Home Nieuwe modellen McLaren lanceert de krachtigste e-MTB

McLaren lanceert de krachtigste e-MTB

De Extreme 600 E-MTB zorgt voor 852 Watt en 161 Newtonmeter aan kracht

Door Slim Abid

McLaren, vooral bekend om zijn innovatieve supercars en recente successen in de Formule 1, maakt nu zijn intrede op de markt van elektrische mountainbikes. Ook andere autofabrikanten zoals Porsche en BMW richten zich steeds meer op deze groeiende niche.

Met de introductie van de Extreme 600 laat McLaren zien wat het in huis heeft. Deze e-MTB, die een revolutie in de wereld van off-road fietsen belooft, is echter nog niet legaal op de openbare weg vanwege zijn kracht.

E-nnovatie en Kracht van McLaren

McLaren heeft zijn uitgebreide expertise in aerodynamica en elektrische aandrijfsystemen, vergaard bij de ontwikkeling van supercars zoals de Artura, toegepast op de Extreme 600. Deze trailfiets is uitgerust met een motor die een piekvermogen van 852W levert en een koppel van maar liefst 161 Nm genereert, waarmee het de krachtigste trail-e-MTB op de markt is.

Deze kracht is vooral op privéterrein te benutten, want op de openbare weg moet de motor wettelijk beperkt zijn tot 250 W. Ondanks deze beperkingen biedt de motor nog steeds uitzonderlijke ondersteuning onder de zwaarste trailomstandigheden, zoals vaak voorkomt in het heuvelachtige terrein van België. De Extreme 600, uitgerust met een gemengde wielset van 29/27,5 inch (Mullet bike ontwerp), een 160mm voorvork en 145mm achtervering, biedt optimale controle en stabiliteit.

mclaren emtb cockpit

Geavanceerde McLaren Cockpit

Een opvallend kenmerk van de Extreme 600 is de geïntegreerde cockpit. Steeds populairder (bij sommigen), we kennen het van de Specter 1 Long Range. Het stuur en de stuurpen vormen één geheel en bevatten een groot display dat doet denken aan de dashboards van McLaren supercars.

Dit display biedt een helder overzicht van de verschillende ondersteuningsmodi en andere belangrijke rij-informatie. In de ‘Race’ modus kan het volledige vermogen van 852W benut worden, hoewel de legaliteit hiervan op openbare wegen in vraag gesteld kan worden.

Beschikbaarheid en Toekomst

Naast de Extreme 600 en de 250W versie, zal McLaren ook hardtail opties aanbieden. Deze zijn, net als de supercars van het merk, beschikbaar in beperkte oplage en gericht op de meest toegewijde fietsers en McLaren-fans.

Voor de Belgische mountainbiker die altijd al heeft gedroomd van een McLaren biedt de Extreme 600 nu de mogelijkheid om die droom waar te maken, zij het op twee wielen in plaats van vier. Met deze introductie belooft McLaren een spannende toekomst voor e-MTB’s.

premium elektrische fully mtb

Novelty markt in elektrische fietsen

In vergelijking met Porsche en BMW, die ook de fietsmarkt betreden, onderscheidt McLaren zich met zijn focus op high-performance en technologische innovatie.

Deze fiets is niet alleen een technologisch wonder maar ook een stijlvol statement, perfect voor de ervaren mountainbiker of de echte McLaren-fan. Voor degenen die op zoek zijn naar een straatlegale optie, biedt McLaren de 250W versie aan, die voldoet aan de wettelijke eisen voor gebruik op de openbare weg in België en nog steeds uitstekende prestaties levert.

Met de komst van de Extreme 600 en zijn varianten, zet McLaren een ambitieuze stap in de wereld van de elektrische fietsen. Dit biedt niet alleen nieuwe mogelijkheden voor mountainbike-liefhebbers maar zet ook de standaard voor toekomstige innovaties in de branche.

McLaren ziet dit ook als een extra segment, ze zullen zich nooit 100% in de branche van elektrische fietsen werpen. Met deze e-MTB hebben ze een novelty-item voor hun allergrootste fans.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Akkoord Meer info