemaakte e-bikes met unieke ontwerpen

Goedkope fatbikes op Bol.com

Op platforms zoals Bol.com zijn er verschillende goedkopere merken zoals Ouxi die fatbikes aanbieden tegen zeer lage prijzen. Hoewel deze fietsen niet dezelfde kwaliteit en duurzaamheid bieden als de premium merken, zijn ze een toegankelijk alternatief voor consumenten met een beperkt budget die toch willen genieten van de voordelen van een elektrische fatbike.

De concurrentie in de markt voor elektrische fatbikes is hevig, met verschillende merken die zich richten op uiteenlopende segmenten, van premium tot budgetvriendelijke opties. Phatfour onderscheidt zich door zijn Nederlandse productie, hoge kwaliteit en stijlvolle ontwerpen, maar moet concurreren met merken die unieke eigenschappen en prijsvoordelen bieden.

Onze artikels over Phatfour

Geschiedenis van Phatfour

Phatfour werd opgericht in 2019 door Mels van Hoolwerff, Pieter van Beusekom en Daan Valk. Het bedrijf begon met de productie van handgemaakte ‘fatbikes’ als antwoord op de groeiende vraag naar duurzame en stijlvolle vervoersmiddelen.

In 2022 ontving Phatfour een aanzienlijke investering om hun ambitieuze groeiplannen te ondersteunen. Deze financiering stelde hen in staat om hun productiecapaciteit uit te breiden en nieuwe markten in Europa te betreden. Phatfour blijft innoveren met nieuwe modellen en technologieën, zoals de introductie van de FLX+ met een carbon riemaandrijving, wat minder onderhoud vergt en een langere levensduur heeft vergeleken met traditionele kettingaandrijvingen​.

Sinds de oprichting heeft Phatfour jaarlijks zijn verkoop verdrievoudigd en streeft het naar een productie van 50.000 e-bikes binnen vijf jaar in Europa. Het merk blijft innoveren en breidt zijn productlijn uit om aan de diverse behoeften van stedelijke en recreatieve fietsers te voldoen


Phatfour werd opgericht in 2019 door Mels van Hoolwerff, Pieter van Beusekom en Daan Valk. Het bedrijf startte in een garage in Amsterdam, waar drie vrienden met een passie voor voertuigen en design een superieure elektrische fiets wilden creëren. Dit leidde tot de ontwikkeling van hun fatbikes, die opvallen door hun robuuste ontwerp en dikke banden​. Hun eerste model, de FLB, werd goed ontvangen in de markt​.

In 2020 zag hHet bedrijf een verdrievoudiging van de verkoop en breidde zijn productiecapaciteit uit om aan de toenemende vraag te voldoen.

In 2021-2022 introduceerde Phatfour nieuwe modellen zoals de FLX en de FLB+. Deze modellen werden gekenmerkt door verbeterde technologieën, zoals geveerde voorvorken en vernieuwde elektronische systemen voor betere prestaties en rijcomfort. De FLB+ werd ontworpen met een geveerde hydraulisch gedempte voorvork en verstelbaar stuur, terwijl de FLX gericht was op de stedelijke avonturier​.

Ook dat jaar ontving Phatfour een aanzienlijke investering om verdere groei te ondersteunen. Dit stelde hen in staat om hun productlijn uit te breiden en nieuwe markten in Europa te betreden.

Phatfour bleef innoveren en introduceerde de FLS+, een model met een lagere zadelhoogte en verder verbeterde rijcomfort. Phatfour kondigde aan deel te nemen aan Eurobike Frankfurt 2024, een toonaangevende beurs in de fietsindustrie. Hier presenteren ze hun nieuwste innovaties en breiden ze hun netwerk van dealers en resellers verder uit​.

Phatfour tijdslijn

 • 2019: Oprichting van Phatfour in Amsterdam.
 • 2020: Eerste succesvolle verkoopjaar met een verdrievoudiging van de verkoop.
 • 2021: Lancering van nieuwe modellen en uitbreiding van het assortiment accessoires.
 • 2022: Investering ontvangen om verdere groei te ondersteunen.
 • 2023: Introductie van het FLX+ model met geavanceerde technologie en onderdelen.
 • 2024: Verbetering van veiligheid en bescherming tegen diefstal.

FAQ over Phatfour

Hoe onderhoud ik mijn Phatfour fatbike?

Phatfour fatbikes zijn ontworpen voor minimaal onderhoud. Modellen met een carbon riemaandrijving, zoals de FLX+, hoeven niet regelmatig schoongemaakt of gesmeerd te worden, wat tijd en kosten bespaart. Bij een riemaandrijving wordt er aangeraden die elke 10.000 km eens te vervangen. Bij elk onderhoud kijk je na of die nog in goede staat is.

Controleer regelmatig de bandenspanning en remmen om een veilige rit te garanderen. Raadpleeg de handleidingen op de Phatfour-website voor gedetailleerde onderhoudsinstructies​.

Wat is de actieradius van een Phatfour fatbike?

De actieradius varieert per model en batterijtype. Voor de FLX en FLX+ modellen ligt de actieradius tussen 65 km met een standaard batterij en tot 100 km met een langeafstandsaccu. Dit is gebaseerd op gemiddelde omstandigheden, zoals een rijdersgewicht van 80 kg en geen wind​. In werkelijkheid, met hellingen en tegenwind kan je dus zeker zijn van een 40 kilometer met veel e-steun, en tot 80 als je veel bijtrapt.

Kan ik accessoires toevoegen aan mijn Phatfour fatbike?

Ja, Phatfour biedt een breed scala aan accessoires aan, zoals bagagerekken, kinderzitjes en zijspannen. Deze accessoires zijn compatibel met verschillende modellen, waaronder de FLS+, FLB+, FLX en FLX+.

Het modulaire ontwerp maakt het eenvoudig​​. Dit is een nuttig aspect van Phatfour fatbikes en biedt gebruikers flexibiliteit om hun fiets aan te passen aan hun behoeften.

Zijn er oplaadopties voor de batterij?

Ja, Phatfour fatbikes zijn uitgerust met verwijderbare batterijen die gemakkelijk kunnen worden opgeladen. De standaard batterijen hebben een oplaadtijd van ongeveer 6,8 uur, terwijl de langeafstandsaccu’s tot 10 uur kunnen duren om volledig op te laden.

Phatfour biedt zowel standaard als snelladers aan​​. Er zijn geen ‘laadinstellingen’ zoals we dit op sommige andere fietsen zien. Ga je op vakantie bijvoorbeeld, dan is het best de batterij tot max 80% op te laden voor je hem opbergt.

Kan ik Phatfour verzekeren?

Phatfour biedt verzekeringsopties aan om je fiets te beschermen tegen diefstal en schade. Phatfour staat in als premium merk en wil dus inspelen op de nieuwste veranderingen in wetgeving en gebruiksgemak. Door de GPS tracker optie kan je de fatbike in Nederland laten verzekeren​.

Wat als mijn Phatfour fatbike gestolen is?

Phatfour fatbikes hebben een uniek framenummer dat zowel zichtbaar op het frame als geïntegreerd in de elektronica van de fiets is. Dit maakt het moeilijker (maar ver van onmogelijk) om een gestolen fiets door te verkopen. Voor extra veiligheid kun je een GPS-tracker installeren om je fiets bij diefstal te traceren. Neem bij diefstal contact op met de lokale autoriteiten en verstrek hen het framenummer​.

Phatfour contact en garantie

Phatfour biedt een uitgebreide garantie op hun e-bikes, inclusief een 14 dagen geld-terug-garantie als klanten niet tevreden zijn.

Phatfour biedt een garantie van 5 jaar op het frame en 2 jaar op de overige onderdelen van de fiets. Dit dekt fabricagefouten en zorgt voor een lange levensduur van je aankoop. Je moet de e-fatbike wel juist gebruiken, ga er geen jumps mee doen​​. En zeker niet opdrijven, ook dan vervalt je garantie.

De klantenservice is beschikbaar via telefoon, e-mail en sociale media om ondersteuning te bieden bij vragen en problemen. Voor meer informatie of om een proefrit te boeken, kunnen klanten de officiële Phatfour website bezoeken​.

Voor contact: